第九单元 HUMAN BIOLOGY 检测卷-【金版教程】2024-2025学年高中英语选择性必修第三册创新导学案课件PPT(北师大版2019)
2025-05-05
|
96页
|
44人阅读
|
0人下载
教辅
内容正文:
WELCOME UNIT
第九单元检测卷
第一部分
第二部分
第三部分
第四部分
目录
CONTENTS
1
2
3
4
第一部分
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
时间:120分钟 满分:150分
第一部分
Text 1
1.What does the woman want to paint next?
A.The cupboards. B.The walls.
C.The door.
答案:A
M:I've finished painting the door. Should we paint the walls next?
W:No. I think we should start with the cupboards.
答案
第一部分
Text 2
2.What will the woman do tomorrow?
A.Attend a party. B.Visit some friends.
C.Have dinner with her mother.
M:Some friends and I are having a party tomorrow night. It would be great if you could come.
W:Sorry, it is my mother's birthday tomorrow, and I will have dinner with her.
答案:C
答案
第一部分
Text 3
3.Where is the woman's grandma now?
A.At home. B.In a hospital.
C.In a hotel.
M:How is your grandma feeling these days?
W:Much better, thanks. She will be coming home in a few days. The operation was a success and she'll recover soon.
答案:B
答案
第一部分
Text 4
4.What is the man?
A.A secretary. B.A teacher.
C.A doctor.
M:So, what seems to be the problem?
W:Well, I'm not feeling very well. I've got a really bad headache, a cough and my throat hurts.
M:OK, come and lie down over there.
答案:C
答案
第一部分
Text 5
5.What are the speakers mainly talking about?
A.Cooking. B.Traditions.
C.Experiments.
M:I've come up with a new recipe for dumplings. Want to try?
W:I think the traditional kinds are best. Why would you change them?
M:I love experimenting with different flavors.
答案:A
答案
第一部分
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
第一部分
听第6段材料,回答第6、7题。
Text 6
W:Well, I think my article can't be more awful.
M:Not likely. Why are you so unconfident about your paper?
W:You know I missed the deadline for handing in the paper. So I'm uncertain about the content of my paper.
M:Take it easy. Actually, I read your article last night, and I found that you had applied the general knowledge to specific problems in your article.
第一部分
W:You think so? You mean I have done well?
M:Yeah, your work is not bad. However, I have some suggestions for you: keep to the point. But cross out the unimportant information carefully, or that may have caused some mistakes.
W:OK, thanks.
第一部分
6.What is the probable relationship between the speakers?
A.Teacher and student. B.Boss and employee.
C.Colleagues.
答案:A
答案
7.What advice does the man give about the woman's article?
A.Correct the mistakes. B.Add some information.
C.Delete unnecessary information.
答案:C
第一部分
听第7段材料,回答第8至10题。
Text 7
M:Sorry to bother you, Mrs Anderson, but I can't find my cat.
W:I think I saw a black one chasing an orange one earlier. Is the orange cat yours?
M:Yes. Did you see where it went?
W:You should ask Mrs Mallard. The black one is hers. She has a brown one, too. You should look in her garden.
M:I already did. I think I'll start making some posters to put up around the building.
W:Good idea. By the way, you and your mother should come over sometime. I'll bake us a pie.
M:Okay.
W:Don't be a stranger, OK? And good luck with the cat.
第一部分
8.What color is the man's cat?
A.Black. B.Orange.
C.Brown.
答案:B
答案
9.What will the man do next?
A.Have some pie. B.Go to a garden.
C.Make some posters.
答案:C
第一部分
10.What's the probable relationship between the speakers?
A.Strangers. B.Neighbors.
C.Friends.
答案:B
答案
第一部分
听第8段材料,回答第11至13题。
Text 8
W:Today we are talking to Doctor Raymond, an expert on teenage health. Doctor, what is the most important thing for teenagers who want to be healthy?
M:Exercise, and lots of it. A teenager needs about an hour of good exercise every day.
W:That's a lot. Won't they get tired?
M:Not if they get enough sleep. A teenager needs about 9 hours a night. Good sleep and lots of exercise can improve your schoolwork, too!
W:Cool! What else?
第一部分
M:It's amazing how many people get sick because they don't wash their hands often enough. Always wash your hands before a meal and after being outside.
W:What about food?
M:Of course it's important to eat well.
W:So, no fast food?
M:Well, fast food can be OK sometimes. But don't eat it every day.
第一部分
11.What are the speakers mainly discussing?
A.How long teenagers should sleep a day.
B.What food teenagers should have.
C.How teenagers keep healthy.
答案:C
答案
12.What does the man think of an hour's exercise for teenagers' daily?
A.It's not enough. B.It's OK.
C.It's too tiring.
答案:B
第一部分
13.What does the man suggest teenagers do?
