内容正文:
单元过关检测卷四听力第一节听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的ABC3个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话仅读一遍。Text one, would you turn down the radio please? Sorry, but it's jim who is listening to music and playing games now. Text two, may I use your eraser, please? I forgot to take mine, okay. but please return IT to me before the exam. Tax three. I don't want to . eat carrot today, but it's . good for your eyes. I know that. but do we have to eat IT every day? Text four, excuse me, do you still have any copies of jet air left? I want to buy one. Yes, but they are all in chinese. but I don't know chinese. Could you call me if you have new copies in english? okay. Text five. how was the car . accident last night? IT was . not serious. I didn't get heard. You should really be careful. IT was not my fault. The truck driver was drunk. 第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的ABC3个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟。听完后各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍,听第六段材料,回答第六、七题。Text, excuse me, but men shoes are over there. I'm looking for a pair of women shoes for my wife. Her birthday is getting close. Oh, i'm sorry. How about this silver pair? They sell very well in our store. but my wife likes red. Do you have any pairs in red? Yes, this design also comes in black and White. Just red, please. Excuse me, but men shoes are over there. I'm looking for a pair of women shoes for my wife. Her birthday is getting close. Oh, i'm sorry. How about this silver pair? They sell very well in our store. but my wife likes red. Do you have any pairs in red? Yes, this design also comes in black and White. Just red, please. 听第七段材料,回答第八、九题。Tech seven. it's really . mean this season in australia. Yes, IT is. So whats the weather like in this season in your country now? Well, it's a season for kids to make snowman. I just want to spend the whole winter in australia. but it's summer now . in australia. You are right. It's late. I must go to the conference now. How long will IT last . IT begins at three o'clock and ends at five o'clock? I'll be back around half past five. Okay, don't forget the party tonight. I'll introduce you to some of my new friends. It's really warm in this season in australia. Yes, IT is. So what's the weather like in this season in your country now? Well, it's a season for kids to make snowman. I just want to spend the whole winter in australia. but it's summer now in australia. You right, it's late. I must go to the conference now. How long will IT last IT . begins at three o'clock and ends at five o'clock? I'll be back around half past five. Okay, don't forget the party tonight. I'll introduce you to some of my new friends. 听第八段材料,回答第10至12题。Text state. why are you laughing? This story . is so interesting. Tell me . about IT. An old . woman went shopping by car. SHE part her car in front of the supermarket. When he came back, SHE found four men were in her car. Wait, I think I have read this story before. Does the woman have a gun? yes. SHE rented the car and shouted angrily to ask the mean to leave the car. The men were scared because the woman had a gun in her hand. Well, it's definitely the story that i've read. IT was not the woman's car, right? That's right. But the woman didn't know IT until he tried to start the car. That's really funny. Why are you laughing? This story is so interesting. Tell me about IT. An old woman went shopping by car. SHE parked her car in front of the supermarket. When SHE came back, SHE found four men were in her car. Wait, I think I have read this story before. Does the woman have a gun? Yes, he ran to the car and shouted angrily to ask the men to leave the car. The men were scared because the woman had a gun in her hand. Well, it's definitely the story that i've read. IT was not the woman's car, right? That's right. But the woman didn't know IT until he tried to start the car. That's really funny. 听第九段材料,回答第13至16题。Text nine . and mary . is really a great woman. SHE SHE lost her husband when he was thirty years old, and he had to raise her three children all . by herself. SHE worked very hard to support the family. but hard work pays off. Now all her three children have graduated from college, and they all have a good job now. Yes, so why are you so interested in and mary story? I'm writing a book based on her life. I think it'll be a great story . that's interesting. Doesn't mary know that? Yes, he wants me to write the story. why? SHE hopes . her story can encourage other single mothers. So when will you finish . IT in three months? I've written some. Do you . want to read IT? sure. But I have to go swimming this afternoon. I'll read IT this evening. And mary is really a great woman. Yes, he is. SHE lost her husband when he was thirty years old, and SHE had to raise her three children all . by herself. SHE worked very hard to support the family. but hard work pays off. Now all her three children have graduated from college, and they all have a good job now. Yes, so why are you so interested in and mary story? I'm writing a book based on her life. I think it'll be a great story . that's interesting. Doesn't mary know that? Yes, he wants me to write the story. why? SHE hopes . her story can encourage other single mothers. So when will you finish . IT in three months? I've written some. Do you want to read? IT, sure. But I have to go swimming this afternoon. I'll read IT this evening. 听第十段材料,回答第17至20题。Taxi, have you heard of the golden rule? The great chinese philosophers, confused, taught this principle. IT is a very important and well known idea. The rule says not to do anything to other people that you would not want them to do to you. IT is a very simple yet deep truth. Confucious posted a lot of important wisdom like this. He encouraged many values, like children respecting elders, people respecting their ancestors, and wives respecting husbands. He desired for these moral principles in people's lives and in the government of the country. He believed that people should develop their own personal rules. Instead of simply memorizing rules of behavior to follow. He also had a thoughtful way of teaching. Instead of presenting his ideas through arguments and reasoning, he taught his rules through personal examples. He himself studied hard and sought truth, dreams and a perfect personality. In short, confuses aim to establish a world of great harmony. For over two thousand years, his teachings and beliefs still have a great effect on chinese culture. Many other cultures around the world have also been influenced to this day by these important moral teachings. Have you heard of the golden rule? The great chinese philosophers confuses taught this principle. IT is a very important and well known idea. The rule says not to do anything to other people that you would not want them to do to you. IT is a very simple yet deep truth. Confucious posted a lot of important wisdom like this. He encouraged many values, like children respecting elders, people respecting their ancestors, and wives respecting husbands. He desired for these moral principles in people's lives and in the government of the country. He believed that people should develop their own personal rules. Instead of simply memorizing rules of behavior to follow. He also had a thoughtful way of teaching. Instead of presenting his ideas through arguments and reasoning, he taught his rules through personal examples. He himself studied hard and sought truth, dreams and a perfect personality. In short, confuses aim to establish a world of great harmony. For over two thousand years, his teachings and beliefs still have a great effect on chinese culture. Many other cultures around the world have also been influenced to this day by these important moral teachings.
