内容正文:
译林版九年级上册Unit 6 The art of the brush英语听力测试卷(一)
第一部分:听对话回答问题(计10分)
本部分共有10道小题,每小题你将听到一段对话,每段对话听两遍。在听每段对话前,你将有5秒钟的时间阅读题目;听完后你还有5秒钟的时间选出你认为最合适的备选答案。
1. M: Would you like to go to the Chinese art exhibition today? There are three kinds of traditional Chinese art today.
W: Sure. I want to visit the calligraphy show most. It's my favorite.
Q: Which exhibition does the woman want to visit?
A. B. C.
答案:B
2. M: What did you buy from the gift shop just now?
W: I bought a bottle of ink for my grandpa. He practices calligraphy every day.
Q: What did the woman buy for her grandpa?
A. B. C.
答案:C
3. M: Shall we go to the city gallery to see the painting show this Saturday?
W: Sorry, I have to take a calligraphy lesson with my teacher.
Q: What will the girl do this Saturday?
A. B. C.
答案:A
4. M: What animal is drawn in this traditional Chinese painting?
W: It's a little panda eating bamboo. It looks so lovely.
Q: What animal is in the painting?
A. B. C.
答案:A
5. W: This piece of calligraphy looks really wonderful.
M: Yeah. All the strokes are written very beautifully.
Q: What does the man think of the strokes?
A. They are small.
B. They are beautiful.
C. They are strange.
答案:B
6. W: My dad has practiced calligraphy for many years. He takes pleasure in it every day.
M: That's a really good hobby. It helps people keep calm under pressure.
Q: When does the woman's dad practice calligraphy?
A. Every day.
B. Every week.
C. Every month.
答案:A
7. W: I saw a great Chinese landscape painting at the gallery yesterday.
M: Really? Where is the gallery that you visited?
W: It's near the city library, not far from the subway station.
Q: Where is the gallery?
A. Near the library.
B. Near the station.
C. Near the museum.
答案:A
8. W: Some people say Chinese painting is quite different from Western painting.
M: I agree. In general, Chinese painting pays more attention to brushwork.
Q: What does Chinese painting pay more attention to?
A. Brushwork.
B. Color.
C. Size.
答案:A
9. W: My grandma taught me how to write basic Chinese calligraphy when I was 7.
M: That's really cool. It's a good way to pass on traditional art.
Q: How old was the girl when she learnt calligraphy?
A. At the age of five.
B. At the age of six.
C. At the age of seven.
答案:C
10. W: I always find it hard to write good calligraphy strokes.
M: You need to concentrate on each step and slow down your movement.
Q: What does the man advise the woman to do?
A. Buy new brushes.
B. Slow down and focus.
C. Practice more every day.
答案:B
第二部分:听对话和短文答题(计10分)
本部分共有三道大题。在听每段材料前,你将有适当的时间阅读题目;听完后你还有适当的时间选出你认为最合适的备选答案。
听一段对话,回答11-12小题。答题完毕,请等待"嘀"的信号,进入第一篇短文。
W: Hi, Paul. You look tired. What did you do this morning?
M: I just finished my two-hour calligraphy class at the community center.
W: Do you like learning calligraphy?
M: Yes, I really enjoy it. I take pleasure in watching beautiful characters appear on the paper.
W: Is it difficult to learn?
M: It's not easy at first. You need to concentrate on every small stroke.
W: How do you like your calligraphy teacher?
M: He is very patient. He always gives me useful tips to improve my technique.
W: That sounds great. Maybe I will give it a try too.
11. What does the man think of learning calligraphy?
A. It's too boring.
B. He really enjoys it.
C. It's too difficult.
答案:B
12. What does the man's teacher give him to improve his skill?
A. Useful tips.
B. New brushes.
C. Good books.
答案:A
听第一篇短文,回答13-15小题。请根据短文内容,选择正确答案,完成信息记录表。答题完毕,请等待"嘀"的信号,进入下一篇短文。
A Chinese painting exhibition will be held at the City Gallery next week. The painter is Grandpa Wang, a 78-year-old local calligrapher and painter. Grandpa Wang has been learning Chinese painting for over 50 years. A great deal of his effort is devoted to painting beautiful mountains and rivers. All his works are created with traditional brushwork.
The exhibition will start on October 15th, and it will last for 7 days. It is open from 9 a.m. to 5 p.m. every day. If you want to see the works up close, you can buy tickets online for 20 yuan each. Children under 12 can get in for free.
A Chinese painting exhibition
Painter
Mr Wang, ____13____ years old
Type of his works
____14____ created with traditional brushwork.
Ticket price
Adults: ____15____ yuan
Children under 12: for free
13. A. 70 B. 78 C. 87
答案:B
14. A. Mountain and river works B. Animal works C. Flower works
答案:A
15. A. 12 B. 15 C. 20
答案:C
听第二篇短文,回答16-20小题。
Wu Yungao is a young artist who keeps the traditional art of woodblock watercolor alive in southern Jiangsu. This traditional skill dates back over 400 years to the Ming Dynasty. When Wu was a child, he watched his grandpa create woodblock watercolor paintings and fell in love with the art.
