Unit 6 Section Ⅳ Developing ideas & Presenting ideas-【金版教程】2025-2026学年高中英语必修第二册作业与测评全书Word(外研版)

| 13页
| 38人阅读
| 3人下载
河北华冠图书有限公司
进店逛逛

英语 必修·第二册 作业与测评(外研)

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

学科网 zxxk.com

Section Ⅳ Developing ideas & Presenting ideas

作业1 课内落实作业

Ⅰ 语境填词

1.Saving ________ (电) is an important way to protect the environment.

答案:electricity

2.They measured the ________ (数量) of pollution in the river last week.

答案:amount

3.The store sells a wide range of household ________ (家用电器).

答案:appliances

4.The environmental group ________ (敦促) everyone to protect wildlife.

答案:urges

5.The school r________ the damaged books from the library last Friday.

答案:removed

6.We should encourage students to c________ their ideas in class.

答案:contribute

7.The a________ temperature in this city in summer is around 30 degrees Celsius.

答案:average

8.The charity organization ran a fundraising c________ last month.

答案:campaign

Ⅱ 语法填空

1.She removed the book ________ the shelf.

答案:from

2.Plastic bags cause litter and are a danger to wild animals, ________ mistake them for food.

答案:which

3.When planning a trip, you should take ________ account the weather conditions of your destination.page number 0

1

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司

学科网 zxxk.com


英语 必修·第二册 作业与测评(外研)

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

学科网 zxxk.com

答案:into

4.The environmental organization is urging people ________ (reduce) their carbon footprint by using public transportation more often.

答案:to reduce

5.We should be ________ (concern) for those who are less fortunate.

答案:concerned

6.These small mistakes may amount ________ serious problems in the long run.

答案:to

7.Her hard work contributed ________ the success of the project.

答案:to

8.The strong wind made many trees in the park ________ (damage) severely.

答案:damaged

Ⅲ 选词填空

canteen, urge, break down, leak, amount, concerned

1.The gas pipe ____________. We need to call a repairman immediately.

答案:is leaking

2.The area has received large ________ of rainfall this year.

答案:amounts

3.He had a(n) ________ to travel the world and experience different cultures.

答案:urge

4.They showed their ________ for the environment by participating in the tree­planting activity.

答案:concern

5.She ____________ under the great pressure of work, so she decided to take a long vacation to relax herself.

答案:broke down

Ⅳ 完成表达

1.每位志愿者都希望为改善环境做出贡献。

Each volunteer hopes to ________________________________.page number 1

1

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司

学科网 zxxk.com


英语 必修·第二册 作业与测评(外研)

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

学科网 zxxk.com

答案:make contributions to improving the environment

2.就我而言,忙碌一天后,读书是最好的放松方式。

________________________, reading books is the best way to relax after a busy day.

答案:As far as I'm concerned

3.制作一个纸袋所消耗的能源是制作一个塑料袋的四倍,用水量则高达三倍之多。

Making a paper bag uses four times as much energy as making a plastic bag and up to three times ________________ water.

答案:the amount of

4.考虑到他繁忙的日程安排,我们应该尽量在更方便的时间与他见面。

________________ his busy schedule, we should try to meet him at a more convenient time.

答案:Taking into account

5.我们中的大多数人更喜欢在假期旅行。

________________ us prefer to travel during holidays.

答案:The majority of

Ⅴ 完形填空

Nowadays, environmental problems have become a global concern. As we all know, our environment is facing many challenges, and everyone should contribute to solving these problems.For example, in many big cities, __1__ covers the sky for days, making it hard for people to __2__. This __3__ how urgent environmental protection is.

Firstly, a large __4__ of waste is produced every day. The __5__ of people throw away used products or packaging without thinking twice. This not only __6__ the land but also harms wildlife. Turtles often mistake plastic bags for jellyfish and eat them, which can __7__ to their death. To __8__ this problem, we should recycle more and reduce waste production.

Secondly, many factories __9__ harmful chemicals into rivers and air, which is a major __10__ to our health. We should __11__ these factories to take action to stop pollution. In some countries, factories are required to treat their waste water thoroughly before pouring it into rivers, and we can __12__ from them.page number 2

1

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司

学科网 zxxk.com


由于学科网是一个信息分享及获取的平台,不确保部分用户上传资料的 来源及知识产权归属。如您发现相关资料侵犯您的合法权益,请联系学科网,我们核实后将及时进行处理。