内容正文:
单元测评25 Unit 1 Growing up
(本栏目内容,在学生用书中以独立形式分册装订!)
(时间:30分钟 满分: 32.5分)
Ⅰ.阅读理解(本题共7个小题,每小题2.5分,共17.5分)
A
If you confidently believe you're right in a disagreement with a friend or a colleague, a new study suggests that you may actually be wrong.Researchers found that people naturally assume they have all the information they need to make a decision or support their positions, even when they do not.The researchers called it the “illusion (错觉) of information adequacy”.
“We found that, in general, people don't stop to think whether there might be more information that would help them make a more informed decision,”said the coauthor of the study.“If you give people a few pieces of information that seem to line up, most will say ‘that sounds about right’ and go with that.”
The study involved 1,261 Americans who participated online.They were divided into three groups who read an article about a fictional school that lacked adequate water.The first group read an article that only gave reasons why the school should merge (合并) with another school that had adequate water;the second group's article only gave reasons for staying separate and hoping for other solutions;the third group read all the arguments for the schools merging and for staying separate.
The findings showed that the two groups who had read only half the story still believed they had enough information to make a good decision.Most of them said they would follow the recommendations in the article they read.Those with only half the information were actually more confident in their decisions to merge or remain separate than those who had read the complete story.They were quite sure that their decisions were right, even though they didn't have all the information.
The coauthor said,“People should make sure they have the full story about a situation before they take a stand or make a decision.Your first move when you disagree with someone should be to think,‘Is there something that I'm missing that would help me see their perspectives and understand their positions better?’That's the way to fight this‘illusion of information adequacy’.”
【语篇解读】 本文是一篇说明文。研究发现人们常陷入“信息充足错觉”,在信息不完整时仍过度自信,但事实上他们有可能是错的。
1.What does the new study suggest about people during disagreements?
A.They rarely change their minds.
B.They usually give lots of madeup proofs.
C.They tend to overestimate their knowledge.
D.They always have all the necessary information.
答案:C
解析:细节理解题。根据第一段中“If you confidently believe you're right...even when they do not.”可知,研究发现,人们在争论中往往高估自己掌握的知识。故选C项。
2.According to the coauthor, what do most people do when given limited information?
A.They accept it as sufficient one.
B.They seek more information.
C.They doubt the information.
D.They ignore it completely.
答案:A
解析:细节理解题。根据第二段中合著者所说的话“If you give people a few pieces of information that seem to line up, most will say‘that sounds about right’ and go with that.”可知,大多数人在得到有限的信息时会认为这些信息是足够的。故选A项。
3.What can we learn about the reading materials given to the first two groups?
A.They focused on a reallife school issue.
B.They involved a large number of problems.
C.They would be completed by the third group.
D.They presented only one perspective to the problem.
答案:D
解析:细节理解题。根据第三段中“The first group read an article ...for staying separate and hoping for other solutions”可知,前两组的阅读材料只呈现了问题的一个方面。故选D项。
B
University students have taken to artificial intelligence in the same way that an anxious new driver with a traditional road map might take to GPS.A survey of UK undergraduates by the Higher Education Policy Institute shows 92% of them are using AI in their schoolwork this year compared with 66% last year.
What should we do? At first, I suggested that teachers should face the reality and try to guide their students to use AI wisely.For example, I asked teachers to give their students AIwritten essays and tell the students to improve them, as well as to identify and correct their mistakes.But like many pleasingly neat solutions to complex problems, mine turns out to be a terrible idea.
Maria Abreu, a professor of economic geography at Cambridge University, told me her department had experimented along these lines.But when they gave undergraduates an AI text and asked them to improve it, the results were disappointing.“The improvements were very cosmetic and they didn't change the structure of the arguments,”she said.“Master students did better, perhaps because they have already had the ability to think critically and structure arguments.The worry is that if we don't train them to do their own thinking, they are not going to develop that ability at all.”
Michael Veale who is an expert on technology policy, even sees AI as a threat to the learning process because it offers a shortcut to students who are pressed for time and anxious to get good marks.“Our role is to warn them that these shortcuts may limit their potential.We want them to use the best tools for the job in the workplace when the time comes, but that time isn't always at the beginning,” he says.
The two teachers agree that a focus on maintaining foundational skills in critical thinking, information gathering and problemsolving would help students avoid relying too much on AI in the future.
“In other words, to use the shortcut effectively rather than mindlessly, students need to know how to do it without the shortcut,” Michael Veale explains.
【语篇解读】 本文是一篇议论文。作者讨论了学生利用AI学习的现象,认为在学生利用AI工具做作业前需要练好基本功。
4.What does the author want to show by mentioning a new driver?
A.The potential of traditional maps.
B.Students' strong desire to use AI tools.
C.The possibility of popularizing AI tools.
D.Problems with traditional teaching methods.
答案:B
解析:推理判断题。根据第一段“University students have taken to ...compared with 66% last year.”可知,作者将大学生对人工智能的接受程度与新手司机对GPS的依赖程度进行了类比,从而强调了学生对使用人工智能工具的强烈愿望。故选B。
5.What did the author suggest teachers do?
A.Encourage students to edit AIwritten essays.
B.Simplify the structure of complex arguments.
C.Ask students to write the essays on their own.
D.Guide the students to mark their work with AI.
答案:A
解析:细节理解题。根据第二段“At first, I suggested that teachers should...as well as to identify and correct their mistakes.”可知,作者建议教师让学生编辑人工智能写的文章。故选A。
6.How might Maria Abreu feel about the use of AI tools in middle schools?
A.Satisfied. B.Excited.
C.Unconcerned. D.Skeptical.
