Unit 3 Section Ⅵ Viewing Workshop & Reading Club-【金版教程】2024-2025学年高中英语选择性必修第一册作业与测评word(北师大版2019)

| 17页
| 25人阅读
| 0人下载
河北华冠图书有限公司
进店逛逛

新版页眉

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

 Section Ⅵ Viewing Workshop & Reading Club

课时作业(八)

[基础训练]

根据语境及首字母提示完成句子

1.They took the s________ route back to the hotel.

答案:scenic

2.The statue was c________ out of a single piece of stone.

答案:carved

3.Being kind and having good manners are C________ most important ideas.

答案:Confucius'

4.The c________ is composed mainly of lawyers.

答案:committee

5.There are efforts under way to designate the bridge a h________ landmark.

答案:historic

6.The m________ service will be held at a local church.

答案:memorial

7.The town is in a delightful situation in a wide green v________.

答案:valley

8.Careful examination of the ruins revealed an even earlier t________.

答案:temple

[思维训练]

Ⅰ 阅读

A

On numerous drives with my mom through my childhood, she would suddenly pull over the car to examine a flower by the side of the road or rescue a beetle from danger while I, in my late teens and early twenties, sat impatiently in the car.page number 0

1

 

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司


新版页眉

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

Though Mother's Day follows Earth Day, for me, they have always been related to each other. My mom has been “green” since she became concerned about the environment. Part of this habit was born of thrift (节俭). Like her mother and her grandmother before her, mom saves glass jars, empty cheese containers and reuses her plastic bags.

Mom creates a kind of harmonious relationship with wildlife in her yard. She knows to pick the apples on her trees a little early to avoid the bears and that if she leaves the bird feeders out at night, it is likely that they will be knocked down by a family of raccoons (浣熊). Spiders that make their way into the house and are caught in juice glasses will be set loose in the garden.

I try to teach my children that looking out for the environment starts with being aware of the environment. On busy streets, we look for dandelions (蒲公英) to fly in the wind; we say hello to neighborhood cats and pick up plastic cups and paper bags. This teaching comes easily, I realize, because I was taught so well by example. Mom didn't need to lecture; she didn't need to beat a drum to change the world. She simply slowed down enough to enjoy living in it and with that joy came mercy and an instinct (直觉) for protection.

I am slowing down and it isn't because of the weight of my nearly forty years on the planet, it is just out of my concern for the planet itself. I've begun to save glass jars and reuse packing envelopes. I pause in my daily tasks to watch the squirrels race each other in the trees above my house.

Last summer, I planted tomatoes in my yard. With the heat of August around me, I enjoyed my tomatoes while sitting on my low wall. I immediately wanted to share with my mom.page number 1

1

 

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司


新版页眉

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

篇章导读:本文是一篇记叙文。作者讲述了母亲绿色环保而且节俭的生活方式,她用自己的一言一行影响着作者。多年后,作者从小时候对母亲的不理解,变得逐渐认同,继而身体力行,过起了“绿色”的生活。

1.Why does the author say Earth Day is connected with Mother's Day?

A.Because Mother's Day falls shortly after Earth Day.

B.To stress that all the older women are environmentalists.

C.To stress how much her mother cares about the environment.

D.Because her mother asks her to be kind to nature on Mother's Day.

答案:C 推理判断题。根据第二段第一、二句“Though Mother's Day follows ... she became concerned about the environment.(尽管地球日之后是母亲节,但对我来说,它们一直是相互联系的。自母亲变得关心环境以来,她一直过着环保的生活。)”可知,母亲一直过着环保节俭的生活。由此推断,作者说母亲节和地球日有关系是为了强调母亲对环境的关注。故选C。

2.Which of the following is NOT related to Mom's “green life”?

A.Picking dandelions on busy streets.

B.Rescuing a beetle from some danger.

C.Setting a caught spider free in the garden.

D.Saving glass jars and empty cheese containers.

答案:A 细节理解题。根据第四段中的“I try to teach my children ... dandelions (蒲公英) to fly in the wind(我试着教导我的孩子,关心环境始于意识到环境。在繁忙的街道上,我们寻找蒲公英,让它在风中飞)”可知,在繁忙的街道上摘蒲公英是作者与孩子们的行为,与母亲的绿色生活无关。故选A。

3.We can infer from the article that ________.

A.the author's mother is very impatient with her children

B.the author's mother knows how to live in harmony with nature

C.the author's mother knows how to keep the wildlife off her yard

D.the author's mother used to lecture her to protect the environment

答案:B 推理判断题。根据第三段第一句“Mom creates a kind of harmonious relationship with page number 2

1

 

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司


由于学科网是一个信息分享及获取的平台,不确保部分用户上传资料的 来源及知识产权归属。如您发现相关资料侵犯您的合法权益,请联系学科网,我们核实后将及时进行处理。