Unit 6 Section Ⅱ Lesson 1-【金版教程】2024-2025学年新教材高中英语选择性必修第二册作业与测评word(北师大版2019)

| 14页
| 42人阅读
| 1人下载
河北华冠图书有限公司
进店逛逛

英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

学科网 zxxk.com

专题图Section Ⅱ Lesson 1

课时作业(二)

Ⅰ 完形填空

“Daily Star, sir,” called Jason, carrying some newspapers under his arm. The little boy had been running up and down the street, but there were still twenty __1__ left. His voice was almost gone and his heart was __2__. The shops would soon close, and all the people would go home. He would have to go home too, carrying the papers __3__ money. He had hoped to sell more papers tonight to make more money to buy a __4__ for his mother and some seeds for his bird. That was why he had bought the papers with all his money. He __5__ as he thought of his failure to sell all his papers.

“You don't know the __6__ of selling papers. You must shout, ‘Hot news! Bomb bursting!’” another newsboy Chad told Jason. “But it's not in the paper at all,” replied Jason. “Just run away quickly before they have time to see, and you'll  __7__ out and get your money,” Chad said.

He thought of his bird with no __8__ and the cake he wanted to buy for his mother, but was __9__ that he would not tell a lie. Though he was just a poor newsboy, he had been taught some good things.

  The next afternoon Jason went to the office for his papers __10__. Several boys were crowding around Chad, who declared with a __11__ smile that he sold six dozen the day before. He added that Jason __12__ money because he would not tell a lie. The boys __13__ at Jason. “You wouldn't tell a lie yesterday, my boy?” A gentleman at the office came up and patted Jason on the shoulder __14__. “You're just the boy I am looking for.” A week later Jason started his new __15__. He lost the sale of twenty papers because he would not tell a lie, but got a well­paid job because he told the truth.

篇章导读:本文是一篇记叙文。和其他卖报郎不同,Jason(詹森)不愿通过谎称报纸上有热点新闻的方法卖更多报纸,而是一直坚守着诚信,最终赢得了邮局里一位绅士的认可,并获得了一份薪水丰厚的工作。

1.A.copies   B.shops

C.coins   D.people

答案:A 根据设空前“... carrying some newspapers under his arm”可知,仍然还剩下20份(copy)报纸。故选A。

2.A.weak   B.openpage number 0

1

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司

学科网 zxxk.com


英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

学科网 zxxk.com

C.pure   D.heavy

答案:D 根据设空前“but there were still twenty __1__ left”可知,还有报纸没卖出去,因此心情当然是沉重的(heavy)。故选D。

3.A.in exchange for   B.instead of

C.regardless of   D.in return for

答案:B 报纸没卖出去,因而拿回家的只能是剩下的报纸,而不是(instead of)挣的钱。in exchange for 交换;regardless of 尽管;in return for 回报。故选B。

4.A.card   B.cup

C.cake   D.comb

答案:C 根据下文“and the cake he wanted to buy for his mother”可知,他想给母亲买的是蛋糕(cake)。card 卡;cup  杯子;comb 梳子。故选C。

5.A.broke down   B.gave in

C.got away   D.showed up

答案:A 想到没能卖掉报纸,不能实现心中的愿望——为妈妈买蛋糕,为小鸟买食物,他一下子崩溃(break down)了。give in 屈服;get away 离开;show up 到场。故选A。

6.A.difficulty   B.process

C.secret   D.goal

答案:C 根据设空后“You must shout, ‘Hot news! Bomb bursting!’”可知,另一个小男孩在向他传授卖报的秘诀(secret)。故选C。

7.A.drop   B.call

C.reach   D.sell

答案:D 根据设空后“out and get your money”可知,设空处指“卖光”报纸。sell out “卖光,售完”。故选D。

8.A.bread   B.insects

C.water   D.seeds

答案:D 根据第一段中的“some seeds for his bird”可知,此处为同词复现。bread 面包;insect 昆虫;water 水。故选D。

9.A.concerned   B.determined

C.excited   D.amazed

答案:B 根据设空后句“Though he was just a poor newsboy, he had been taught some good things.”可知,他人穷志不穷,所以他下定决心(determined)不撒谎。concerned 担心的;excited 激动的;amazed 惊奇的。故选B。page number 1

1

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司

学科网 zxxk.com


英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

学科网 zxxk.com

10.A.by chance   B.as usual

C.at once   D.at last

答案:B 句意:第二天,詹森像往常一样(as usual)去领要卖的报纸。by chance 偶然;at once 立刻;at last 最后。故选B。

11.A.warm   B.gentle

C.proud   D.polite

答案:C 那个小男孩Chad(查德)卖了很多报纸,脸上应带着骄傲的(proud)笑容。warm 温暖的;gentle 温柔的;polite 礼貌的。故选C。

12.A.made   B.saved

C.borrowed   D.lost

答案:D Jason因为不愿撒谎没挣到钱,也就是失去(lose)钱。故选D。

13.A.shouted   B.laughed

C.nodded   D.started

答案:B 根据下文“You wouldn't tell a lie yesterday, my boy?”可知,那些小男孩们在嘲笑Jason。laugh at sb意为“嘲笑某人”。shout 喊叫;nod 点头;start 开始。故选B。

14.A.gently   B.gratefully

C.bravely   D.sadly

答案:A 根据下文“You're just the boy I am looking for.”可知,那位先生对他是欣赏的,因此他轻轻地(gently)拍了拍Jason的肩膀。gratefully 感激地;bravely 勇敢地;sadly 伤心地。故选A。

15.A.business   B.duty

C.method   D.job

答案:D 根据最后一句“but got a well­paid job because he told the truth”可知,Jason得到了一份报酬很好的新工作(job)。故选D。

Ⅱ 阅读

A

Get up to 20% off the cover price

Plus, get digital access

with your paid print subscription

  Up­to­date news that touches your life

E:\杨楠\课件\649英语\503YY33.TIF  From money­saving tips and quick reports on the latest in healthcare, to inspiring articles on world events, you'll discover hundreds of ideas for living a richer, more satisfying life.page number 2

1

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司

学科网 zxxk.com


由于学科网是一个信息分享及获取的平台,不确保部分用户上传资料的 来源及知识产权归属。如您发现相关资料侵犯您的合法权益,请联系学科网,我们核实后将及时进行处理。