WELCOME UNIT
单元过关检测卷(四)
第一部分
第二部分
第三部分
第四部分
目录
CONTENTS
1
2
3
4
第一部分
时间:120分钟 满分:150分
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
扫一扫·听录音
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
第一部分
Text 1
1.What is the woman doing?
A.Listening to music. B.Listening to the radio.
C.Playing games.
答案:C
M:Would you turn down the radio, please?
W:Sorry, but it's Jim who is listening to music. I'm playing games now.
第一部分
Text 2
2.What's the possible relationship between the speakers?
A.Teacher and student. B.Classmates.
C.Mother and son.
答案:B
W:May I use your eraser, please? I forgot to take mine.
M:OK. But please return it to me before the exam.
第一部分
Text 3
3.Why does the woman refuse to eat carrot?
A.Because she doesn't like carrots at all.
B.Because she doesn't think it's healthy food.
C.Because she has been eating it every day.
答案:C
W:I don't want to eat carrot today.
M:But it's good for your eyes.
W:I know that. But do we have to eat it every day?
第一部分
Text 4
4.What does the man want?
A.A copy of Jane Eyre in both Chinese and English.
B.A copy of Jane Eyre in Chinese.
C.A copy of Jane Eyre in English.
答案:C
M:Excuse me, do you still have any copies of Jane Eyre left? I want to buy one.
W:Yes. But they are all in Chinese.
M:But I don't know Chinese. Could you call me if you have new copies in English?
W:OK.
第一部分
Text 5
5.What do we know from the conversation?
A.The accident was not serious.
B.The accident happened tonight.
C.The man got badly hurt.
答案:A
W:How was the car accident last night?
M:It was not serious. I didn't get hurt.
W:You should really be careful.
M:It was not my fault. The truck driver was drunk.
第一部分
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
第一部分
Text 6
W:Excuse me, but men's shoes are over there.
M:I'm looking for a pair of women's shoes for my wife. Her birthday is getting close.
W:Oh, I'm sorry. How about this silver pair? They sell very well in our store.
M:But my wife likes red. Do you have any pairs in red?
W:Yes. This design also comes in black and white.
M:Just red, please.
第一部分
6.What is the man looking for?
A.A pair of shoes for himself. B.A pair of shoes for his wife.
C.A birthday gift for his daughter.
7.What color of shoes does the man want to buy?
A.Red. B.Black.
C.White.
答案:B
答案:A
第一部分
听第7段材料,回答第8、9题。
Text 7
W:It's really warm in this season in Australia.
M:Yes, it is. So what's the weather like in this season in your country now?
W:Well, it's a season for kids to make snowmen. I just want to spend the whole winter in Australia.
M:But it's summer now in Australia.
W:You are right. It's late. I must go to the conference now.
M:How long will it last?
W:It begins at three o'clock and ends at five o'clock. I'll be back around half past five.
M:OK. Don't forget the party tonight. I'll introduce you to some of my new friends.
第一部分
8.What's the weather like in the woman's country now?
A.Warm. B.Cool.
C.Cold.
9.How long will the conference last?
A.An hour. B.Two hours.
C.Two and a half hours.
答案:C
答案:B
第一部分
M:Why are you laughing?
W:This story is so interesting.
M:Tell me about it.
W:An old woman went shopping by car. She parked her car in front of the supermarket. When she came back, she found four men were in her car.
M:Wait. I think I have read this story before. Does the woman have a gun?
听第8段材料,回答第10至12题。
Text 8
第一部分
W:Yes. She ran to the car and shouted angrily to ask the men to leave the car. The men were scared because the woman had a gun in her hand.