A.Wash hands often. B.Stop eating fast food.
C.Improve their schoolwork.
答案:A
答案
第一部分
听第9段材料,回答第14至17题。
Text 9
M:Good afternoon, Madam. Welcome to Everest Stores. Is there anything I can help you today?
W:Yes. First, I have to buy a hat for my sister Sarah. She's going to a wedding in New Orleans next weekend and asked me to get a new hat for her. Do you sell hats?
M:Yes, we do, Madam. All women's clothing is on this floor, the first floor. If you go in that direction and go past the jackets and handbags, you'll find the hats over to the left.
第一部分
W:My husband wanted me to check the cost of a new fridge, so I'd like to do that, too.
M:They are on the fourth floor. Was there anything else, Madam?
W:Yes, my daughter wants a selfie stick for her birthday. Where can I find them?
M:Our home entertainment section is on the second floor where you can find CDs, television and video equipment.
W:The last things on my list are a CD for myself, which I can get on the second floor, right? And a chair for the kitchen.
M:Ah yes, you can find all chairs and tables in our furniture section. That's right up on the fifth floor.
W:Thank you ever so much. You have been very helpful.
M:No problem, Madam.
第一部分
14.What will the woman buy for her sister?
A.A handbag. B.A jacket.
C.A hat.
答案: C
答案
15.Whom does the woman want a selfie stick for?
A.Her daughter. B.Her husband.
C.Her brother.
答案: A
第一部分
16.What can the woman do on the fourth floor?
A.To get a CD for herself.
B.To check the price of a fridge.
C.To look at the video equipment.
答案: B
答案
17.Where can the woman find a chair?
A.On the second floor. B.On the third floor.
C.On the fifth floor.
答案: C
第一部分
听第10段材料,回答第18至20题。
Text 10
What's cooking? Nothing!Nothing's on the stove.Nothing's in the oven.Almost no one has time to cook anymore. Every body needs to eat, but meals need to be quick and easy! Most of us are in a hurry so we get fast food like pizza or hamburgers. But we are tired of eating fast food. We want to eat dinner at home with our families and friends. We want food that tastes like home cooking. Fortunately, there is a solution to this problem.
第一部分
Just use your computer to look up food businesses on the Internet. J.Jood. com will show you a list of restaurants in your neighborhood. You can also see the menus. Type the name of the restaurant and the meal you want on the webpage. Your dinner can be ready in an hour. You can also order dinner for next week or next month. The restaurant will deliver your meal to your home or business, or you can pick it up.
Now you don't need to cook to get a good, hot meal. All you need is a computer and a good appetite!
第一部分
18.What do most people want to do?
A.Eat out more with friends.
B.Start food business on the Internet.
C.Enjoy homemade dishes with families.
答案:C
答案
19.What does the speaker suggest people do?
A.Order food online. B.Cook healthy meals at home.
C.Buy a computer in their neighborhood.
答案:A
第一部分
20.What kind of talk is the speaker giving?
A.A lecture on food and health.
B.An advertisement for a food website.
C.A speech on the development of cooking.
答案:B
答案
第一部分
第二部分
第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Do you know a promising sea biologist? The Junior Biologist series of programmes at the Aquarium will encourage a love of science in your seven to twelveyearold child.
Each 2hour class includes themerelated activities, a guided gallery tour, interaction with our animal care staff behind the scenes, and a journal.
第二部分
30
Sharks:
Sharks are amazing predators with remarkable adaptation. Separate the facts from the myths about this unbelievable animal. During this 2hour programme your seven to twelveyearold child will:
·Touch animals in our private classroom's touch pools
·Feed animals with our animal care staff
·Take a guided tour of the art gallery to observe local shark species
·Record observations in a journal
第二部分
31
Other activities may include:
·Discover how sharks' senses like smell work and how they help sharks to track down their prey
·Learn the key characteristics that make a shark a shark
·See how large different species of sharks can grow
·Explore your own sense of smell
The Aquarium reserves the right to change the animal interaction without notice due to animal safety, exhibit maintenance, or animal health reasons.
第二部分
32
EVENT INFORMATION
TIME SATURDAY, JAN. 9, 9:30 am-11:30 am
SATURDAY, JUL. 16, 9:30 am-11:30 am
COST $29.00 per child, $25.00 group buying
Aquarium admission is not included.
TICKETS Purchase your tickets for Junior Biologist here. Please select the correct date from the calendar to book the correct programme.For group buying, please call to purchase your discounted tickets.
Please all to RSVP (请回复).
第二部分
33
篇章导读:本文是一篇应用文。水族馆针对7到12岁的孩子组织了初级生物学家系列节目,文章介绍了该项目的相关信息。
篇章导读
AGES 7-12 years old
RSVP (562) 951-1630. Preregistration and prepayment are required unless noted. Cancellations made 72 hours before a programme will receive a full refund. Cancellations made less than 72 hours before a programme will still be charged the full programme price.
