Unit 5 Section Ⅳ Lesson 3-【金版教程】2024-2025学年新教材高中英语选择性必修第二册作业与测评word(北师大版2019)
英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)
Section Ⅳ Lesson 3
课时作业(五)
Ⅰ 完形填空
In Germany, it's not a necessity to wear your own clothes at school. But why did a few schoolmates and I spend two days __1__ around the school in uniform? In fact, a rather special event took place then: our MUN (Model United Nations) Conference.
It is a conference __2__ for students from all German schools who want to see how the United Nations really works. They get an opportunity to __3__ a country and debate with other students from different __4__ on real problems the world is facing now. The aim is to write a __5__ at the end, which will help deal with them.
The __6__ of our conference was “Cross Borders: Discover Peace”, which __7__ that the students would __8__ breaking down not only physical national boundaries, but also those__9__ different nationalities. Of course, this included how to help others who are forced to flee their homeland, for the people __10__ all students.
Not only was the conference a __11__ of thinking about difficult global problems, but also everyone had to speak in English while using correct debating language too. __12__ job! But of course this was a brilliant __13__ for everyone there.
I'd really __14__ joining in a conference if you get the chance, and sharing your __15__. It's the best way to meet new people and to think about how to make the world a better place.
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者参加学校组织的模拟联合国大会的经历并建议大家参加这类会议。 |
1.A.talking B.thinking
C.wandering D.debating
答案:C 根据下文“around the school in uniform”可知,此处指作者和几个同学穿着校服在学校里徘徊了两天。wander “徘徊,漫步”。故选C。
2.A.intended B.provided
C.celebrated D.known
答案:A 句意:这个会议是为所有德国学校的学生准备的,他们想了解联合国是如何真正运作的。intend “准备;打算”。故选A。
3.A.visit B.manage
C.defend D.represent
答案:D 句意:他们有机会代表一个国家,与来自不同学校的其他学生就当今世界面临的
1
学科网(北京)股份有限公司
英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)
实际问题进行辩论。visit 参观;manage 管理;defend 防御;represent 代表。故选D。
4.A.ages B.schools
C.classes D.countries
答案:B 根据上文“students from all German schools”可知,此处指不同学校的学生之间进行辩论。故选B。
5.A.summary B.report
C.passage D.settlement
答案:D 句意:目的是在最后拟定一份解决方案,这将有助于解决这些问题。summary 概要;report 报道;passage 文章;settlement 解决(方案)。故选D。
6.A.theme B.purpose
C.plan D.course
答案:A theme 主题;purpose 意图;plan 计划;course 过程。根据下文“Cross Borders: Discover Peace”可知,这是本次大会的主题。故选A。
7.A.informs B.responds
C.guarantees D.means
答案:D inform 通知;respond 回应;guarantee 保证;mean 意味着。根据下文“that the students would __8__ breaking down not only physical national boundaries, but also those __9__ different nationalities”可知,此处指这意味着学生们不仅要专注于打破国界,也要打破不同民族之间的界限。故选D。
8.A.give up B.focus on
C.bring up D.break into
答案:B give up 放弃;focus on 集中于;关注;bring up 抚养;break into 闯入。根据下文“breaking down not only physical national boundaries, but also those __9__ different nationalities”可知,“跨越国界:发现和平”这一大会主题要求学生们不仅要专注于打破国界,也要打破不同民族之间的界限。故选B。
9.A.beside B.beyond
C.between D.behind
答案:C 根据下文“different nationalities”可知,此处指不同民族之间的界限。故选C。
10.A.changed B.attracted
C.concerned D.bothered
答案:C 句意:当然,这其中包括如何帮助那些被迫逃离家园的人,因为人们关心所有学生。concern “关心”。故选C。
1
学科网(北京)股份有限公司
英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)
11.A.possibility B.challenge
C.conversation D.chance
答案:B possibility 可能性;challenge 挑战;conversation 对话;chance 机会。根据下文“thinking about difficult global problems”可知,思考棘手的全球问题对学生来说是一个巨大的挑战。故选B。
12.A.Tricky B.Discouraging
C.Interesting D.Useful
答案:A 句意:真是个棘手的工作!tricky 棘手的;discouraging 令人气馁的;interesting 有趣的;useful 有用的。故选A。
13.A.show B.result
C.practice D.example
答案:C 句意:当然,这对在场的每个同学来说都是一次绝妙的实践。practice “实践”。故选C。
14.A.avoid B.consider
C.imagine D.recommend
答案:D avoid 避免;consider 考虑;imagine 想象;recommend 推荐,建议。根据上文“But of course this was a brilliant __13__ for everyone there.”可知,作者推荐同学们参加一次这样的大会。故选D。
15.A.ideas B.troubles
C.sufferings D.feelings
答案:A 此处指参加大会的学生要发言说出自己的想法。故选A。
Ⅱ 阅读
A
Competitions
The National Association of Teachers of Singing (NATS) celebrates the art of singing through a series of competitions. They are designed to discover talented singers or performers who are rising stars in the profession.
NATSAA Competition
The competition takes place every other year and is only open to NATS members and students of NATS members. Preliminary competitions (初赛) are held at the regional level, with one winner from each of the 14 NATS regions.
Entry Fee: $75
Prizes: $13,000 for the winner; $6,000 for the runnerup
1
学科网(北京)股份有限公司