M:Well, it's definitely the story that I've read. It was not the woman's car, right?
W:That's right. But the woman didn't know it until she tried to start the car.
M:That's really funny.
第一部分
10.What did the woman find when she came back from the supermarket?
A.She found her car was gone.
B.She found four men were in her car.
C.She found four men were around her car.
答案:B
第一部分
11.Why were the four men scared?
A.Because the old woman called the police.
B.Because the old woman was shouting loudly.
C.Because the old woman had a gun in her hand.
答案:C
第一部分
12.What can we learn from the conversation?
A.The old woman got on the wrong car.
B.The old woman's car was broken.
C.The four men were thieves.
答案:A
第一部分
听第9段材料,回答第13至16题。
Text 9
W:Aunt Mary is really a great woman.
M:Yes, she is. She lost her husband when she was thirty years old and she had to raise her three children all by herself.
W:She worked very hard to support the family.
M:But hard work pays off. Now all her three children have graduated from college and they all have a good job now.
W:Yes.
第一部分
M:So why are you so interested in Aunt Mary's story?
W:I'm writing a book based on her life. I think it'll be a great story.
M:That's interesting. Does Aunt Mary know that?
W:Yes. She wants me to write the story.
M:Why?
W:She hopes her story can encourage other single mothers.
M:So when will you finish it?
W:In three months. I've written some. Do you want to read it?
M:Sure. But I have to go swimming this afternoon. I'll read it this evening.
第一部分
13.What happened to Aunt Mary when she was thirty years old?
A.She lost a child.
B.She lost her husband.
C.She became seriously ill.
答案:B
第一部分
14.Why is the woman interested in Aunt Mary's story?
A.Because she wants to learn from her.
B.Because she wants to write down her story.
C.Because she wants her children to know the story.
答案:B
第一部分
15.What does Aunt Mary probably think of the woman's action?
A.It is disappointing. B.It is stupid.
C.It is good.
16.What will the man do this afternoon?
A.Go swimming. B.Read a book.
C.Read Aunt Mary's story.
答案:C
答案: A
第一部分
听第10段材料,回答第17至20题。
Text 10
Have you heard of the Golden Rule? The great Chinese philosopher Confucius taught this principle. It is a very important and wellknown idea. The rule says not to do anything to other people that you would not want them to do to you. It is a very simple yet deep truth. Confucius possessed a lot of important wisdom like this. He encouraged many values like children respecting elders, people respecting their ancestors, and wives respecting husbands. He desired for these moral principles in people's lives and in the
第一部分
government of the country. He believed that people should develop their own personal rules instead of simply memorizing rules of behavior to follow. He also had a thoughtful way of teaching. Instead of presenting his ideas through arguments and reasoning, he taught his rules through personal examples. He himself studied hard and sought truth, dreams and a perfect personality. In short, Confucius aimed to establish a world of great harmony. For over two thousand years, his teachings and beliefs still have a great effect on Chinese culture. Many other cultures around the world have also been influenced to this day by these important moral teachings.
第一部分
17.What does the Golden Rule ask people to do?
A.Study hard and seek truth.
B.Respect their families and ancestors.
C.Treat others as they wish to be treated.
答案:C
第一部分
18.Which is one of the teachings of Confucius?
A.People should develop their own personal rules.
B.Husbands should respect wives.
C.People should memorize rules of behavior.
答案:A
第一部分
19.How did Confucius teach lessons?
A.Through arguments.
B.Through reasoning.
C.Through personal examples.
答案:C
第一部分
20.What does the speaker say about Confucius?
A.He used to be even more popular.
B.He has influenced many cultures.
C.He has little effect on people today.
答案:B
第一部分
第二部分
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Here are opportunities for international student volunteers. You can apply your academic training to overall development programs. Group service options are explained here.
第二部分
32
Elder Assistance
Assist at the elder care center with activities such as playing cards and swapping stories. And you can join the elders on day trips to local museums, parks and grocery stores. You can also help prepare, serve and deliver meals at the assisted living center on the reservation.
Blackfeet Indian Reservation, Montana September 15-September 21
第二部分
33
Early Childhood Education
Inspire children aged between 1 and 5 through doing arts and crafts, reading storybooks, playing with toys, teaching hand washing with soap and water, and more. As a volunteer in the Cook Islands, you make contributions to the future through helping the youngest group of citizens.
Rarotonga, the Cook Islands August 17-August 24
第二部分
34
Health Care
Health care volunteers are needed at the clinic, serving all of the 1,300 children of the community. To help specialists, volunteers can be engaged to help sort medicines, make cotton balls and take children's temperature, etc. Health Care volunteers do not need any special permit or license.