CATEGORY PROGRAMMES FOR CHILDREN AGES 7-12 JUNIOR BIOLOGIST
第二部分
34
21.After you join in the programme, you will ________.
A.be given a chance to feed sharks alone
B.be invited to draw sharks in a gallery
C.be allowed to feel sharks in special pools
D.be asked to record shark species in computers
答案: C 细节理解题。根据Shark部分中的“During this 2hour programme ... in our private classroom”可知,加入这个项目后,你可以在私人教室的触摸池中触摸鲨鱼。故选C。
答案
第二部分
22.What will you learn during the 2hour class?
A.Each shark has its own unique characteristics.
B.Some species of sharks will grow into big sizes.
C.The smell of sharks is better than that of other animals.
D.The sense of sharks can work well.
答案: D 细节理解题。根据Other activities may include部分中的“Discover how sharks' senses like smell work and how they help sharks to track down their prey”可知,通过参与这两小时的课程,可以学到鲨鱼是如何靠感觉工作的,即它的感觉很灵敏。故选D。
答案
第二部分
23.What can we learn from the passage?
A.You have to pay for the class in advance.
B.You don't need to register the programme.
C.You aren't charged when giving up the class.
D.You should make a call to get cheaper tickets.
答案: A 细节理解题。根据表格RSVP中的“(562) 951-1630. Preregistration and prepayment are required unless noted.”可知,需要预付费用。故选A。
答案
第二部分
B
China's first cloned police dog, threemonthold Kunxun, has begun training after arriving at a police base in Kunming, southwest China's Yunnan Province.
Kunxun was cloned from a 7yearold female police dog named Huahuangma, which is considered a great detective dog. A study showed that Kunxun's DNA is 99.9 percent similar to Huahuangma's.
Kunxun will begin training in drug detection, and is to be a grownup police dog at 10 months. But it would take four to five years to train a dog like Huahuangma. The birth of Kunxun provides the possibility of extending animal clone technology to police dogs, and will significantly reduce the time to train one, Zhao Jianping, Sinogene deputy general manager, told the Global Times. He also noted that the cost of cloning remains a bottleneck for mass production.
第二部分
38
Wan Jiusheng, a lead researcher at the Kunming Dog Base of Public Security, told the Science and Technology Daily that Kunxun shows a better potential than the regularly bred Kunming wolfdogs in a series of tests. Wan said Kunxun will be able to become a police dog when it is about 10 months old.
A police officer told the Global Times that preserving the police dog blood has always been a challenge, as traditional breeding methods would dilute (稀释) the original, and the next generation's genes will be largely beyond control. The successful police dog clone technology would address those problems and lower the elimination (淘汰) rate of police dogs at the puppy training stage, he said.
第二部分
39
However, such technology does not mean that the mass production of police dogs has already arrived, as factors like the surroundings and trainers' skill also play an important role, Wan noted.
Kunxun is not the first cloned police dog. In South Korea, six cloned police dogs first appeared and began patrolling (巡逻) the streets in 2008. The world's first cloned animal, Dolly, the sheep, was born in Scotland in 1996.
篇章导读:本文是一篇新闻报道。文章报道了中国首只克隆警犬昆勋已经开始在云南省进行训练,以减少训练警犬所需的成本和时间。
篇章导读
第二部分
40
24.What is the benefit of cloning police dogs according to Paragraph 3?
A.Living longer. B.Costing less money.
C.Reducing training time. D.Completing harder tasks.
答案: C 细节理解题。根据第三段中的“The birth of Kunxun ... told the Global Times.(希诺因副总经理赵建平在接受《环球时报》采访时表示,昆勋的诞生为将动物克隆技术推广到警犬提供了可能性,并将显著减少训练警犬的时间。)”可知,克隆警犬的好处是减少训练时间。故选C。
答案
第二部分
25.What do Zhao Jianping's and Wan Jiusheng's opinions have in common?
A.Clone technology will be used on humans.
B.Cloned animals can help people in some ways.
C.Cloning police dogs hasn't yet reached mass production.
D.The cloned police dog trainers' skill is very important.
答案: B 推理判断题。根据第三段中的“The birth of Kunxun ... told the Global Times.”及第四段中的“Wan Jiusheng, a lead researcher ... in a series of tests.(昆明公安犬类基地首席研究员万九生在接受《科技日报》采访时表示,在一系列测试中,昆勋表现出了比常规繁殖的昆明狼狗更好的潜力。)”可推知,赵建平和万九生都认为克隆动物在某些方面可以帮助人们。故选B。
答案
第二部分
26.Where was the world's first cloned police dog born?
A.In Scotland. B.In China.
C.In the US. D.In South Korea.
