内容正文:
9年级下册教科版
【寒假专版】F版词汇真题精讲
寒假专版
【Unit7】The Bad Attitude
寒假词汇积累与运用
本讲核心词汇
attitude/'aetrtju:d/n.态度;看
project/'pDd3ekt/n.项目;工higher/haIa(r)/adj.更高的;较
法;姿态
程;课题
高的(high的比较级)
scenery/'si:nari/n.风景;景色;apartment /3'pa:tmant/n.公寓;expand/k'spaend/v.扩大;扩
舞台布景
套房
张:扩展
personal/'p3:sanl/adj.个人的:constraint /kan'streint/n.约束;behave /bI'heIv/v.表现:举止;
私人的:亲自的
限制:强制
行为端正
privacy /'prIvasi/n.隐私:私密;on/on/prep.在…上;关于;sidewalk/'saidwo:k/n.人行道
独处
通过adv.穿着;向前
grain/grem/n.谷物:粮食;颗
basically/'bersikli/adv.基本上;employer /i'plora(c)/n.雇主;粒
主要地:从根本上说
老板:雇佣者
mineral/mmaral/n.矿物;矿物
similarity/,sma'arti/n.相似uneven/n'ivm/adj.不平坦的;质adj.矿物的;含刊矿物的
性;类似之处;相似点
不均匀的:不规则的
fiber /'farba(r)/n.纤维:纤维制
attract/a'traekt/v.吸引:写引起ashamed /femmd/ad.惭愧的:品
…的注意;招引
羞愧的:感到难为情的
retire/r'taIa)/v.退休:退职;behavior /bI'hervja()/n.行为:
退出
举止:态度
直击真题高效讲
真题解析
1.真题1
-What's your
towards this plan?Do you agree with it?
-I think it's a good idea.
A.attitude
B.scenery
C.behavior
答案:A
核心词汇:attitude/'zetrtju:d/n.态度看法;姿态
9年级下册教科版
【寒假专版】
F版词汇真题精讲
核心知识点:
词性:名词。
搭配:attitude towards..(对…的态度)。
2.真题2
The
in the mountain is so beautiful that many tourists come here every year.
A.privacy
B.scenery
C.apartment
答案:B
核心词汇:scenery/'sineri/n.风景;景色:舞台布景
核心知识点:
词性:不可数名词,无复数形式。
搭配:natural scenery(自然风景):beautiful scenery(美丽的风景)。
3.真题3
This is my
diary.You can't read it without my permission.
A.personal
B.public
C.similar
答案:A
核心词汇:personal/'p3snl/adj.个人的;私人的;亲自的
核心知识点:
词性:形容词。
搭配:personal diary(个人日记):personal information(个人信息)。
4.真题4
It's important to respect others'
Don't ask too many private questions.
A.similarity
B.privacy
C.constraint
答案:B
核心词汇:privacy/'prTvasi/n.隐私;私密;独处
核心知识点:
词性:不可数名词。
搭配:respect one's privacy(尊重某人的隐私);privacy protection(隐私保护)。
5.真题5
-Why do so many people visit this park?
Because the beautiful flowers
them.
2
9年级下册教科版
【寒假专版】
F版词汇真题精讲
A.attract
B.retire
C.expand
答案:A
核心词汇:attract./A'tekt/v.吸引;引起…的注意:招引
核心知识点:
词性:动词。
搭配:attract sb.(吸引某人):attract attention(引起注意)。
6.真题6
My grandfather will
next year after working for 40 years
A.retire
B.behave
C.expand
答案:A
核心词汇:retire /'tar(r)/v.退休;退职;退出
核心知识点:
词性:动词。
搭配:retire from work(退休):retire at the age of.(在…岁退休)。
7.真题7
Our school is starting a new
to help students learn English better.
A.project
B.sidewalk
C.grain
答案:A
核心词汇:project/prod3ekt//n.项目:工程;课题
核心知识点:
词性:可数名词,复数形式projects。
搭配:a new project(一个新项目):school project(学校课题)。
8.真题8
He lives in a small
with his parents in the city center
A.apartment
B.sidewalk
C.mineral
答案:A
核心词汇:apartment/A'pa:tment/n.公寓;套房
核心知识点:
词性:可数名词,复数形式apartments。
3
9年级下册教科版
【寒假专版】
F版词汇真题精讲
搭配:a small apartment(一个小公寓):live in an apartment(住在公寓里)。
9.真题9
You should
well in public places.Don't be noisy.
