Unit 3 Section Ⅲ Lesson 2-【金版教程】2024-2025学年高中英语选择性必修第一册作业与测评word(北师大版2019)

| 8页
| 34人阅读
| 1人下载
河北华冠图书有限公司
进店逛逛

新版页眉

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

 Section Ⅲ Lesson 2

课时作业(四)

[基础训练]

Ⅰ 根据语境及汉语提示和首字母提示完成句子

1.It's said that a ________ (小包) of white powder in his package was found and police scientists are analyzing it.

答案:packet

2.His clothes were covered in ________ (灰尘).

答案:dirt

3.Empty ________ (可再填充的) cartridges (笔芯) were introduced into the market place a couple of years ago.

答案:refillable

4.It is selling very well, in part because the ________ (包装盒) is so attractive.

答案:packaging

5.She has a fine ________ (收藏品) of Bohemian glass.

答案:collection

6.The strawberries are kept in cold storage to prevent them spoiling during t________.

答案:transportation

7.We are a________ of the potential problems and have taken every measure.

答案:aware

8.He was so a________ to return home that he had booked a train ticket before the vacation began.

答案:anxious

9.We have to be r________ about our chances of winning.

答案:realistic

10.Diana is taking the opportunity to w________ up the family presents.

答案:wrap

Ⅱ 单句语法填空page number 0

1

 

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司


新版页眉

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

1.China will remain a large and sustainable ________ (consume) of raw materials.

答案:consumer

2.It is ________ (waste) to throw away glass, paper and metal.

答案:wasteful

3.He was one of the most ________ (innovate) engineers of his generation.

答案:innovative

4.Keep in mind that people should be encouraged to use the ________ (reuse) containers when buying vegetables.

答案:reusable

5.People should help the native bees, ________ are at risk of extinction.

答案:which

Ⅲ 单句表达

1.我们不得不总在外面吃饭,结果花了很多钱。

We had to eat out all the time and it ________________ a fortune.

答案:ended up costing

2.他已经完成了3年前开始努力做的事情。

He has achieved what he ________________ three years ago.

答案:set out to do

3.菜肴质量是餐饮企业都必须重视的问题。

Dish quality is a problem that should ____________________ by all diet enterprises.

答案:be paid attention to

4.人们本以为使用机器人就能摆脱工厂里乏味的低收入工作。

People thought that the use of robots would ______________________ boring low­paid factory jobs.

答案:do away with

5.接受这个挑战会让你遇到和你有共同兴趣的人。

Taking on this challenge will bring you in contact with someone ____________ your interests.

答案:who sharespage number 1

1

 

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司


新版页眉

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

[思维训练]

Ⅰ 阅读

A

Two little girls who are lovely in Britain are bringing thousands of people together to sign a petition (请愿书) demanding that Burger King and McDonald's stop giving away free plastic toys.

With the help of their mother, nine-year-old Ella and seven-year-old Caitlin started an online petition in order to persuade the fast food giants (巨头) to do away with the wasteful toys that come with Happy Meals and Junior Meals.

Since starting the petition, the youngsters have got over 350,000 signatures of their 500,000 goal, and the call to action has already received further support from adults and children.

“We've been learning all about the environment at school and the problem of plastic. It made us very sad to see how plastic harms wildlife and pollutes the ocean, and we want to change this,” reads the petition. “That's why we want Burger King and McDonald's to think of the environment and stop giving away plastic toys with their kids meals.”

“We like to go to eat at Burger King and McDonald's, but children only play with the plastic toys for a few minutes before they get thrown away and harm animals and pollute the sea. We want anything they give us to be environmentally friendly so we can protect the planet for ourselves and for future generations,” they continued.

In addition to the girls making a convincing argument, the amount of signatures on the petition almost doubled after reporters with the BBC's War on Plastic followed the young activists to the McDonald's headquarters in order to present the petition.

Since the little girls' story started being picked up by international news outlets, Burger King and McDonald's have emailed statements to CNBC detailing their plans for making their free toys more environmentally friendly.

篇章导读:本文是一篇新闻报道。英国两名小女孩通过网络将成千上万的人聚集在一起,签署请愿书,希望汉堡王和麦当劳考虑环境问题,停止给孩子们分发塑料玩具。

1.Why are the two little girls gathering many people together?

A.To gain people's attention.page number 2

1

 

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司


由于学科网是一个信息分享及获取的平台,不确保部分用户上传资料的 来源及知识产权归属。如您发现相关资料侵犯您的合法权益,请联系学科网,我们核实后将及时进行处理。