答案: D 细节理解题。根据最后一段中的“In South Korea ... the streets in 2008.(在韩国,六只克隆警犬于2008年首次出现,并开始在街头巡逻。)”可知,世界上第一只克隆警犬在韩国诞生。故选D。
答案
第二部分
27.Where is this text most likely from?
A.A diary. B.A magazine.
C.A novel. D.A guidebook.
答案: B 推理判断题。通读全文可知,文章属于新闻报道,主要报道了中国首只克隆警犬昆勋已经开始在云南省进行训练。由此可推知,本文很可能来自一本杂志。故选B。
答案
第二部分
C
A small piece of fish each day may keep the heart doctor away. That's the finding of a study of Dutch men in which deaths from heart disease were more than 50 percent lower among those who consumed (消耗) at least an ounce (盎司) of salt water fish per day compared to those who never ate fish.
The Dutch research is one of three human studies that give strong scientific support to the longheld belief that eating fish can provide health benefits, particularly to the heart.
第二部分
45
Heart disease is the numberone killer in the United States, with more than 550,000 deaths occurring from heart attacks each year. But long before researchers have noticed that the incidence (发生率) of heart disease is lower in cultures that consume more fish than Americans do. There are fewer heart disease deaths, for example, among the Eskimos of Greenland, who consume about 14 ounces of fish a day, and among the Japanese, whose daily fish consumption (消费) averages more than 3 ounces.
For 20 years, the Dutch study followed 852 middleaged men, 20 percent of whom ate no fish.
At the start of the study, average fish consumption was about twothirds of an ounce each day, with more men eating lean fish than fatty fish.
第二部分
46
During the next two decades, 78 of the men died from heart disease. The fewest deaths were among the group who regularly ate fish, even at levels far lower than those of the Japanese or Eskimos. This relationship was true regardless of other factors such as age, high blood pressure, or blood cholesterol (胆固醇) levels.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了经常吃鱼和心脏病发病率之间的关系。
篇章导读
第二部分
47
28.We can infer from the passage that there are fewer heart disease deaths ____.
A.in highlydeveloped countries
B.in countries of the yellowskin race
C.in the countries with good production of fish
D.in the countries with high consumption of fish
答案:D 细节理解题。根据第三段中的“But long before researchers have noticed that the ... more than 3 ounces.(但很久以前研究人员注意到,在比美国人消耗更多鱼的文化中,心脏病的发病率较低。那些国家心脏病死亡人数较少,例如,格陵兰岛的爱斯基摩人,他们每天食用约14盎司的鱼,而日本人平均每天鱼的消耗超过3盎司。)”可知,在鱼类消费量高的国家,心脏病死亡人数较少。故选D。
答案
第二部分
29.The phrase “This relationship” in Paragraph 6 refers to the connection between ________ and the level of heart disease.
A.the amount of fish eaten B.regular fisheating
C.the kind of fish eaten D.people of different areas
答案:B 推理判断题。根据第六段中的“The fewest deaths were among the group ... those of the Japanese or Eskimos.(死亡人数最少的是经常吃鱼的那一组,甚至远远低于日本人或爱斯基摩人。)”可知,经常吃鱼的那一组,死亡人数最少。由此可推知,后文提到的“This relationship”指的是经常吃鱼和心脏病的程度之间的联系。故选B。
答案
第二部分
30.In which section of a newspaper can we read this passage?
A.Movies. B.Advertisements.
C.Health and Diet. D.Entertainment.
答案:C 推理判断题。本文主要阐述的是经常吃鱼和心脏病发病率之间的关系,消耗更多鱼的国家,心脏病的发病率较低。再结合第一段第一句“A small piece of fish each day may keep the heart doctor away.”可推知,这是一篇与饮食和健康有关的文章。因此,我们可以在报纸的“Health and Diet”版面读到这篇文章。故选C。
答案
第二部分
31.The passage is mainly about ________.
A.the changes in people's diet in the United States
B.the effect of eating fish regularly on people's health
C.the high incidence of heart disease in some countries
D.the daily fish consumption of people in different cultures
答案:B 主旨大意题。文章通过列举研究数据阐明消耗更多鱼的国家,心脏病的发病率较低。根据第六段中的“The fewest deaths were among the group ... those of the Japanese or Eskimos.”可知,经常吃鱼的人,心脏病的发病率更低。由此可知,本篇文章主要讲的是经常吃鱼对人们健康的影响。故选B。
答案
第二部分
D
Speaking to The Guardian at the Third International Conference on Human genetic editing, Prof Jennifer Doudna, a 2020 Nobel chemistry prize winner, said, “We'll definitely be seeing genetic therapies (疗法) for heart diseases, brain diseases, and eye conditions.” But she warned, “One of the riskiest and most realistic potentials is that trials of gene editing in embryos (胚胎) will probably follow.”