Unlike common Chinese painting, woodblock watercolor needs more steps to finish. All the steps are done by hand, so a great deal of time is spent on each work. Now many young people don't know this art, so Wu teaches it for free at local schools. He hopes this ancient traditional art can be passed down to younger people.
16. Where does Wu Yungao keep the traditional art alive?
A. In northern Jiangsu.
B. In southern Jiangsu.
C. In western Jiangsu.
答案:B
17. How long does the skill date back?
A. Over 400 years.
B. Over 300 years.
C. Over 200 years.
答案:A
18. When did Wu fall in love with this art?
A. When he was a kid.
B. When he finished college.
C. When he became an artist.
答案:A
19. What does the text say about steps of woodblock watercolor?
A. It needs fewer steps.
B. It needs simpler steps.
C. It needs more steps.
答案:C
20. Why does Wu teach this skill for free at schools?
A. To make more money.
B. To pass it to young people.
C. To become more famous.
答案:B
学科网(北京)股份有限公司
$第一部分听对话,回答问题记十分。本部分共有十道小题,每小题你将听到一段对话,每段对话听两遍。在听每段对话前,你将有5秒钟的时间阅读题目,听完后你还有5秒钟的时间选出你认为最合适的备选答案。One, would you like to . go to the chinese art exhibition today? There are three kinds of traditional chinese art today. Sure, I want to visit the calligraphy show. Most is my favourite. Would you like to go to the chinese art exhibition today? There are three kinds of traditional chinese art today. Sure, I want to visit the calligraphy show, most is my favorite. Two, what did . you buy from the gift shop? Just now? I bought a bottle of ink for my grandpa. He practices calligraphy every day. What did you buy from the gift shop? Just now? I bought . a bottle of ink for my grandpa. He practices calligraphy every day. Three. shall we go to the city gallery to see the painting show this saturday? Sorry, I have to take a collection phy lesson with my teacher. Shall we go to the city gallery to see the painting show this saturday? Sorry, I have to take a collection phy lesson with my teacher. For what animal . is drawn in this traditional chinese painting. it's a little panda eating bamboo IT looks so lovely. What animal is drawn in this traditional chinese painting? It's a little panda eating bamboo. IT looks so lovely. Five, this piece of calligraphy looks really wonderful. Yeah, all the strokes are written very beautifully. This piece of calligraphy looks really . wonderful. Yeah, all the strokes are written very beautifully. Six, my dad has practiced calligraphy for many years. He takes pleasure in IT every day. That's a really good hobby. IT helps people keep calm under pressure. My dad has practiced calligraphy for many years. He takes pleasure in IT every day. That's a really good hobby. IT helps people keep calm under pressure. Seven. I saw a great chinese . landscape painting at the gallery yesterday. Really, where is the gallery that you visited? Is near the city library, not far from the subway station. I saw a great chinese landscape painting at the gallery yesterday. Really, where is the gallery that you visited . is near the city library, not far from the subway station? Eight. some people say . chinese painting is quite different from western painting. I agree, in general, chinese painting pays more attention to brushwork. Some people say chinese painting is quite different from western painting. I agree, in general, chinese painting pays more attention to brushwork. Nine, my grandma taught me how to write basic chinese calligraphy when I was seven. That's really cool. It's a good way to pass on traditional art. My grandma taught me how to write basic chinese calligraphy when I was seven. That's really cool. It's a good way to pass on traditional art. Ten, I always find IT hard to write good collection phy strokes. You need to concentrate on each step and slow down your movement. I always find IT hard to write good collection phy strokes. You need to concentrate on each step and slow down your movement. 第二部分听对话和短文答题,记十分。本部分共有三道大题,在听每段材料前,你将有适当的时间阅读题目,听完后你还有适当的时间选出你认为最合适的备选答案。听一段对话,回答11到12小题,答题完毕,请等待低的信号进入第一篇短文。Hi, paul. You look tired. What did you do this morning? I just finished my two hour calligraphy class at the community centre. Do you like learning calligraphy? Yes, I really enjoy IT. I take pleasure in watching beautiful characters appear on the paper. Is IT difficult to learn. It's not easy at first. You need to concentrate in on every small stroke. How do you like your calligraphy teacher? He is very patient. He always gives me useful tips to improve my technique. That sounds great. Maybe I will give you a try to. Hi, paul. You look tired. What did you do this morning? I just finished my two hour calligraphy class at the community center. Do you like learning calligraphy? Yes, I really enjoy IT. I take pleasure in watching beautiful characters appear on the paper. Is IT difficult to learn. It's not easy at first. You need to concentrate on on every small stroke. How do you like your calligraphy teacher? He is very patient. He always gives me useful tips to improve my technique. That sounds great. Maybe I will give you a try to. 