答案:D
解析:推理判断题。根据第三段“Maria Abreu, a professor of economic geography at Cambridge University...the results were disappointing.”可以推知,Maria Abreu对人工智能工具在中学(低年级)的使用持怀疑态度。故选D。
7.What message does the author seem to convey in the text?
A.Ban AI tools from educational institutions.
B.Guide students to use AI as early as possible.
C.Try to urge students to learn the basic skills first.
D.Let students use AI tools when they are pressed for time.
答案:C
解析:推理判断题。根据倒数第二段可知,作者想传达的信息是督促学生先学习基本技能。故选C。
Ⅱ.完形填空(本题共15个小题,每小题1分,共15分)
We began our bus trips when I was around seven years old.Back then, we lived at our grandparents' house since we were 1 struggling and couldn't find an affordable 2 to call our own.It was easy to 3 frustration (挫折).But my mom used the 4 to give my brother Jess and me fond memories.
Every week, my mom would take Jess and me to the nearest bus stop, and from there we would go on to 5 the world.The public transportation system around the area was 6 .For a very low fee, it was possible to purchase a ticket that allowed riders to 7 all the buses they wanted throughout an entire day.My mom 8 the system well and guided us to different destinations.
For our 9 , we would go to Strand Beach, where we would watch ships sail past and hear helicopters fly overhead.Among our most 10 points of interest was the mall in Carlsbad, where there was a large, glass clock tower.The 11 always drew a small crowd throughout the day, mostly children.
I was grateful to my mom for making that 12 period adventurous and fun.My mom did more than distract (使分心) Jess and me from our 13 .She fueled our 14 for keeping our eyes open and appreciating a world that was ours without having to 15 too much.
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。作者回忆了小时候妈妈通过带他们乘坐公交车探索世界,让那段艰难的时光变得充满冒险和乐趣。
1.A.physically B.politically
C.mentally D.financially
答案:D
解析:根据后文“couldn't find an affordable to call our own”可知,作者一家找不到能负担得起的住处,说明经济困难。故选D项。
2.A.system B.place
C.holiday D.business
答案:B
解析:根据前文“we lived at our grandparents' house”可知,作者一家住在祖父母家,是因为没有自己能负担得起的住处,即地方。故选B项。
3.A.give in to B.put aside
C.break down D.get rid of
答案:A
解析:根据前文“we were struggling and couldn't find an affordable to call our own”以及后文“But my mom used the to give my brother Jess and me fond memories.”可知,作者一家生活困难,所以很容易屈服于挫折,但是作者的妈妈没有。故选A项。
4.A.misunderstanding B.ignorance
C.situation D.contest
答案:C
解析:根据前文“Back then, we lived at our grandparents' house”可知,作者一家生活困难,经济拮据,住在祖父母家,这是他们所处的“情况”,妈妈利用这种情况给他们留下美好回忆。故选C项。
5.A.describe B.challenge
C.shape D.explore
答案:D
解析:根据后文“My mom the system well and guided us to different destinations.”可知,妈妈带他们去不同的地方,所以是去探索世界。故选D项。
6.A.changeable B.conventional
C.extensive D.complicated
答案:C
解析:根据后文“For a very low fee, it was possible to purchase a ticket that allowed riders to all the buses they wanted throughout an entire day.”可知,只需很低的价格就可以购买一张全天可乘坐任何公交车的票,说明公共交通系统非常庞大,覆盖范围广。故选C项。
7.A.repair B.board
C.operate D.reserve
答案:B
解析:根据“a ticket”和“all the buses they wanted throughout an entire day”可知,这里说的是购买车票后可以在一天内乘坐任何公交车,即上车。故选B项。
8.A.studied B.created
C.updated D.simplified
答案:A
解析:根据后文“guided us to different destinations”可知,妈妈能带他们去不同目的地,说明她把这个公交系统研究得很透彻,带着作者兄弟两人去探索不同的地方。故选A项。
9.A.deals B.secrets
C.adventures D.strategies
答案:C
解析:根据前文“my mom used the to give my brother Jess and me fond memories”以及后文“making that period adventurous and fun”可知,妈妈带他们出去是为了让那段艰难时光变得充满冒险和乐趣,所以这里说的是为了他们的冒险之旅。故选C项。
10.A.frequented B.questioned
C.abandoned D.estimated
答案:A
解析:根据前文“For our ,we would go to Strand Beach”可知,这里说的是他们常去的地方,frequented符合语境,指常去的。故选A项。
11.A.promotion B.experiment
C.performance D.sight
答案:D
解析:根据前文“the mall in Carlsbad, where there was a large, glass clock tower”可知,这里说的是购物中心的大玻璃钟楼这个景点。故选D项。
12.A.dangerous B.tough
C.imaginary D.exciting
答案:B
解析:根据前文“we were struggling and couldn't find an affordable to call our own”可知,作者一家生活困难,经济拮据,所以那是艰难的时光。故选B项。
13.A.argument B.recommendation
C.interaction D.issue
答案:D
解析:根据前文“we were struggling and couldn't find an affordable to call our own”可知,作者一家生活困难,经济拮据,这是他们面临的困境,妈妈带他们出去探索不同的地方转移了他们对面临生活困境这一问题的注意力,不去考虑面临的问题。故选D项。
14.A.sympathy B.enthusiasm
C.responsibility D.dislike
答案:B
解析:根据后文“for keeping our eyes open and appreciating a world”可知,妈妈激发了他们欣赏世界的热情。故选B项。
15.A.pay B.threat
C.share D.praise
答案:A
解析:根据前文“For a very low fee, it was possible to purchase a ticket that allowed riders to all the buses they wanted throughout an entire day.”可知,乘坐公交车只需支付很低的费用,妈妈带领孩子欣赏一个属于自己、无需花费太多的世界,此处指不用支付太多钱。故选A项。
学生用书第170页
学科网(北京)股份有限公司
$