第二部分
52
The technology can and will smooth the way for therapies for enhancing healthy humans, to make them faster, smarter, stronger, or more resistant to diseases, though enhancement would be more difficult than mending single faulty genes. According to the experts at the conference, including geneticists, public health researchers and philosophers, a wave of gene editing therapies were expected to reach clinics in the next five years or so. The therapies will correct diseasecausing disorders in tissues and organs and become mature as researchers work out how to make multiple edits at once and reach difficult areas such as parts of the brain.
第二部分
53
However, Doudna and the other experts also expressed their concern that the next generation of advanced genetic therapies raises serious issues that must be tackled to ensure the technology benefits patients and society. Prof Francoise Baylis, a philosopher at Dalhousie University in Canada, was worried that in addition to the sure sign of genetic enhancement coming, the cost of the new therapies would be too high for much of the global population. Prof Mayana Zatz, at the University of São Paulo, Brazil, said she was against editing genes for improvement but added, “There will always be people ready to pay for it in private clinics and it will be difficult to stop.”
第二部分
54
One conclusion almost all experts shared was that while all these potential problems and risks did exist, a future full of promise would definitely be witnessed. After all, it is not technology itself but ways in which people employ it that decide the result.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了基因编辑疗法的潜力和风险。
篇章导读
第二部分
55
32.Which is not considered as beneficial by Prof Jennifer Doudna?
A.Gene editing for diseases in heart.
B.Gene editing for diseases in brain.
C.Gene editing for diseases in embryos.
D.Gene editing for diseases in eyes.
答案:C 细节理解题。根据第一段中的“One of the riskiest ... will probably follow.”可知,随之而来的胚胎基因编辑的试验存在风险,即Jennifer Doudna (珍妮弗·道德纳)教授认为胚胎基因编辑对抗疾病并非有益。故选C。
答案
第二部分
33.What can we infer in Paragraph 2?
A.Genetic therapies are more difficult than mending.
B.Society will benefit from genetic therapies entirely.
C.Genetic therapies have already reached some clinics.
D.All disorders can't be corrected by genetic therapies.
答案:D 推理判断题。根据第二段中的“The therapies will correct ... parts of the brain.”可推知,这些疗法能纠正组织和器官中的致病性疾病,但并非所有的疾病都能被纠正。故选D。
答案
第二部分
34.What did Prof Francoise Baylis and Prof Mayana Zatz agree on?
A.Editing genes for improvement is unavoidable.
B.Editing genes for improvement is promising.
C.The cost of the new therapies would be too high.
D.Editing genes for improvement should carry on.
答案:A 推理判断题。根据第三段中的“Prof Francoise Baylis ... it will be difficult to stop.”可知,Francoise Baylis (弗朗索瓦丝·贝利斯)教授担心基因增强即将到来及新疗法的成本太高;Mayana Zatz (玛雅纳·扎茨)教授认为很难阻止有人在私人诊所付钱为改善基因而编辑基因。由此可推知,这两位教授都在担心基因增强这件事的发生,也就是他们都认为这件事情即将到来,不可避免。故选A。
答案
第二部分
35.What is the attitude of most experts towards genetic therapies in the text?
A.Objective. B.Negative.
C.Supportive. D.Unconcerned.
答案:A 推理判断题。根据最后一段中的“One conclusion almost ... would definitely be witnessed.(几乎所有专家都同意的一个结论是,尽管所有这些潜在的问题和风险确实存在,但未来肯定会充满希望。)”可推知,他们对这件事情的态度是客观的。故选A。
答案
第二部分
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
For some travelers, a catamaran (双体船) sail off Oahu, Hawaii, or a camel ride through the desert in Morocco isn't an enviable vacation experience. It's an encounter with nausea, dizziness, and cold sweats. Motion sickness like this can happen to almost anyone, including children and dogs. __36__
The easiest way to overcome motion sickness is to prevent it from happening in the first place. __37__ You can either open a window in the car, turn on the air vent above you on the plane, or head to the deck on a cruise ship.
第二部分
60
“And be careful what you eat when you travel,” says Bubka. Anything that upsets your stomach on dry land—eating too much (or too little), drinking excessive amounts of alcohol or caffeine—could be amplified by motion.
“Do everything you can to be sure your view isn't blocked,” says Natascha Tuznik, a doctor who specializes in travel medicine at the University of California Davis.
“ __38__ Sitting in the front seat of the car where you can see the road can be also helpful.” Closely watching what's coming helps your eyes and inner ears cooperate more quickly with other bodily functions.
第二部分
61
__39__ The Puma Method, developed by a flight surgeon to serve airsick pilots, uses yogalike stretches and angular movements to build up antinausea conditioning. A study at England's University of Warwick found that, after doing 15minute visual and spatial training exercises (finding hidden objects in puzzles, folding paper), many subjects didn't get sick when taken for car rides.