听第一篇短文,回答13到15小题请,根据短文内容选择正确答案,完成信息记录表。答题完毕,请等待低的信号进入下一篇短文。A chinese painting exhibition will be held at the city gallery next week. The painter is grandpa wong, a seventy eight year old local calligrapher and painter. Grandpa wang has been learning chinese painting for over fifty years. A great deal of his effort is devoted to painting beautiful mountains and rivers. All his works are created with traditional brushwork. The exhibition will start on october fifteenth, and IT will last for seven days. IT is open from nine AM to five PM every day. If you want to see the works up close, you can buy tickets online for twenty. You on each children under twelve can get . in for free. A chinese painting exhibition will be held at the city gallery next week. The painter is grandpa wong, a seventy eight year old local calligrapher and painter. Grandpa wang has been learning chinese painting for over fifty years. A great deal of his effort is devoted to painting beautiful mountains and rivers. All his works are created with traditional brushwork. The exhibition will start on october fifteenth, and IT will last for seven days. IT is open from nine AM to five every day. If you want to see the works up close, you can buy tickets online for twenty. You on each children under twelve can get in for free. 听第二篇短文,回答16到20小题。Wu Young gow is a Young artist who keeps the traditional art of woodblock water colour alive in southern john suu. This traditional skill dates back over four hundred years to the ming dynasty. When who was a child, he watched his grandpa create woodblock water color paintings and fell in love with the art. Unlike common chinese painting, woodblock water colour needs more steps to finish. All the steps are done by hand, so a great deal of time is spent on each work. Now many Young people don't know this art, so who teaches IT for free at local schools, he hopes this ancient traditional art can be passed down to Younger people. Wu Young gow is a Young artist who keeps the traditional art of woodblock water color alive in southern john suu. This traditional skill dates back over four hundred years to the ming dynasty, when who was a child, he watched his grandpa create woodblock water color paint and fell in love with the art. Unlike common chinese painting, woodblock water colour needs more steps to finish. All the steps are done by hand, so a great deal of time is spent on each work. Now, many Young people don't know this art, so who teaches IT for free at local schools? He hopes this ancient traditional art can be passed down to Younger people. 听力测试到此结束。
译林版九年级上册Unit 6 The art of the brush英语听力测试卷(一)
第一部分:听对话回答问题(计10分)
本部分共有10道小题,每小题你将听到一段对话,每段对话听两遍。在听每段对话前,你将有5秒钟的时间阅读题目;听完后你还有5秒钟的时间选出你认为最合适的备选答案。
1. Which exhibition does the woman want to visit?
A. B. C.
2. What did the woman buy for her grandpa?
A. B. C.
3. What will the girl do this Saturday?
A. B. C.
4. What animal is in the painting?
A. B. C.
5. What does the man think of the strokes?
A. They are small.
B. They are beautiful.
C. They are strange.
6. When does the woman's dad practice calligraphy?
A. Every day.
B. Every week.
C. Every month.
7. Where is the gallery?
A. Near the library.
B. Near the station.
C. Near the museum.
8. What does Chinese painting pay more attention to?
A. Brushwork.
B. Color.
C. Size.
9. How old was the girl when she learnt calligraphy?
A. At the age of five.
B. At the age of six.
C. At the age of seven.
10. W: I always find it hard to write good calligraphy strokes.
M: You need to concentrate on each step and slow down your movement.
Q: What does the man advise the woman to do?
A. Buy new brushes.
B. Slow down and focus.
C. Practice more every day.
第二部分:听对话和短文答题(计10分)
本部分共有三道大题。在听每段材料前,你将有适当的时间阅读题目;听完后你还有适当的时间选出你认为最合适的备选答案。
听一段对话,回答11-12小题。答题完毕,请等待"嘀"的信号,进入第一篇短文。
11. What does the man think of learning calligraphy?
A. It's too boring.
B. He really enjoys it.
C. It's too difficult.
12. What does the man's teacher give him to improve his skill?
A. Useful tips.
B. New brushes.
C. Good books.
听第一篇短文,回答13-15小题。请根据短文内容,选择正确答案,完成信息记录表。答题完毕,请等待"嘀"的信号,进入下一篇短文。
A Chinese painting exhibition
Painter
Mr Wang, ____13____ years old
Type of his works
____14____ created with traditional brushwork.
Ticket price
Adults: ____15____ yuan
Children under 12: for free
13. A. 70 B. 78 C. 87
14. A. Mountain and river works B. Animal works C. Flower works
15. A. 12 B. 15 C. 20
听第二篇短文,回答16-20小题。
16. Where does Wu Yungao keep the traditional art alive?
A. In northern Jiangsu.
B. In southern Jiangsu.
C. In western Jiangsu.
17. How long does the skill date back?
A. Over 400 years.
B. Over 300 years.
C. Over 200 years.
18. When did Wu fall in love with this art?
A. When he was a kid.
B. When he finished college.
C. When he became an artist.
19. What does the text say about steps of woodblock watercolor?
A. It needs fewer steps.
B. It needs simpler steps.
C. It needs more steps.
20. Why does Wu teach this skill for free at schools?
A. To make more money.
B. To pass it to young people.
C. To become more famous.
学科网(北京)股份有限公司
$