内容正文:
Section Ⅲ Integrated skills
Ⅰ.重点词汇
1.a separate section of a book, usually with a number or title——n. chapter
2.the story of a person's life, written by himself——n. autobiography
3.a raised area, usually in a theatre, etc. where actors, dancers, etc. perform——n. stage
4.a collection of poems; poems in general——n. poetry
5.the story of a person's life written by sb else——n. biography
Ⅱ.教材原句
1.Begin by clearly stating ____________________ (信的目的).
答案:the purpose of the letter
2.Explain what types of books you ____________________ (想要推荐) and the reasons.
答案:want to recommend
3.End the letter by ____________________ (陈述结果) you wish to see.
答案:stating the result
4.When you write a formal letter, you should ______________ (以……开始) Dear Sir/Madam of Dear Mr/Miss/Mrs/Ms ... and end with Yours faithfully or Yours sincerely.
答案:begin with
5.Use formal language ______________ (代替) spoken language.
答案:instead of
6.______________ (避免使用) contracted forms like I'm and he's.
答案:Avoid using
stage n. 舞台;阶段;步骤 vt. 上演,举办(教材P50)
归纳
拓展
情景
助记
①The audience threw flowers onto the stage.
观众把鲜花抛向舞台。
②His parents didn't want him to go on the stage.
他父母不想让他当演员。
③She improved in health stage by stage.
她的健康状况逐渐好转。
④Birmingham has bid to stage the next national athletics championships.
伯明翰申办下届全国田径锦标赛。
单句表达
①他说他和那些在舞台上演奏乐器的人一样紧张。
He said he became just as nervous as those playing instruments ________________.
②警方正逐步摸清那次事件的经过。
The police are building up a picture of the incident ________________.
答案:①on the stage ②stage by stage
Ⅰ.根据语境及首字母提示完成句子
1.During the training s________, each dog was shown only the upper half or the lower half of the person's face.
答案:stage
2.This issue will be discussed in more detail in the next c________.
答案:chapter
3.China invented gunpowder and paper and was also known for its p________.
答案:poetry
4.The a________ Becoming by Michelle Obama, essentially about her life in the White House, sold well once on the market.
答案:autobiography
5.The story of her career in the theatre is told in a new b________.
答案:biography
Ⅱ.单句语法填空
1.According to this myth, people who use the right side of their brains are more ________ (art) and creative.
答案:artistic
2.When ________ (write) instructions, clarity of statement is the most important thing.
答案:writing
3.The report can be conveniently divided ________ three main sections.
答案:into
4.I recommend ________ (do) this as soon as you get your materials.
答案:doing
5.I ________ (sincere) believe that this is the right decision.
答案:sincerely
Ⅲ.单句表达
1.他是我在舞台上看到过的第一位滑稽演员。
He was the first comedian I ever saw __________________.
答案:on the stage
2.奶奶在洞里注了油而不是水,以便把钥匙轻松地插进锁里。
Granny filled the hole with oil ________________ in order to put the key into the lock easily.
答案:instead of water
3.由15名成员组成的研究小组近年来取得了很大的成就。
The research group ______________________________ has made great achievements in recent years.
答案:made up of 15 members
4.这部小说以适合儿童年龄的文体写成,现在很受欢迎。
____________ a style appropriate to the age of the children, this novel is really popular today.
答案:Written in
5.其中一个问题可以从这样的一个反思开始。
One of the problems could ____________ a reflection like this.
答案:begin with
课后课时作业
Ⅰ 阅读
A
Charlie Thorne and the Last Equation
By Stuart Gibbs
The CIA is on a task to find an equation (方程式) called Pandora, which could destroy the world if the wrong people get it. For help, they turn to Charlie, a 12yearold girl who's as smart as Albert Einstein. People who like actionpacked mysteries will enjoy reading this exciting book.
AstroNuts
By Jon Scieszka and Steven Weinberg
In AstroNuts, the Earth has been destroyed by humans for thousands of years. Four animals set out from Mount Rushmore, the headquarters (总部) of NASA. Their task is to find a new planet fit for human life. Finally, they discoverW1 one: Plant Planet. The story's theme (主题) is simple: Don't harm the planet. Readers who love fantasy will enjoy AstroNuts.
Stargazing
By Jen Wang
Christine hears that Moon, who's new in town, is the kind of kid who beats people up for fun. But Moon and her mum come to live with Christine's family, and the two kids become best friends. Moon even shares a big secret with Christine. Stargazing is based onP1 author Jen Wang's experiences W2 as a child. The story is about the power of friendship and how people are able to change.
