内容正文:
译林版八年级下册Unit 7 Charities英语听力测试卷(二)
第一部分:听对话回答问题(计10分)
本部分共有10道小题,每小题你将听到一段对话,每段对话听两遍。在听每段对话前,你将有5秒钟的时间阅读题目;听完后你还有5秒钟的时间选出你认为最合适的备选答案。
1. M: Look at these charity logos. Which one is for Save the Children?
W: The third one on the right with a flying child shape.
Q: Which logo is for Save the Children?
A. B. C.
答案:C
2. W: We are going to hold a charity sale to raise money for poor kids.
M: Great! I will bring my new basketball to sell for the activity.
Q: What will the boy sell at the charity sale?
A. B. C.
答案:B
3. M: My aunt works as a volunteer for a charity every spring.
W: Really? Where does she usually work?
M: She goes to the local hospital to take care of sick kids.
Q: Where does the man's aunt work as a volunteer?
A. B. C.
答案:C
4. W: We need to make more leaflets to tell people about our charity walk.
M: OK, I will print 50 more leaflets after class this afternoon.
Q: What will the boy do after class?
A. B. C.
答案:A
5. M: That poor boy can't afford the medical treatment for his illness.
W: What a pity! Let's think of some ways to help him.
Q: Why does the boy need help?
A. He can't afford treatment.
B. He lost his medical bill.
C. He can't find a doctor.
答案:A
6. W: A new charity project was started by our school last month.
M: Really? How much money has been raised so far?
W: Over 2,000 yuan has been collected already.
Q: How much money has been raised?
A. Less than 2,000 yuan.
B. Over 2,000 yuan.
C. Exactly 2,000 yuan.
答案:B
7. M: Local doctors are trained by many international charity groups.
W: That's good. They can help more patients in their own countries.
Q: Who trains the local doctors?
A. Local charity workers.
B. International charity groups.
C. Local government officers.
答案:B
8. W: I know this charity aims to help blind people around the world.
M: Yes. It brings eye care to poor areas in developing countries.
Q: What kind of problems does the charity help with?
A. Heart problems.
B. Ear problems.
C. Eye problems.
答案:C
9. M: Do you know when Doctors Without Borders was set up?
W: I remember it was set up in the 1970s, right?
M: Yes, it was founded in 1971 to help people in war areas.
Q: Why was Doctors Without Borders founded?
A. To help people in war areas.
B. To train local doctors.
C. To cure serious illnesses.
答案:A
10. W: What will you do for the charity walk this weekend?
M: I will pass out leaflets to people on the street.
Q: What will the man do for the charity walk?
A. Pass out leaflets.
B. Take part in walking.
C. Raise money for walkers.
答案:A
第二部分:听对话和短文答题(计10分)
本部分共有三道大题。在听每段材料前,你将有适当的时间阅读题目;听完后你还有适当的时间选出你认为最合适的备选答案。
听一段对话,回答11-12小题。答题完毕,请等待"嘀"的信号,进入第一篇短文。
W: Hello, Jack. I'm from the school newspaper. Can I have a short interview with you?
M: Of course. Go ahead, please.
W: You just came back from a volunteer trip to western China. What did you do there?
M: I worked with a charity organization to give out free medicine to villagers.
W: That sounds meaningful. How many villages did you visit?
M: We visited 8 small villages in mountain areas. Most families are very poor.
W: Can people there get good medical treatment easily?
M: No, that's why we went there. Many patients can't afford to go to big hospitals.
W: What can students do to help these people?
M: We can hold more charity activities to raise money for them.
11. What is the woman doing?
A. Taking a trip.
B. Doing an interview.
C. Writing a newspaper.
答案:B
12. Why did Jack go to western China?
A. To visit mountain villages.
B. To work for a charity.
C. To meet poor villagers.
答案:B
听第一篇短文,回答13-15小题。请根据短文内容,选择正确答案,完成信息记录表。答题完毕,请等待"嘀"的信号,进入下一篇短文。
Every year, our school holds a charity activity called "Sponsor a Child" to help poor children in mountain areas. The activity is organized by the Students' Union every April. So far, over 120 children have got help from our school.
With the money we raise, poor children can get new books, clothes and necessary medical care. Many of them can continue their schooling that they had to give up because of poverty. Last year, we raised over 15,000 yuan. All the money was sent directly to the local charity organization to help the kids.
Charity Activity: Sponsor a Child
Holding time
Every ____13____
Number of children helped
Over ____14____
Total money raised last year
Over ____15____ yuan
13. A. April B. May C. June
答案:A
14. A. 110 B. 120 C. 130
答案:B
15. A. 15,000 B. 50,000 C. 10,500
答案:A
听第二篇短文,回答16-20小题。
An elderly man called Mr. Smith lost his eyesight in a traffic accident 10 years ago. He lived in darkness and felt very hopeless at first. Then a local charity called "Bright Future" visited him. The charity provides free treatment for blind people who can't afford it.