A.behave
B.attract
C.expand
答案:A
核心词汇:behave /bI'heIv/v.表现:举止;行为端正
核心知识点:
词性:动词。
搭配:behave well(表现好):behave oneself(举止得体)。
10.真题10
Walk on the
and be careful of cars when crossing the road
A.sidewalk
B.grain
C.fiber
答案:A
核心词汇:sidewalk/'saIdwo:k/n.人行道
核心知识点:
词性:可数名词,复数形式sidewalks。
搭配:on the sidewalk(在人行道上):walk along the sidewalk(沿着人行道走)。
11.真题11
Farmers grow different kinds of
like rice and wheat in this area.
A.grain
B.mineral
C.fiber
答案:A
核心词汇:grain/grem/n.谷物;粮食;颗粒
核心知识点:
词性:可数名词(指谷物种类时)或不可数名词(指粮食整体时)。
搭配:different kinds of grain(不同种类的谷物):grain crops(粮食作物)。
12.真题12
Milk has many
that are good for our health,like calcium.
A.minerals
B.fibers
C.attitudes
4
9年级下册教科版
【寒假专版】
F版词汇真题精讲
答案:A
核心词汇:mineral/'mmrl/n.矿物:矿物质
核心知识点:
词性:可数名词,复数形式minerals。
搭配:minerals in food(食物中的矿物质):essential minerals(必需矿旷物质)。
真题精准训练
实战演练
一、
单项选择
1.Everyone should have a positive.
towards life challenges.
A.attitude
B.scenery
C.behavior
2.We walked along the
and enjoyed the beautiful street view
A.apartment
B.sidewalk
C.grain
3.The company plans to
its business to other cities next year
A.attract
B.retire
C.expand
4.This new
aims to provide free books for children in rural areas.
A.project
B.privacy
C.mineral
5.You must
politely when talking to elderly people
A.behave
B.attract
C.expand
6.My parents bought a new
in the downtown area last month
A.scenery
B.apartment
C.sidewalk
J
9年级下册教科版
【寒假专版】F版词汇真题精讲
7.The
in this valley changes beautifully with the seasons.
A.attitude
B.grain
C.scenery
8.It's impolite to ask others about their
information like salary.
A.personal
B.public
C.similar
二、用所给单词的适当形式填空
1.The artist's works
(attract)thousands of visitors every year.
2.My uncle decided to
(retire)early and travel around the world.
3.Different
(grain)are planted in this region according to the climate.
4.This food is rich in(mineral)that help build strong bones.
5.The school will start a new
(project)to protect the environment.
6.We should always respect other people's_(privacy).
三、首字母填空
1.The students are working hard on their science p
2.Please walk on the s to avoid the busy traffic.
3.Farmers here grow various kinds of g such as corn and oats.
4.The beautiful beach a many tourists during summer holidays.
5.After 30 years of teaching,Ms.Li will rnext June.
四、语篇填空
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内单词的正确形式填空,使短文通顺、连
贯。
6
9年级下册教科版
【寒假专版】
F版词汇真题精讲
Our school organized a trip to the countryside last week.We visited a farm where farmers grow
different 1.
(grain)and vegetables.The natural 2.(scenery)there was so amazing that it
3.
(attract)all of us.On the way back,we walked on the 4.(sidewalk)and talked about
the trip.Our teacher said it was a good 5.(project)to help us learn about agriculture.She
also told us to 6.
(behave)well in public places and respect local people's 7.
(privacy).
Everyone had a great time and learned the importance of protecting the environment.
参考答案
I单项选择
1.A2.B3.C4.A5.A6.B7.C8.A
Ⅱ用所给单词的适当形式填空
1.attract 2.retire 3.grains 4.minerals 5.project 6.privacy
I.首字母填空
1.project 2.sidewalk 3.grain 4.attracts 5.retire
V语篇填空
1.grains 2.scenery 3.attracted 4.sidewalk 5.project 6.behave 7.privacy
7