Lima, September 3-September 24
第二部分
35
Teach English
Started in 1996, the program is to teach English in China and build a bridge of friendship and respect. Here you teach English lessons to secondary or university students at all levels of language abilities. After school, you can join your students in a number of cultural activities to extend the day's English lessons.
Xi'an, August 22-August 28
篇章导读:本文是一篇应用文。文章介绍了一些从事国际学生志愿者的机会。
第二部分
36
21.Which program will you choose if you are good at crafts?
A.Elder Assistance.
B.Early Childhood Education.
C.Health Care.
D.Teach English.
答案:B 细节理解题。根据Early Childhood Education部分中的“Inspire children ... reading storybooks”可知,如果你擅长手工艺,你会选择Early Childhood Education这个项目。故选B。
第二部分
22.What can a volunteer do in Health Care?
A.Assist doctors in sorting medicines.
B.Read stories to children aged between one and five.
C.Participate in students' cultural activities.
D.Accompany the elders to the grocery store.
答案:A 细节理解题。根据Health Care部分中的“To help specialists, volunteers can be engaged to help sort medicines”可知,在Health Care项目中,志愿者可以协助医生分类药品。故选A。
第二部分
23.When can you volunteer at the elder care center?
A.On September 3. B.On September 20.
C.On August 24. D.On August 28.
答案:B 细节理解题。根据Elder Assistance部分中的“Blackfeet Indian Reservation, Montana September 15-September 21”可知,在9月15日到9月21日,你可以去老年护理中心做志愿者。故选B。
第二部分
B
Jerral Hancock was badly injured in Iraq. He was paralyzed (瘫痪) from the chest down and lost his left arm. When he returned home from war, Jerral struggled with posttraumatic stress disorder, a brain injury, and limited use of his right arm. His mother and stepfather lived across the street from him and stepped up to help. His wife had left him and their two small children.
“Life has to go on,” Jerral said.
第二部分
40
Jamie and her students heard about his situation. The kids had a great idea: They would raise money to build a disabledfriendly house. With their teacher's help, the students launched Operation All the Way Home, or OAWH the next month. To raise money, they ran fund raisers, hosted bake sales, and conducted yard sales. As word spread about OAWH, donations poured in from other military veterans (老兵) and the public.
Later, OAWH got a surprise call from actor Gary Sinise, who is well known for his generosity, offering to donate $60,000.
第二部分
41
Jerral's new home has four bedrooms, two bathrooms, and automatic (自动的) doors, lights that he can control with an iPad. It was large enough for Jerral and his family.
The students opened the finished house in a 300person ceremony on May 29, Jerral's 29th birthday. Jerral wheeled past a long line of OAWH student members welcoming him to his new house.
“I was so happy that we met our goal,” said Kimberly Castano, 19, a former OAWH member, “but more excited that Jerral could move in.”
第二部分
42
On the eighth anniversary of his injuries, Jerral was finally home. “I am honored that so many people came together to make it possible,” he said.
篇章导读:本文是一篇记叙文。学生们发起了一项爱心活动,成功地帮助了残疾的退伍军人Jerral (杰拉尔)。
第二部分
43
24.Who might Jerral live with after he returned from Iraq?
A.His mother. B.His children.
C.His wife. D.His stepfather.
答案:B 细节理解题。根据第一段中的“His mother and stepfather ... two small children.(他的母亲和继父住在街对面,前去帮助他。他的妻子离开了他和他们两个年幼的孩子。)”可知,Jerral和他的孩子一起居住。故选B。
第二部分
25.What did the students decide to do to help Jerral?
A.Send him to a hospital.
B.Look after him in turn.
C.Build a special house.
D.Raise money to cure his disease.
答案:C 细节理解题。根据第三段中的“The kids had a great idea: They would raise money to build a disabledfriendly house.”可知,孩子们为了帮助Jerral,要筹钱给他建造一栋适合残疾人的房子。故选C。
第二部分
26.Which of the following can best describe Gary Sinise?
A.Brave and loving.
B.Wealthy and active.
C.Famous and modest.
D.Kindhearted and generous.
答案:D 推理判断题。根据第四段中的“actor Gary Sinise, who is well known for his generosity, offering to donate $60,000(以慷慨著称的演员加里·西尼斯提供了6万美元的捐款)”可推知,Gary是一位善良的和慷慨的捐赠者。故选D。
第二部分
27.Which can be the best title for the text?
A.Happiness in Time of Peace
B.A Class Project Full of Love
C.Students Waiting for Support
D.Injured Veterans in Need of Help
答案:B 标题判断题。通读全文可知,文章讲述的是学生们通过发起爱心捐款活动帮助一名残疾军人建造房屋的故事,即“一个充满爱的班级项目”最适合作为文章标题。故选B。
第二部分
C
The elderly residents (居民) in care homes in London are being given hens to look after to stop them feeling lonely.
The project was dreamed up by a local charity (慈善组织) to reduce loneliness and improve elderly people's wellbeing. It is also being used to help patients suffering dementia, a serious illness of the mind. Staff in care homes have reported a reduction in the use of medicine where hens are in use.
