内容正文:
Unit 1 Cultural Heritages Words and Expression 词汇总结练习
1. creative adj.创造性的;有创造力的;有创意的→creatively adv.创造性地;有创造力地→create vt.创造→creation n.创造
eg: Keeping in touch with nature can make you more (create) and improve your memory.
答案:creative
2. promote vt.促进;提升;推销;晋级→promotion n.促进;晋升
eg:Joining the firm as a clerk,he got rapid (promote) and ended up as a manager.
答案:promotion
3.balance n.平衡;均匀vt.使平衡→balanced adj.平衡的
eg: He cut down on coffee and cola and kept a (balance) diet.
答案:balanced
4.proposal n.提议;建议→propose vt.建议;提议
eg: The (propose) he put forward will be discussed at the meeting tomorrow.
答案:proposal
5. limit n.限度;限制vt.限制;限定→limited adj.有限的
eg:With (limit) time,they didn’t finish their work very well.
答案:limited
6. loss n.丧失;损失→lose vt.失去→lost adj.丢失的
7.contribution n.捐款;贡献;捐赠→contribute vt.捐献;捐助
8.investigate vi.& vt.调查;研究→investigation n.调查;研究
9.donate vt.(尤指向慈善机构)捐赠;赠送;献(血)→donation n.捐赠
eg:When the employee went through the (donate),he found a bag containing a large sum of money.
答案:donation(s)
10. disappear vi.消失;灭绝;消亡→disappearance n.消失
eg:The local government has paid much attention to the
sudden (disappear) of the old walls and decided to take measures to protect them.
答案:disappearance
11. professional adj.专业的;职业的→profession n.专业
12. 1.digital adj.数码的;数字显示的→digitally adv.数码地
eg:Do students learn as much when they read (digital) as they do in print?
答案:digitally
13. tradition n.传统;传统的信仰或风俗→traditional adj.传统的→traditionally adv.传统地;通常
eg:All kinds of (tradition) craft industries are preserved here.
答案:traditional
14. historic adj.历史上著名(或重要)的;有史时期的→historical adj.历史的;史学的;基于史实的→history n.历史
15. comparison n.比较;相比→compare vt.比较
eg:In (compare) with his brother, he is more active and energetic.
答案:comparison
16. identify vt.确认;认出;找到→identity n.身份;同一性;一致→identification n.鉴别;识别;认同;身份证明
eg:Bring your passport and other means of (identify) when travelling abroad.
答案:identification
专项练习:
1.My memory limits me to remember only (limit) information.
2.In our daily life,we should have a (balance) diet.
3.To prevent the world from (pollute) by cars,we’ll have to make some changes in the way we live.
4.The Red Cross was (establish) in Geneva,Switzerland in 1863.
5.With the (apply) of 5G technology,great changes in almost all fields throughout the world are taking place.
6.They are attempting (attract) more people and organisations to the protection of cultural heritage.
7.The famous singer, is from America,will give performances in our city.
8.It is worthwhile (conduct) such activities to promote students’ creativity.
9.The teacher tried to create an easy atmosphere his students can study happily.
10.My (propose) is that we should establish a special organization to solve the problem.
答案:1.limited 2.balanced 3.being polluted
4.established 5.application 6.to attract
7.who 8.to conduct/conducting 9.where
10.proposal
学科网(北京)股份有限公司
$$