题组59 形容词(转换)/副词-【金版教程】2026年高考英语一轮总复习首选用卷全书Word

| 6页
| 51人阅读
| 0人下载
教辅
河北华冠图书有限公司
进店逛逛

高考总复习首选用卷  英语

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

学科网 zxxk.com

题组59 形容词(转换)/副词

Ⅰ 单句语法填空

1.(2025·重庆市南开中学高三期中)In fact, it is incredibly ________ (benefit) for your health.

答案:beneficial

解析:此处作表语,应用形容词beneficial,意为“有益的”。故填beneficial。

2.(2025·河南省南阳市鸿唐高级中学高三阶段检测)It is a very ________ (reward) exercise to work the problem out by yourself.

答案:rewarding

解析:句意:自己解出这道题是一项非常有益的练习。此处应用形容词作定语。故填rewarding。

3.(2025·江苏省泰州市高三期中)The Yangtze River, one of ________ (long) rivers in the world, flows through Jiangsu, bringing abundant resources and opportunities.

答案:the longest

解析:one of+形容词最高级,表示“最……的之一”。故填the longest。

4.(2025·山东省春季高考研究联合体高三联考)The more ________ (careful) you study, the higher marks you will get.

答案:carefully

解析:此处考查固定句型, the+比较级 ... , the+比较级 ... 表示“越……;越……”,应用副词carefully修饰动词study。故填carefully。

5.(2025·江西省多校联考高三期中)Along the Axis there are palaces and gardens, ancient city management facilities, ________ (nation) ceremonial and public buildings, and roads.

答案:national

解析:此处应用形容词作定语,修饰名词ceremonial。故填national。

6.(2025·山西省运城市高三检测)The owner Kimani says it has not only made his work easier, but also ________ (significant) boosted his harvest.

答案:significantly

解析:设空处修饰动词boosted,作状语,应用副词。故填significantly。page number 0

1

 

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司

学科网 zxxk.com


高考总复习首选用卷  英语

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

学科网 zxxk.com

7.(2025·湖北省腾云联盟高三联考)Over time, chili peppers have become integrated in Chinese cooking, and nowadays, their integration into every level of society has become ________ (popular) than ever before.

答案:more popular

解析:根据设空后的“than ever before”可知,设空处应用形容词的比较级。故填more popular。

8.(2025·广东省肇庆市高三模拟)We spend days, weeks and even months playing, so ________ (natural) we often learn a lot from them.

答案:naturally

解析:设空处修饰整个句子,应用副词naturally,作状语。故填naturally。

9.(2025·内蒙古鄂尔多斯市西四旗高三期中联考)The fifth day of the fifth month is considered unlucky and ________ (poison).

答案:poisonous

解析:设空处与unlucky并列,应用形容词poisonous,作主语补足语。故填poisonous。

10.(2025·河南省三门峡市高三期中)Yet, he considers himself a farmer because he ________ (continual) works the land in his research.

答案:continually

解析:此处应用副词continually意为“持续不断地”,作状语,修饰动词works。故填continually。

11.(2025·湖南省雅礼中学高三上月考)Moving forward, the world's second­largest economy remains ________ (determine) to carve out an eco­friendly path for global green development.

答案:determined

解析:句意:展望未来,世界第二大经济体仍决心为全球绿色发展开辟一条生态友好的道路。remains为系动词,其后应用形容词作表语,determined意为“有决心的”。故填determined。

12.(2025·福建省龙岩市高三期中)________ (addition), the celebration includes exclusive discounts and free ticket giveaways for teachers.

答案:Additionally

解析:设空处作状语修饰整个句子,应用副词;位于句首,单词首字母应大写。故填Additionally。page number 1

1

 

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司

学科网 zxxk.com


高考总复习首选用卷  英语

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

学科网 zxxk.com

Ⅱ 单句表达

1.(2025·河南省安阳市林州市湘豫名校联考高三期中)这些有着不同信仰的了不起的人给了我一个重要的教训。

________________________________________ taught me an important lesson.

答案:These wonderful people with different faiths

2.(2025·江苏省泰州市高三期中)一开始,艾玛对这个项目感到非常兴奋。

At the beginning, Emma ________________________ the project.

答案:was extremely excited about

3.(2025·云南大理高三月考)这些选择对员工思考的创意的数量和这些创意的创意水平有积极的、显著的影响。

Those choices had ________________ on the number of creative ideas employees thought up and the creativity level of those ideas.

答案:positive, significant effects

4.(2025·广东省湛江市高三检测)现在,研究人员想要更进一步,甚至在事件发生之前就将归因科学应用到事件中。

Now, researchers ________________ and apply attribution science to events before they even happen.

答案:want to go further

5.(2025·四川省成都市郫都区高三一模)与澳大利亚的运动员凯尔·查尔默斯和罗马尼亚的运动员大卫·波波维奇相比,他的优势确实非同寻常。

His advantage over athletes like Australia's Kyle Chalmers and Romania's David Popovici ________________.

答案:was truly extraordinary

6.(2025·重庆市高三阶段检测)在大自然中花点时间可以帮助改善你的情绪、减轻压力、改善睡眠、促进身心健康。

Spending time in nature can help lift your mood, reduce stress, improve sleep, and ____________________________.page number 2

1

 

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司

学科网 zxxk.com


由于学科网是一个信息分享及获取的平台,不确保部分用户上传资料的 来源及知识产权归属。如您发现相关资料侵犯您的合法权益,请联系学科网,我们核实后将及时进行处理。