Mr. Smith was operated on by the charity's doctors several months ago. Now his eyesight is slowly coming back. He is very grateful to the doctors and the charity. He says he wants to work as a volunteer for the charity after he gets fully well, to help more people like him.
16. When did Mr. Smith lose his eyesight?
A. Ten months ago.
B. Ten years ago.
C. Twelve years ago.
答案:B
17. Who is "Bright Future"?
A. A local hospital.
B. A local charity.
C. A volunteer group.
答案:B
18. Who did the operation for Mr. Smith?
A. The charity's doctors.
B. His local doctor.
C. A volunteer nurse.
答案:A
19. How does Mr. Smith feel now?
A. Hopeless.
B. Grateful.
C. Surprised.
答案:B
20. What does Mr. Smith want to do later?
A. Work as a volunteer.
B. Get more treatment.
C. Live with his family.
答案:A
学科网(北京)股份有限公司
$第一部分听对话,回答问题记十分。本部分共有十道小题,每小题你将听到一段对话,每段对话听两遍。在听每段对话前,你将有5秒钟的时间阅读题目,听完后你还有5秒钟的时间选出你认为最合适的备选答案。One, look at these . charity logos, which one is for save the children? The third one on the right with a flying child shape. Look at these charity logos, which one is for save the children. the third one on the right with a lying child shape. Two, we are going to hold a charity sale to raise money for poor kids. Great, I will bring my new basketball to sell for the activity. We are going to hold a charity sale to raise money for poor kids. great. I will bring my new basketball to sell for the activity. Three. my ant works as a volunteer for a charity every spring. Really, where does he usually work? He goes to the local hospital to take care of sick kids. My ann works as a volunteer for a charity every spring. Really, where does he usually work? SHE goes to the local hospital to take care of sick kids. For we need to make more leaflets to tell people about our charity walk OK. I will print fifty more leaflets after class this afternoon. We need to make more leaflets to tell people about our charity walk OK. I will print fifty more leaflets after class this afternoon. Five, that poor boy can . afford the medical treatment for his illness. What a pity. Let's think of some ways to help him. That poor boy can afford the medical treatment for his illness. What a pity. Let's think of some ways to help him. Six, a new charity project was started by our school last month. Really how much money has been raised so far? Over two thousand jian has been collected already. A new charity project was started by our school last month. Really how much money has been raised so far. over two thousand jian has been collected already. Seven local doctors . are trained by many international charity groups. That's good. They can help more patients in their own countries. Eight, I know this charity aims to help blind people around the world. Yes, IT brings eye care to poor areas in developing countries. I know this charity aims to help blind people around the world. Yes, IT brings eye care to poor areas in developing countries. Nine, do you know when . doctors without borders were set up? I remember I was set up in the ninety seventies, right? yes. IT was founded in eighteen seventy one to help people in war areas. Do you know when doctors without borders was set up? I remember I was set up in the ninety seventies, right? yes. IT was founded in nineteen seventy one to help people in more areas. Ten, what will you do for the charity walk? This weekend? I will pass out leaflets to people . on the street. What will you do for the charity walk? This weekend? I will pass out leaflets to people on the street. 第二部分听对话和短文答题,记十分。本部分共有三道大题,在听每段材料前,你将有适当的时间阅读题目,听完后你还有适当的时间选出你认为最合适的备选答案。听一段对话,回答11到12小题,答题完毕,请等待低的信号进入第一篇短文。Hello, jack, i'm from the school newspaper. Can I have a short interview with you? Of course. Go ahead, please. You just came back from a volunteer trip to western china. What did you do there? I worked with a charity organization to give out free medicine to villages. That sounds meaningful. How many villages did you visit? We visited eight small villages in mountain areas. Most families are very poor. Can people there get good medical treatment easily? No, that's why we went there. Many patients can't afford to go to big hospitals. What can students do to help these people? We can hold more charity activities to raise money for them. Hello, jack, i'm from the school newspaper. Can I have a short interview with you? Of course. Go ahead, please. You just came back from a volunteer trip to western china. What did you do there? I worked with a charity organization to give out free medicine to villagers. That sounds meaningful. How many villages did you visit? We visited eight small villages in mountains areas. Most families are very poor. Can people there get good medical . treatment easily? No, that's why we went there. Many patients can't afford to go to big hospitals. What can students do to help these people? We can hold more charity activities to raise money for them. 