第二部分
48
Among those taking part in the project is 80-year-old Ruth Xavier. She said: “I used to keep hens when I was younger and had to prepare their breakfast each morning before I went to school.”
“I like the project a lot. I am down there in my wheelchair in the morning letting the hens out and down there again at night to see they've gone to bed.”
“It's good to have a different focus. People have been bringing their children in to see the hens and residents come and sit outside to watch them. I'm enjoying the creative activities, and it feels great to have done something useful.”
第二部分
49
There are now 700 elderly people looking after hens in 20 care homes in the North East, and the charity has been given financial support to roll it out countrywide.
Wendy Wilson, extra care manager at 60 Penfold Street, one of the first to embark on the project, said: “Residents really welcome the idea of the project and the creative sessions. We are looking forward to the benefits and fun the project can bring to people here.”
第二部分
50
Lynn Lewis, director of Notting Hill Pathways, said: “We are happy to be taking part in the project. It will really help connect our residents through a shared interest and creative activities.”
篇章导读:本文是一篇说明文。英国一家慈善组织发起了一个让养老院老人养鸡的项目,以缓解老年人的孤独。该项目受到老年人的欢迎。
第二部分
51
28.What is the purpose of the project?
A.To ensure harmony in care homes.
B.To provide part-time jobs for the aged.
C.To raise money for medical research.
D.To promote the elderly people's welfare.
答案:D 细节理解题。 根据第二段第一句“The project was dreamed up ... improve elderly people's wellbeing.”可知,这个项目是为了缓解老年人的孤独,提升他们的幸福感。故选D。
第二部分
29.How has the project affected Ruth Xavier?
A.She has learned new life skills.
B.She has gained a sense of achievement.
C.She has recovered her memory.
D.She has developed a strong personality.
答案:B 推理判断题。 根据第五段中的“I'm enjoying the creative activities, and it feels great to have done something useful.”可知,Ruth Xavier (露丝·泽维尔)喜欢养鸡,做些有用的事让她感觉很好。由此可推知,她从养鸡这件事中获得了成就感。故选B。
第二部分
30.What do the underlined words “embark on” mean in paragraph 7?
A.Improve. B.Oppose.
C.Begin. D.Evaluate.
答案:C 词义猜测题。 根据画线短语前文“one of the first”及后文“Residents really welcome the idea of the project”可推知,此处指 Wendy Wilson (温迪·威尔逊)是最早发起这个项目的人之一,由此可知,embark on与begin意思相近。故选C。
第二部分
31.What can we learn about the project from the last two paragraphs?
A.It is well received.
B.It needs to be more creative.
C.It is highly profitable.
D.It takes ages to see the results.
答案:A 推理判断题。 根据最后一段中的“We are happy to be taking part in the project.”可知,人们欣然接受这个项目并且乐于参与,由此可推知,这个项目很受大家欢迎。故选A。
第二部分
D
Volunteers abroad always return home feeling like they made a really worthy contribution to the area they visit. It's quite right because any volunteer organization will put your skills to work in the most valuable way possible. Volunteer teaching in Africa is one of the areas where help is always wanted.Even if you don't have teaching qualifications right now, it doesn't mean you won't be welcome.
第二部分
56
Many volunteerteaching assistants are people in the early years of their studies.Others have no longterm teaching plans but a willingness to take on new challenges and help wherever they can. It's not just classroom work either. For example, recent storms in Livingstone in Zambia took the roof off the local school. Volunteerteaching assistants rolled up their sleeves and helped put it back on again.
Teaching in Africa is more than sitting in classrooms with young children. If sports education is your thing, there are opportunities for you to help teach your skills with notable programs in Zanzibar, Mozambique, South Africa and Zambia. In these same areas there is equal need for education of adults, not just for their personal development but also in many other ways.
第二部分
57
If you think it's all work and no play, there will be plenty of time for you to have your own adventures in this beautiful country. There's whitewater rafting on the Zambezi, surfing off the East African coast. If peaceful and quiet life interests you, there are famous South African vineyards and the top restaurants of the Cape Town.
Whatever your skill is, volunteer organizations will find a place for you where you can make the most difference. Whatever you give volunteer teaching in Africa for a couple of weeks or a couple of months, you will have great influence on the people you meet. You really can help change people's lives.
篇章导读:本文是一篇说明文。如果你想到非洲志愿支教,总有一份工作适合你。
第二部分
58
32.If a college student volunteers to teach in Africa, ________.
A.he can only teach sports there
B.he won't have the right to teach adults there
C.he doesn't need to have teaching qualifications
D.he must work there for at least a couple of months
答案:C 细节理解题。根据第一段最后一句可知,即使你现在没有教学资格,你也会很受欢迎。故选C。
第二部分
33.The recent storms in Livingstone are mentioned to show that ________.
