Unit 3 Section Ⅳ Lesson 3-【金版教程】2024-2025学年高中英语选择性必修第一册作业与测评word(北师大版2019)

| 17页
| 40人阅读
| 0人下载
河北华冠图书有限公司
进店逛逛

新版页眉

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

 Section Ⅳ Lesson 3

课时作业(五)

Ⅰ 完形填空

Rabbit Island is a tiny and remote island off northern Michigan's Keweenaw Peninsula. Its __1__ nature is the perfect destination for artists to come and __2__ their creativity. New Yorker Rob Gorski __3__ the island in 2010, who wanted to protect its natural state. He also saw a(n) __4__ to create a setting where artists could get close to __5__ and create their great works.

Gorski set up the Rabbit Island Foundation, whose main goal is to host artistic __6__ during the summer while also teaching and __7__ conservation.

Artists, with the __8__ that the island should largely remain untouched, are __9__ to a two-week period of reflective engagement in a wilderness unlike anywhere else in the world. They __10__ a “leave no trace” policy. Small solar panels are used to generate electricity and buildings are simple with nothing __11__ left in place. “Rabbit Island exists to encourage the community to __12__ the most fundamental part of our age—the environment and the human relationship to it. We challenge artists to take __13__ and create bold works challenging the assumptions of the landscape created by previous __14__,” said Gorski.

Most artists say they have a better understanding and __15__ of nature after the experience, which, in turn, gives them many creative inspirations.

篇章导读:本文是一篇记叙文。作者通过讲述Gorski (戈尔斯基)将兔子岛打造成环保和艺术创作的基地,向读者传递了保护自然、与大自然和谐相处的理念。

1.A.undesired  B.undeveloped

C.unnamed  D.unknown

答案:B 根据第三段第一句中“remain untouched”可知,此处指兔子岛未经开发还保留着原始的自然风貌。故选B。

2.A.display  B.assess

C.sharpen  D.inspire

答案:D 根据上下文可知,此处指艺术家们来岛屿上激发创造力。故选D。page number 0

1

 

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司


新版页眉

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

3.A.purchased  B.developed

C.ignored  D.occupied

答案:A 根据下文Gorski对岛屿进行的建设改造可知,他对于岛屿是有使用权的,所以应该是他买下了这座岛屿。故选A。

4.A.sign  B.possibility

C.opportunity  D.invitation

答案:C 根据本段内容可知,兔子岛的原始环境适于艺术创造,所以对于岛屿主人Gorski来说这是一个机会。故选C。

5.A.heaven  B.people

C.life  D.nature

答案:D 根据上下文可知,此处应指他也看到了一个为艺术家们创造一个接近自然、进行创作的环境的机会。故选D。

6.A.parties  B.programs

C.games  D.shows

答案:B 根据下文解释的具体内容可知,这里指建立的兔子岛基地可以进行一个兼具艺术性和自然保护意义的项目。故选B。

7.A.opposing  B.raising

C.recording  D.advocating

答案:D 设空处与teaching并列,结合宾语conservation来看,此处要表达对于自然保护的支持,advocate “提倡,拥护”。故选D。

8.A.hobby  B.topic

C.belief  D.plan

答案:C 根据下文的“that the island should largely remain untouched”可知,艺术家们都有着让兔子岛保持原样的信念。故选C。

9.A.invited  B.exposed

C.addicted  D.related

答案:A 此处表示艺术家们受邀参加一个持续两周的反映活动。be invited to “受邀”; be exposed to “暴露于”;be addicted to “上瘾”;be related to “与……有关”。故选A。page number 1

1

 

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司


新版页眉

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

10.A.organize  B.draw

C.follow  D.imagine

答案:C 根据下文“a ‘leave no trace’ policy”可知,此处应指他们都遵循着一个“不留痕迹”的政策。 故选C。

11.A.permanent  B.popular

C.available  D.portable

答案:A 根据上文“leave no trace”的要求可知,不能留下任何难以降解、长久留存的东西。故选A。

12.A.put on  B.focus on

C.turn on  D.agree on

答案:B put on “穿上”;focus on “聚焦于”;turn on “打开”;agree on “同意”。既然是最根本、最重大的部分,那就是希望得到人们的关注和重视。故选B。

13.A.risks  B.turns

C.duties  D.notes

答案:A 此处指让艺术家们冒险创作风格大胆的作品,挑战由先辈们创造的风景画理念。take risks “冒险”。故选A。

14.A.groups  B.races

C.fans  D.generations

答案:D 此处应与上文的“our age”呼应,指前辈、上一代。故选D。

15.A.description  B.communication

C.appreciation  D.recreation

答案:C 设空处与understanding并列,结合文段可知,此处指艺术家能更好地欣赏、理解大自然,相应地也能获得许多创作灵感。故选C。

Ⅱ 阅读

A

I don't think I can recall a time when I wasn't aware of the beauty of the ocean. Growing up in Australia, I had the good fortune of having the sea at my side. The first time I went to Half Moon Bay, page number 2

1

 

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司


由于学科网是一个信息分享及获取的平台,不确保部分用户上传资料的 来源及知识产权归属。如您发现相关资料侵犯您的合法权益,请联系学科网,我们核实后将及时进行处理。