Roll with It
By Jamie Sumner
Roll with It is a story about a 12yearold girl named Ellie. She has difficulty walkingP2 on her own and uses a wheelchair. When Ellie and her mum move to another state to take care of Ellie's grandpa, she must learn to navigate (处理) a new school and new friendships. This pageturner is a mustread for everyone. It's a heartwarming story that really shows the value of family and how being different is special.
篇章导读:本文是一篇应用文。文章介绍了四本书。
1.Which book tells readers to protect the place we live in?
A.AstroNuts.
B.Stargazing.
C.Roll with It.
D.Charlie Thorne and the Last Equation.
答案:A 细节理解题。根据AstroNuts中的“The story's theme (主题) is simple: Don't harm the planet.”可知,AstroNuts这本书告诉读者要保护我们居住的地方。故选A。
2.What makes Stargazing different from the other three books?
A.It talks about friendship.
B.It tells stories about animals.
C.It contains lots of scientific knowledge.
D.It was written according to the author's experiences.
答案:D 推理判断题。根据Stargazing中的“Stargazing is based on author Jen Wang's experiences as a child.”可推知,Stargazing(《观星》)和其他三本书的不同在于它是根据作者的经历写的。故选D。
3.What happened to Ellie?
A.She had difficulty in making friends.
B.She had an accident which left her in a wheelchair.
C.She went to a new school and had to start all over again.
D.She lost her mum and was taken care of by her grandpa.
答案:C 细节理解题。根据Roll with It中的“When Ellie and her mum move to another state to take care of Ellie's grandpa, she must learn to navigate (处理) a new school and new friendships.”可知,Ellie(埃莉)去了一所新学校,不得不重新开始一切。故选C。
W重点单词
1.discover vt. 发现
2.experience n. 经历,经验
P重点短语
1.be based on 以……为基础
2.have difficulty doing sth 做某事有困难
B
Every day around the world, thousands of people with little or no scholarly training in art history walk into museums. They may or may not read notice boards that share relevant information of the artworks or artists. Imagine, before being permitted W1 to direct their eyeballs to the art on the walls, museum visitors were required W2 to read a 15 or 20page introduction to each piece or each artist. How many people would go to museums if that were the case?
Yet this seems to be the expectation when it comes to reading classic literature. Classic novels typically W3 come with 15 or 20page introductions, which often include spoilers,__assuming that readers do not come to classic books to discover, be absorbed in, and be surprised by the story world. Also, evidently, we mustn't read classics alone, without experts guiding our experiences.
However, classic literature is in a unique position to show us that we're not alone in our pains and joys. By taking us out of our time, classic books free us to see beyond the set of beliefs we stick to and to connect human experiences that remain alive across time and place. What could be more grounding, more comforting, than seeing ourselves in the battles, longings, and pleasures that have played out across hundreds, thousands of years of human history? Our personal engagement (参与) is the first step of a longer journey of discovery that deepens our knowledge and understanding of ourselves and our world. We may, for example, feel for Hester Prynne from Nathaniel Hawthorne's The Scarlet Letter though we feel hopeless of the world she lived in.
While we're letting go ofP things, let's stop worrying about understanding everything. We can't. It will be fun if we embrace (拥抱) curiosity, the pleasure of working out a mystery, and our common relationships as humans. We can feel, for example, the power of selfsacrifice (牺牲) in Charles Dickens' A Tale of Two Cities even when we lack full understanding of the cultural references and language.
篇章导读:本文是一篇议论文。文章主要论述经典文学对我们至关重要,是一种个人探索过程。
4.Most museum goers ________.
A.enjoy reading notice boards
B.understand the artworks well
C.lack professional art knowledge
D.share common interest in artworks
答案:C 细节理解题。根据第一段第一句“Every day around the world, thousands of people with little or no scholarly training in art history walk into museums.”可知,许多去博物馆的人缺乏专业的艺术知识。故选C。
5.What can the “spoilers” in Paragraph 2 possible be?
A.Story writers.
B.Readers' expectations.
C.Guiding experts.
D.Content given away in advance.
答案:D 词义猜测题。根据第二段中的“Classic novels typically come with 15 or 20page introductions”以及“assuming that readers do not come to classic books to discover, be absorbed in, and be surprised by the story world”可知,假设读者来读经典小说不是为了发现、沉浸其中并对故事世界感到惊讶,那么这些15到20页的介绍通常就会包含一些预知的内容,即一些提前展示的故事情节。由此可推断,spoiler意为“泄露结局的内容”。故选D。
6.What prevents readers from enjoying reading classics?