“ __40__” says Cherchi. “The disadvantage is that they can lead to considerable discomfort, at least initially.”
A.Breathtaking view can make you less sick.
B.Here's what travelers can do to prevent it.
第二部分
62
C.You can look at the horizon if you're out to sea.
D.Keeping fresh air flowing while traveling is advisable.
E.The advantage is that these approaches don't require medication.
F.Yoga is recommended if someone wants to overcome motion sickness.
G.Physical or mental exercises can also help train humans to be less motion sick.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了预防晕动病的措施。
篇章导读
第二部分
63
36.B 下文“The easiest way to overcome motion sickness is to prevent it from happening in the first place.”说明的是预防晕动病的措施,B项(以下是旅行者可以采取的预防措施。)引出下文。故选B。
37.D 下文“You can either open a window ... on a cruise ship.(你可以打开汽车的窗户,在飞机上打开你上方的通风口,或者在游轮上前往甲板。)”说明乘坐交通工具时,要保持空气流通,D项(旅行时保持新鲜空气流通是可取的。)引出下文。故选D。
答案
第二部分
38.C 下文“Sitting in the front seat of the car where you can see the road can be also helpful.(坐在汽车的前排座位上,在那里你可以看到道路,这也很有帮助。)”说明的是与视野有关的话题,因此C项(如果你出海,你可以看看地平线。)符合语境。故选C。
39.G 下文“uses yogalike stretches ... build up antinausea conditioning (它使用瑜伽般的伸展和角度运动来建立抗恶心的条件)”说明通过训练来克服晕动病,G项(身体或心理锻炼也有助于训练人们减少晕动病。)引出下文。故选G。
答案
第二部分
40.E 根据下文“The disadvantage is that they can lead to considerable discomfort, at least initially.(缺点是它们会导致相当大的不适,至少在最初是这样。)”可知,上文应说明这种方法的优点,E项(优点是这些方法不需要药物治疗。)与下文形成对比,符合语境。故选E。
答案
第二部分
第三部分
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Pastor, 7, received the surprise of a lifetime on Monday. He shared a dinner of hamburgers and cookies with Santa in the North Pole, just as he __41__.
第三部分
68
The Woodland, California resident, who is __42__ battling leukemia (白血病), had his wish fulfilled on the same day that Macy’s (a department store) kicked off its 14th annual “Believe” letterwriting __43__ in partnership with MakeAWish (an nonprofit organization). Running from Monday to Dec. 24, the campaign __44__ people of all ages with the opportunity to send __45__ to Santa and deliver wishes. Pastor was one of those __46__ recipients (收件人).
第三部分
69
Pastor's day __47__ with a special meetandgreet with Santa at Macy's in Downtown Sacramento. From there, Pastor __48__ VIP transportation in a red SUV to Golden 1 Center, where a part of the center was transformed into a festive holiday __49__ created specifically for Pastor. When he saw Santa was waiting for him, Pastor was __50__ in the eyes. He will never __51__ that. This was very __52__ to him. He forgot everything that happened in the hospital. He knew he was sick but he didn't __53__ how bad. He's a kid again and he's able to do all of the things he could do before.
第三部分
70
“The __54__ with Macy's is so important, both nationally and locally, for us to team up for the ‘Believe’ campaign”, Sean Mullin, board member at MakeAWish, said. “To help these children have their wishes come true is just __55__.”