A.the local people are extremely poor
B.the weather in Africa is rather terrible
C.Africans don't know how to build houses
D.volunteers have many things to do besides teaching
答案:D 细节理解题。根据第二段第三句“It's not just classroom work either.”可知,志愿者们除了教学还有很多其他的事情要做。故选D。
第二部分
34.According to Paragraph 4, volunteer teaching in Africa is ________.
A.busy B.colorful
C.peaceful D.demanding
答案:B 推理判断题。根据第四段可知,在非洲支教时可以有充足的时间冒险,可以竹排漂流,可以冲浪,还可以参观葡萄园,到餐馆品尝美食,由此可推知,非洲支教生活是丰富多彩的。故选B。
第二部分
35.The author wrote the text mainly to ________.
A.tell us his experience in Africa
B.show the peaceful life in Africa
C.call on people to volunteer in Africa
D.teach us how to apply for a job in Africa
答案:C 推理判断题。根据文章大意可知,本文是在号召人们到非洲志愿支教。故选C。
第二部分
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
It seems very likely you fought like cat and dog when you were younger. __36__ Here is how family bonds are vital as you enter old age.
__37__ A University of Michigan study found that children who were six or under when a new brother or sister arrived had a healthier BMI. Given that childhood weight issues can turn into adult weight problems, having a younger brother or sister might well be worth the fighting.
第二部分
63
Having brothers and sisters makes you more charitable. __38__ Could it be that having a same generation relative looking out for you enables you to think about others? ... and more empathic. A study of more than 450 Canadian families found that if a sibling (兄弟姐妹) was warm and kind, the other sibling was likely to display the same qualities.
Siblings can help you have a healthier lifestyle. A multinational survey of more than 15,000 people found that 43 percent of people credited their family and friends for having the biggest impact on their health. __39__
第二部分
64
They help you live longer. In a study from the American Sociological Association, older adults who described themselves as being “extremely close” to the family members they listed as their closest confidents had a six percent chance of dying over the next five years, compared to a 14 percent risk for the people who reported not being very close to the family members listed.
Having good friends can bring many of the same benefits. We don't all have brothers and sisters, or you might be distant from yours. Don't panic. __40__ Make friends by signing up to groups or classes and finding people who enjoy the same things as you.
第二部分
65
A.Sisters can protect you from depression.
B.Having a younger sibling might make you slimmer.
C.But brothers and sisters can boost your physical and mental health.
D.Research shows having close friends can boost your health and wellbeing.
E.Brothers and sisters are readily available fitness and healthyeating friends.
F.The research found having siblings made you twice as likely to do good deeds.
G.For each additional one, your risk of marriage breakdown was three percent less.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了拥有兄弟姐妹的好处,而且好朋友也可以带来同样的好处。
第二部分
66
36.C 前文提到你们年轻的时候很可能会像猫和狗一样打架。后文提到以下是当你步入老年时,家庭纽带的重要性。前后构成转折关系,C项(但是兄弟姐妹们也可以促进你的身心健康。)符合语境。故选C。
37.B 后文提到研究发现,当新兄弟姐妹出生时,6岁或以下的儿童体重指数更健康。B项(有个弟弟妹妹可能会让你更苗条。)引出后文。故选B。
38.F 前文提到有兄弟姐妹会让你更仁慈。F项(研究发现,有兄弟姐妹会让你做好事的可能性增加一倍。)承接前文。故选F。
第二部分
39.E 根据前文“Siblings can help you have a healthier lifestyle.”可知,此处是讲拥有兄弟姐妹有利于培养健康的生活方式。E项(兄弟姐妹是容易得到的健身、健康饮食的好朋友。)承接前文。故选E。
40.D 本段讲的是拥有好朋友可以带来和拥有兄弟姐妹一样的好处。D项(研究表明,拥有亲密的朋友可以促进你的健康和幸福。)符合语境。故选D。
第二部分
第三部分
目录
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Our life was suddenly changed one day, __41__ my husband, Chris, fell from his horse as it__42__ over a fence. Chris was paralyzed (瘫痪) from the chest down, __43__ to breathe normally. As he was thrown from his horse, we entered into a life of __44__ with lots of unexpected challenges. We went from the “haves” to the “havenots”.
第三部分
70
Yet what we discovered later were all the gifts that came out of __45__ difficulties. We came to learn that something __46__ could happen in a disaster. All over the world people__47__ Chris so much that letters and postcards poured in every day.
As __48__, we opened letter after letter. They gave us __49__ and became a source of strength for us. We used them to __50__ ourselves. I would go to the pile of letters marked with “Funny” if we needed a __51__, or to the “Disabled” box to find advice from people in wheelchairs or __52__ in bed living happily and __53__.
These letters, we realized, had to be shared. And so here we offer one of them to you.