A.Showing curiosity about the writers.
B.Letting go of things.
C.Trying to understand everything.
D.Working out mysteries.
答案:C 推理判断题。根据最后一段第一、二句“While we're letting go of things, let's stop worrying about understanding everything. We can't.”可推知,试图理解一切阻止了读者享受阅读经典的乐趣。故选C。
7.What message is mainly conveyed in the passage?
A.We should find more fun from classics.
B.Reading classics is a personal exploration.
C.Experts need to give readers better guidance.
D.Classic literature benefits readers a great deal.
答案:B 主旨大意题。根据全文尤其是第三段倒数第二句“Our personal engagement (参与) is the first step of a longer journey of discovery that deepens our knowledge and understanding of ourselves and our world.”可知,我们的个人参与是更漫长的发现旅程的第一步,这有助于深化我们的知识,加强对我们自己和我们的世界的理解。文章主要传达的信息是:阅读经典是一种个人的探索过程。故选B。
W重点单词
1.permit vt. 允许
2.require vt. 要求
3.typically adv. 典型地
P重点短语
let go of 放手,放开
Ⅱ 七选五
An eBook library, sometimes called an e-Library, is a collection of electronic books. Similar to a library filled with physical books, an eBook library can exist as a person's own collection of electronic texts or as a public library that allows users to keep electronic versions of books for a period of time. __1__ Meanwhile they can be viewed as digital downloads on a computer.
Electronic readers can store ebooks and serve as an eBook library. These books, though they do not exist in a physical sense, are the property (财产) of the person who has purchased them. The digital format has also allowed private book collectors to leave their eBook libraries on the Internet. __2__
Some books “live” for a long time. Other classics are preserved for a few hundred years under glass and climate controlled conditions. But most paper books only last 10-20 years due to moisture (湿气), mold, mice, silverfish, fire, etc. __3__
__4__ Many libraries now have an eBook library in addition to the physical books they have. People with library cards can borrow digital books from their public libraries by downloading them onto many different eReaders or their personal computers.
However, there are some disadvantages of ebooks. For example, some texts and other resources are simply not available in an electronic format. __5__ A person wishing to look at these resources must visit a traditional library.
A.Ebooks can be read on a number of electronic readers.
B.No trees are consumed in the process of creating ebooks.
C.In this way they can redownload their books whenever they want.
D.Ebooks, however, could potentially last thousands of years as digital files.
E.There is just nothing that will compare to the magic of a room full of books.
F.The popularity of digital books has affected the public library system greatly.
G.This is often the case with limited edition print journals or texts from centuries ago.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了电子图书馆以及电子书的利弊。
1.A 根据后文“Meanwhile they can be viewed as digital downloads on a computer.”可知,同时它们可以被视为电脑上的数字下载。设空处与后一句为并列关系,共同说明了电子书既可以在电子阅读器上阅读, 也可以被下载到电脑上阅读,即电子书可以在许多电子阅读器上阅读。故选A。
2.C 根据前文“The digital format has also allowed private book collectors to leave their eBook libraries on the Internet.”可知,数字格式还允许私人图书收藏者将他们的电子书放在互联网上。设空处与前文内容为递进关系,接下来应该描述他们这样做的意义。C项中的“they”指的是前句中的“private book collectors”。故选C。
3.D 根据前文“Other classics are preserved for a few hundred years ... silverfish, fire, etc.”可知,其他经典书籍在玻璃和气候控制条件下保存了几百年,但大多数纸质书籍由于潮湿等原因只能保存10~20年。拿纸质书和一些保存好的经典书籍作比较,设空处与前文是对比关系,说明电子书很可能会保存数千年。故选D。
4.F 根据后文“Many libraries now have an eBook library ... eReaders or their personal computers.”可知,现在许多图书馆除了实体书籍外,还有电子书图书馆。持有图书证的市民只需下载电子书到不同的电子阅读器或个人电脑,便可从公共图书馆借阅电子书。由此可推断,数字图书的普及对公共图书馆系统产生了巨大的影响。故选F。
5.G 根据前文“However, there are some disadvantages of ebooks.”可知,电子书也有一些缺点;根据后文“A person wishing to look at these resources must visit a traditional library.”可知,想要查看这些资源的人必须访问传统图书馆。因此设空处要通过事例说明哪些资源是不提供电子格式的。G项与文意相符,同时也和后文构成意义上的因果关系。故选G。
学科网(北京)股份有限公司
$$