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了非营利组织MakeAWish与梅西百货联手举办活动,并且安排7岁患有白血病的Pastor (帕斯特)和圣诞老人共进晚餐。
篇章导读
第三部分
71
41.A.reviewed B.responded
C.requested D.preferred
答案:C review “复习”;respond “回答”;request “要求”;prefer “偏爱”。根据上文“He shared a dinner ... just as he”以及第二段的内容可知,与圣诞老人共进晚餐是7岁的Pastor要求的。故选C。
答案
42.A.indirectly B.currently
C.gradually D.immediately
答案:B indirectly “间接地”;currently “目前”;gradually “逐渐地”;immediately “立即”。根据下文“battling leukemia (白血病)”可知,他目前正在与白血病作斗争。故选B。
第三部分
43.A.campaign B.competition
C.composition D.connection
答案:A campaign “活动”;competition “竞争”;composition “作品”;connection “连接”。根据下文“for us to team up for the ‘Believe’ campaign”可知,此处指一个年度活动。故选A。
答案
44.A.recommended B.associated
C.combined D.provided
答案:D recommend “建议”;associate “联系”;combine “结合”;provide “提供”。根据下文“people of all ages with the opportunity”可知,这个活动为每个人提供了给圣诞老人写信的机会。provide sb with ... “给某人提供……”。故选D。
第三部分
45.A.presents B.letters
C.dreams D.photos
答案:B 根据上文“‘Believe’ letterwriting”可知,活动主要是写信。故选B。
答案
46.A.lucky B.faithful
C.proud D.funny
答案:A lucky “幸运的”;faithful “忠实的”; proud “自豪的”;funny “有趣的”。根据第一段Pastor和圣诞老人共进晚餐可知,他是幸运的收件人之一。故选A。
第三部分
47.A.closed B.went
C.followed D.began
答案:D 句意:Pastor的一天以在萨克拉门托市中心的梅西百货与圣诞老人的特别见面会开始。故选D。
答案
48.A.recognized B.attached
C.received D.revised
答案:C recognize “识别”;attach “附上”;receive “接受(特定待遇)”;revise “修改”。根据下文“VIP transportation in a red SUV to Golden 1 Center”可知,Pastor受到了贵宾待遇,乘坐一辆红色SUV前往金色1号中心。故选C。
第三部分
49.A.atmosphere B.situation
C.awareness D.ambition
答案:A atmosphere “氛围”;situation “情况”;awareness “意识”;ambition “抱负”。根据上文“where a part of the center was transformed into a festive holiday”可知,中心专门为Pastor打造了节日氛围。故选A。
答案
50.A.checking in B.lighting up
C.working out D.falling apart
答案:B 句意:当Pastor看到圣诞老人在等他时,他的眼睛亮了起来。check in “入住”;light up “点亮”;work out “解决”;fall apart “崩溃”。故选B。
第三部分
51.A.achieve B.spread
C.regret D.forget
答案:D achieve “实现”;spread “传播”;regret “后悔”;forget “忘记”。见到了圣诞老人,这是Pastor永远不会忘记的场景。故选D。
答案
52.A.special B.curious
C.anxious D.evident
答案:A special “特别的”;curious “好奇的”;anxious “焦虑的”;evident “明显的”。根据上文“created specifically for Pastor”可知,这一切都是专门为Pastor安排的,即对他来说很特别。故选A。
第三部分
53.A.compare B.understand
C.mean D.research
答案:B 句意:他知道自己病了,但不认为有多严重。compare “比较”;understand “认为;了解”;mean “意味着”;research “研究”。故选B。
答案
54.A.agreement B.argument
C.partnership D.contract
答案:C agreement “同意”;argument “争论”;partnership “伙伴关系”;contract “合同”。根据上文“in partnership with”可知,这里指与梅西百货的合作伙伴关系。故选C。
第三部分
55.A.miserable B.diligent
C.modest D.fantastic
答案:D 句意:帮助这些孩子实现他们的愿望真是太棒了。miserable “悲惨的”;diligent “勤奋的”;modest “谦虚的”;fantastic “极好的”。故选D。
答案
第三部分
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
A slow train in Southwest China __56__(have) its own study room has attracted much attention from netizen. The train No. 5609/5610, __57__ runs between Chongqing and Xiushan county, is a publicwelfare “slow train”. In some carriages, some seats have been replaced with desks and chairs adjacent to the windows __58__ (transform) it into a “study carriage” for passengers.The Chinese characters “Yu Yue” and other inspirational slogans can __59__ (see) throughout theconverted carriages.
第三部分
80
In addition to No. 5609/5610, other “slow trains” have been upgraded with “study __60__ (carriage)”, including No. 5619/5620 and 5633/5634 which run along the ChengduKunming Railway. Students from nearby schools often take the train between school and home. The trains are their “school buses” __61__ many passengers use their travel time to complete homework.
On train No. Z150, which runs between Guiyang and Beijing, a transformed “book bar” carriage has been welcomed by college students. There are __62__ (near) 400 universities and colleges in the cities along the line, __63__ (make) train No. Z150 the first choice for most students on those campuses.
第三部分
81
Since 2015, the train’s dining car __64__ (be) open for free at night to provide returning students with a lending library, free tea and other services. These small measures by the railway department are __65__welcome comfort for passengers in need of a relaxing place to continue their studies.