第三部分
71
Dear Chris,
My husband and I were so sorry to hear of your __54__ accident last week. No doubt your family and your friends are giving you the strength to face this __55__ challenge. People everywhere are also giving you best wishes every day and we are among those who are keeping you close.
...
Yours sincerely,
Nancy Reagan
第三部分
72
篇章导读:本文是一篇记叙文。自从Chris (克里斯)从马上摔下而导致高位截瘫,作者一家的生活发生了改变。幸好,来自世界各地的信件、包裹给他们一家带来了勇气和慰藉。
第三部分
73
41.A.since B.before
C.when D.while
答案:C when意为“当……的时候”,表示动作紧接着发生。while强调动作同时发生,一般延续时间较长。从马上摔下来时间较短,不能用while。而since引导时间状语从句时,对应主句需用完成时态。故选C。
第三部分
42.A.walked B.climbed
C.pulled D.jumped
43.A.able B.unable
C.suitable D.unsuitable
答案:D 根据宾语“a fence”可推知,此处指越过围栏。故选D。
答案:B 从上文“paralyzed”可以看出,由于Chris从马上摔下来,胸部以下高位截瘫,所以不能正常呼吸。故选B。
第三部分
44.A.disability B.possession
C.convenience D.experience
45.A.sharing B.separating
C.fearing D.exploiting
答案:A 丈夫的瘫痪使大家面对生活中意想不到的挑战时无能为力。故选A。
答案:A 此处share意为“共同承担”。由于共同承担遇到的困难,这种磨难变成了“礼物”。故选A。
第三部分
46.A.terrible B.similar
C.wonderful D.practical
47.A.wrote for B.cared for
C.hoped for D.sent for
答案:C 根据上文“gifts”可判断出,作者从生活的磨难中找到了奇妙的东西。故选C。
答案:B 从下文“letters and postcards poured in every day”可以看出,人们都在关心着Chris。故选B。
第三部分
48.A.patients B.a family
C.nurses D.a group
49.A.effect B.effort
C.comfort D.explanation
答案:B 从这句话的主语we可以看出,此处指全家人一起把一封又一封的信打开。故选B。
答案:C 此处指这些信给了作者一家很大的安慰,是他们力量的来源。故选C。
第三部分
50.A.encourage B.express
C.control D.treat
51.A.cry B.laugh
C.chat D.sigh
答案:A 大家的关心和安慰给了Chris一家很大的鼓舞。故选A。
答案:B 根据上文“Funny”可判断出,当作者一家需要 “大笑”时,就去阅读标有“Funny”的信件,寻求让人开心的信件。故选B。
第三部分
52.A.much B.never
C.even D.seldom
53.A.bitterly B.fairly
C.weakly D.successfully
答案:C 此处指坐在轮椅上甚至卧床不起的人。故选C。
答案:D 作者到标有“Disabled”的信件中寻找那些坐在轮椅里甚至卧床不起却生活得幸福和成功的人们的建议。故选D。
第三部分
54.A.driving B.flying
C.running D.riding
55.A.technical B.different
C.difficult D.valuable
答案:D 根据上文“fell from his horse”可判断出,此处指骑马造成的事故。故选D。
答案:C difficult challenge意为“困难的挑战”。由于瘫痪使生活充满困难,所以生活中充满了挑战。故选C。
第三部分
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
I can well remember that I was once asked to deliver a speech titled “A Real Test in My Life” before the whole class at the age of 9! You can imagine how I __56__ (terrible) shy I was with so many eyes __57__ (fix) on me. I had no choice but to prepare for it, though.
第三部分
82
First of all, I was to draft the speech, __58__ was just a piece of cake for me, a good writer. But the hardest part __59__ (lie) in my oral presentation from my memory—for to read from the paper was not allowed. The real moment began when I stood on the platform with my legs trembling and my mind blank. But my __60__ (listen) were waiting patiently without any signs of rushing me. Gradually I found myself back, __61__ (deliver) my speech.After what seemed to be a hundred years, I found that my audience burst into applause—I made __62__. From then on, my fear of talking before the audience disappeared.
第三部分
83
Actually with my __63__ (confident) building up, I now turn out to be a great speaker. Looking back, I know the greatest difficulty on our way __64__ success is our fear. Overcome it __65__ we will be able to achieve our goals.