听第一篇短文,回答13到15小题请,根据短文内容选择正确答案,完成信息记录表。答题完毕,请等待低的信号进入下一篇短文。Every year, our school holds a charity activity called sponsor a child to help poor children in mountain areas. The activity is organized by the students union every April. So far, over one hundred twenty children have got help from our school. With the money we raise, poor children can get new books close and necessary medical care. Many of them can continue their schooling that they had to give up because of poverty. Last year, we raised over fifteen thousand. You on all the money was sent directly to the local charity organization to help the kids. Every year. Our school holds a charity activity called sponsor a child to help poor children in mountain areas. The activity is organized by the students union every April. So far, over one hundred twenty children have got help from our school. With the money we raise, poor children can get new books close and necessary medical care. Many of them can continue their schooling that they had to give up because of poverty. Last year, we raised over fifteen thousand. You on all the money was sent directly to the local charity organization to help the kids. 听第二篇短文,回答16到20小题。An elderly man called mister Smith lost his eyes side in a traffic accident ten years ago. He lived in darkness and felt very hopeless at first. Then a local charity called bright future visited him. The charity provides free treatment for blind people who can't afford IT. Mister Smith was Operated on by the charity's doctor several months ago. Now his eyesight is slowly coming back. He is very grateful to the doctors and the charity. He says he wants to work as a volunteer for the charity after he gets fully well to help more people like him. An elderly man called mister Smith lost his eyesight in a traffic accident ten years ago. He lived in darkness and felt very hopeless at first. Then a local charity called bright future visited him. The charity provides free treatment for blind people who can't afford IT. Mister Smith was Operated on by the charity's doctor several months ago. Now his eyesight is slowly coming back. He is very grateful to the doctors and the charity. He says he wants to work as a volunteer for the charity after he gets fully well to help more people like him. 听力测试到此结束。
译林版八年级下册Unit 7 Charities英语听力测试卷(二)
第一部分:听对话回答问题(计10分)
本部分共有10道小题,每小题你将听到一段对话,每段对话听两遍。在听每段对话前,你将有5秒钟的时间阅读题目;听完后你还有5秒钟的时间选出你认为最合适的备选答案。
1. Which logo is for Save the Children?
A. B. C.
2. What will the boy sell at the charity sale?
A. B. C.
3. Where does the man's aunt work as a volunteer?
A. B. C.
4. What will the boy do after class?
A. B. C.
5. Why does the boy need help?
A. He can't afford treatment.
B. He lost his medical bill.
C. He can't find a doctor.
6. How much money has been raised?
A. Less than 2,000 yuan.
B. Over 2,000 yuan.
C. Exactly 2,000 yuan.
7. Who trains the local doctors?
A. Local charity workers.
B. International charity groups.
C. Local government officers.
8. What kind of problems does the charity help with?
A. Heart problems.
B. Ear problems.
C. Eye problems.
9. Why was Doctors Without Borders founded?
A. To help people in war areas.
B. To train local doctors.
C. To cure serious illnesses.
10. What will the man do for the charity walk?
A. Pass out leaflets.
B. Take part in walking.
C. Raise money for walkers.
第二部分:听对话和短文答题(计10分)
本部分共有三道大题。在听每段材料前,你将有适当的时间阅读题目;听完后你还有适当的时间选出你认为最合适的备选答案。
听一段对话,回答11-12小题。答题完毕,请等待"嘀"的信号,进入第一篇短文。
11. What is the woman doing?
A. Taking a trip.
B. Doing an interview.
C. Writing a newspaper.
12. Why did Jack go to western China?
A. To visit mountain villages.
B. To work for a charity.
C. To meet poor villagers.
听第一篇短文,回答13-15小题。请根据短文内容,选择正确答案,完成信息记录表。答题完毕,请等待"嘀"的信号,进入下一篇短文。
Charity Activity: Sponsor a Child
Holding time
Every ____13____
Number of children helped
Over ____14____
Total money raised last year
Over ____15____ yuan
13. A. April B. May C. June
14. A. 110 B. 120 C. 130
15. A. 15,000 B. 50,000 C. 10,500
听第二篇短文,回答16-20小题。
16. When did Mr. Smith lose his eyesight?
A. Ten months ago.
B. Ten years ago.
C. Twelve years ago.
17. Who is "Bright Future"?
A. A local hospital.
B. A local charity.
C. A volunteer group.
18. Who did the operation for Mr. Smith?
A. The charity's doctors.
B. His local doctor.
C. A volunteer nurse.
19. How does Mr. Smith feel now?
A. Hopeless.
B. Grateful.
C. Surprised.
20. What does Mr. Smith want to do later?
A. Work as a volunteer.
B. Get more treatment.
C. Live with his family.
学科网(北京)股份有限公司
$