56.________ 57.________ 58.________ 59.________ 60.________
61.__________ 62.________ 63.________ 64.________ 65.________
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了几列带有“移动自习室”的火车为有需要的乘客带来了便利。
篇章导读
第三部分
82
56.having 考查非谓语动词。此处a slow train与动词have之间为主动关系,应用现在分词作定语。故填having。
57.which 考查定语从句的引导词。设空处引导非限制性定语从句,引导词在从句中作主语,指物,应用which。故填which。
58.to transform 考查非谓语动词。此处表示将靠窗的座椅换成课桌椅目的是把车厢变成学习车厢,应用不定式表示目的。故填to transform。
59.be seen 考查动词的语态和情态动词。此处表示标语会被看到,应用被动语态,且情态动词can后用动词原形。故填be seen。
60.carriages 考查名词。根据后文“including No. 5619/5620 and 5633/5634”可知,此处不止一列火车车厢,应用名词复数。故填carriages。
答案
第三部分
61.and 考查连词。前后文之间为并列关系,应用并列连词and。故填and。
62.nearly 考查词性转换。此处表示将近400所院校,应用副词作状语,nearly “差不多,将近”。故填nearly。
63.making 考查非谓语动词。设空处表示前文自然而然的结果,应用现在分词作结果状语。故填making。
64.has been 考查动词的时态和主谓一致。根据“Since 2015”可知,应用现在完成时,且主语the train's dining car为单数。故填has been。
65.a 考查冠词。comfort此处意为“令人感到安慰的事物”,抽象名词具体化,应用不定冠词,且welcome的发音以辅音音素开头。故填a。
答案
第三部分
第四部分
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假设你是李华,你的笔友Jenny向你询问如何保持健康。请你给她发一封邮件提些建议。内容要点如下:
1.注意均衡饮食;
2.注意锻炼身体;
3.保证充足的睡眠。
注意:1.写作词数应为80左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
3.开头和结尾已给出,不计入总词数。
第四部分
86
Dear Jenny,
How nice to hear from you! In your letter you asked me how to keep healthy. I would like to ﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
Only in this way can you keep fit.
Yours,
Li Hua
第四部分
87
[精彩范文]
Dear Jenny,
How nice to hear from you! In your letter you asked me how to keep healthy. I would like to give you some advice.
As you know, we teenagers grow very fast, so we need to keep a balanced diet and have nutritious foods, such as fish, meat, and beans, especially fresh vegetables and fruits. You had better not eat too much sweet. Also, you should take physical exercise regularly instead of studying in the classroom all the time. For example, you can play basketball or swim after school. What's more, having enough sleep is very important. So I advise you to have at least eight hours of sleep every day and not to stay up too late.
Only in this way can you keep fit.
Yours,
Li Hua
答案
第四部分
第二节(满分25分)
阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。
For Better Vision, Let the Sunshine in
Being nearsighted is far more common than it once was. The prevalence of myopia (近视), the condition's medical name, in Americans has soared by 66 percent since the early 1970s. According to a study, as many as 90 percent of recent high school graduates are thought to be nearsighted.
第四部分
89
Some experts connect the elevated rates of myopia to the many hours young people stare at computers and other screens. But a recent study suggests that a greater factor may be a side effect of all that screenwatching—it's keeping children inside. This new study joins a growing body of research indicating that a lack of direct sunlight may reshape the human eye and impair vision.
Researchers gave vision exams to more than 3,100 older European men and women and interviewed them at length about their education, careers and how often they remembered being outside during various stages of their lives. This biographical information was then crossreferenced with historical data about sunlight, originally compiled for research on skin cancer and other conditions.
第四部分
90
Strong correlations (关联) were found between current eyesight and volunteers' lifetime exposure to sunlight, above all UVB radiation (which is responsible for burning). Those who had gotten the most sun, particularly between the ages of 14 and 19, were about 25 percent less likely to have developed myopia by middle age. Exposure to sunlight up to the age of 30 also conferred a protective benefit. This relationship held true even when the researchers controlled for education as a marker primarily of time spent reading and gazing at screens.
第四部分
91
Because this study was not an experiment, it could not determine whether too little sunlight actually causes nearsightedness, or otherwise explain the connection. “But people with myopia have long eyeballs,” says Katie Williams, “so there must be something in sunlight that affects how the eye grows, especially in childhood.”
第四部分
92
Sunlight is associated with harmful impacts too, of course. Exposure increases the risks of developing cataracts and skin cancer. But Williams says that with appropriate cautions, including sunscreen use and the avoidance of midday sunlight, young people should be able to reduce those risks while potentially bolstering their vision. “There is definitely something in modernday childhood that is triggering a massive rise in the number of people with myopia,” she says. “And a lack of time outdoors certainly appears to be contributing.”
第四部分
93
﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
写前导读:本文是一篇说明文。文章介绍了近视和太阳光的关系。
写前导读
第四部分
94
[精彩范文]
The text discusses the relationship between the sunshine and the nearsightedness. (要点1) More and more students are nearsighted in America. It is widely recognized that nearsightedness is related to the screenwatching. (要点2) But after making a study, some scientists proved that sunshine may affect the eyesight. Those who are exposed to more sunshine tend to have better vision. (要点3) Though sunshine is harmful sometimes, kids are encouraged to spend more time outdoors. (要点4)
答案
第四部分
R
点击播放
听力材料
$$
相关资源
示范课
由于学科网是一个信息分享及获取的平台,不确保部分用户上传资料的 来源及知识产权归属。如您发现相关资料侵犯您的合法权益,请联系学科网,我们核实后将及时进行处理。