56.______ 57.______ 58.______ 59.______ 60.______
61.______ 62.______ 63.______ 64.______ 65.______
篇章导读:本文是一篇记叙文。作者回忆了自己9岁时准备公开演讲的经历。
第三部分
84
56.terribly 考查词性转换。此处应用副词来修饰形容词shy,表示非常害羞。故填terribly。
57.fixed 考查非谓语动词。在with的复合结构中,so many eyes与fix为被动关系,应用过去分词作宾补。故填fixed。
58.which 考查定语从句的引导词。设空处引导非限制性定语从句,修饰前面整个主句,应用which引导。故填which。
59.lay 考查动词的时态。句意:但最困难的部分在于我记忆中的口头陈述——因为不允许照着稿子去读。根据时间状语at the age of 9可知,应用一般过去时。故填lay。
第三部分
60.listeners 考查名词。此处作主语,表示不止一个听众,应用名词复数。故填listeners。
61.delivering 考查非谓语动词。动词deliver与其逻辑主语I是主动关系,应用现在分词作状语。故填delivering。
62.it 考查固定搭配。句意:似乎过了一百年,我发现我的听众爆发出掌声——我做到了。make it意为“成功做到某事”。故填it。
63.confidence 考查词性转换。句意:事实上,随着我信心的建立,我现在变成了一个很好的演讲者。形容词性物主代词my后应接名词,故填confidence。
第三部分
64.to 考查介词。句意:回首往事,我知道我们成功之路上最大的困难是我们的恐惧。on one's way to意为“在某人去往……的路上”。故填to。
65.and 考查连词。句意:克服它,我们将能够实现我们的目标。此处为“祈使句+and+陈述句”,表示顺承关系,故填and。
第三部分
第四部分
目录
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假如你是李华。你校英语节英文演讲比赛即将举行,主题是“A healthy lifestyle”,你在日常生活中发现许多同学正被不良生活习惯所困扰,请你写一篇英文演讲稿参赛。 要点:
1.列举不良生活习惯,如熬夜、吃垃圾食品等;
2.就上述问题给出你的建议;
3.呼吁同学们健康生活。
注意:1.写作词数应为80左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
第四部分
89
﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
第四部分
90
[精彩范文]
Dear friends, recently, I've noticed that many students are suffering from some bad habits. Some students usually stay up late, which really has a bad effect on our body. And some like to eat junk food. I think we should get rid of these bad habits and live a healthy life.
Here are the suggestions. First of all, we should go to bed before 10:30 pm, which is a good time to enjoy the sleep. Second, we should eat more fruits and vegetables, and we can benefit a lot from them. Last but not least, we should do some exercise regularly.
I hope that every student can follow the suggestions above and live a healthy life. Thank you.
第四部分
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
As the graduation ceremony's class speaker, Verda Tetteh, a senior at Fitchburg High School, had just finished her speech and taken a seat when the school made an exciting announcement that Verda had been awarded Fitchburg High School's General Excellence Scholarship, valued at $40,000. She had a few moments to reflect as the ceremony continued. Ten minutes later, she knew what to do. She returned to the platform and apologized for interrupting. Then she made an announcement that shocked the crowd. She refused the scholarship and requested that the funds instead be awarded to a student who needed it more than she did.
第四部分
92
“I am very grateful for this, but I also know that I am not the one who needs this the most,” Verda said.
Her generous gesture shocked the audience, made up of her fellow classmates, their families and faculty (全体教员) members. Her mother, Rosemary, loudly cheered her daughter on from the audience.
Verda is planning on going to Harvard University in the fall as a premed student. The straightA honor student has already been awarded a full scholarship for her Ivy League college education. However, she could have used her school's scholarship to help pay for additional expenses such as books, computers and living expenses.
第四部分
93
Verda knew, though, just how important a college scholarship is to a student whose family is financially struggling. Her mother earned her bachelor's degree from a local community college at age 47, while raising her four children and holding down two jobs to support her family. Her mother's determination to get an education despite her financial hardship inspired the young woman's selfless decision. She wanted the funds to go to a student pursuing a community college degree, just as her mother once had.
That day, Rosemary took pride in her daughter. “Now I'm 100% sure she is ready to go into the world on her own,” she said.
注意:
1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
第四部分
94
Verda also admired her mother and kept in mind what her mother taught her.﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
The young woman expressed no regrets over her decision to give away the money. ﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
第四部分
95
写前导读:本文是一篇记叙文。高中生Verda (韦尔达)在毕业典礼上要求把奖学金授予另一个比她更需要的学生。母亲Rosemary (露丝玛丽)感到很骄傲,也支持女儿的决定。妈妈对Verda有什么教导?Verda又说了什么?
第四部分
96
[精彩范文]
Verda also admired her mother and kept in mind what her mother taught her. Her mother always impressed the importance of having an education on her daughter. Verda was taught that education would offer her better opportunities. Her mother taught her that she should set up a goal for herself and try her best to seek it. In addition, she ought to have a kind heart and help those who need help. She never forgot the valuable life lessons. She struggled to work hard to achieve her dream and help more people as possible.
第四部分
The young woman expressed no regrets over her decision to give away the money. She said that she was excited to see the money could help those who needed help. And she wished that what she did could change their life. She said she was thankful that her mother could support her decision. She was happy that faced with the money, she had the strength to do that. She would finish her education on her own efforts. The headmaster had high praise for his student and thought Verda would be a woman who was going to change the world.
第四部分
R
点击播放
听力材料
$$