Unit 5 Section Ⅱ Lesson 1-【金版教程】2024-2025学年新教材高中英语选择性必修第二册作业与测评word(北师大版2019)

| 15页
| 113人阅读
| 0人下载
河北华冠图书有限公司
进店逛逛

英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

学科网 zxxk.com

专题图Section Ⅱ Lesson 1

课时作业(二)

Ⅰ 完形填空

Mary was always dreaming of graduating from college in cap and gown, accepting her diploma and ready to start a career. Since Mary came from a low­income family, her dream seemed out of __1__. There would never be enough money to send Mary to college. __2__, no member of her family had ever gone to college. But Mary __3__ that thought. In secondary school she studied hard, and spoke __4__ of her dream to teachers and friends. When her __5__ day at school came, her principal called her into his office.

  “I have a(n) __6__ for you,” he said.

It contained a scholarship to a nearby college. The power of a thought had __7__ its first bonus. But the scholarship could cover only part of her college __8__. Mary took every part­time job she could find.

  Mary's dream came true when she graduated from college. Then she took a course in insurance. When she __9__ herself to a local insurance company for a job, she was __10__. She applied again. The answer was no. She kept going back until the manager __11__ her.

   Twenty­five years later Mary Crowe's colleagues in that company __12__ at a special dinner in her honor, recognizing her for her outstanding achievements as an insurance saleswoman.

   “Each of us is constantly in a state of becoming,” she said, giving her secret to __13__. “Through __14__ and faith you can become what you think. Not that your life will be without problems, but along the way problems will be __15__. Ask and believe; dream and believe; work and believe.”英语插图

篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了来自贫困家庭的Mary Crowe(玛丽·克罗)凭借着自己对梦想的坚持和努力上了大学,并且在25年后作为一名保险人员取得了杰出成就。Mary认为通过热情和信念,你可以成为你想成为的人。

1.A.control B.question

C.sight   D.thought

答案:C 根据前文“Mary came from a low­income family”以及后文“There would never be enough money to send Mary to college.”可知,Mary家里贫穷,无法支持她上学,所以她的梦想遥不可及,短语out of sight表示“看不见,遥不可及”。故选C。

2.A.However B.Instead

C.Therefore D.Besidespage number 0

1

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司

学科网 zxxk.com


英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

学科网 zxxk.com

答案:D 句意:此外,她家里没有人上过大学。however 然而;instead 相反;therefore 因此;besides 此外。故选D。

3.A.held on to B.took pride in

C.made up for D.came up with

答案:A hold on to 坚持;take pride in 以……为傲;make up for 补偿;come up with 提出。根据后文“that thought. In secondary school she studied hard”可知,Mary在中学也刻苦学习,说明她仍然坚持着自己想上大学的想法。故选A。

4.A.selfishly B.freely

C.unwillingly D.jokingly

答案:B 根据后文“of her dream to teachers and friends”可知,此处指Mary向老师和朋友畅谈自己的梦想。故选B。

5.A.first B.formal

C.final D.unique

答案:C 根据后文“It contained a scholarship to a nearby college.”可知,这是她在中学的最后一天。故选C。

6.A.book   B.envelope

C.souvenir   D.test

答案:B 根据后文“It contained a scholarship”可知,校长给了Mary一个信封,里面装着奖学金。book 书;envelope 信封;souvenir 纪念品;test 测试。故选B。

7.A.joined   B.wasted

C.consumed   D.produced

答案:D 句意:思想的力量已经产生了它的第一份意外收获。join 加入;waste 浪费;consume 消耗;produce 产生。故选D。

8.A.expenses   B.secrets

C.incomes   D.ambitions

答案:A expense 费用;secret秘密;income 收入; ambition 抱负。根据后文“Mary took every part­time job she could find.”可知,奖学金只能支付她上大学的部分费用。故选A。

9.A.limited   B.related

C.accustomed   D.introduced

答案:D limit 限制;relate 联系;accustom 使习惯于;introduce 介绍。根据后文“herself to a local insurance company for a job”可知,Mary向当地一家保险公司介绍自己以求职。故选D。page number 1

1

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司

学科网 zxxk.com


英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

学科网 zxxk.com

10.A.picked up   B.put aside

C.turned down   D.taken in

答案:C pick up 捡起;put aside 放在一边;turn down 拒绝;take in 理解。根据后文“She applied again.”可知,第一次Mary被保险公司拒绝了。故选C。

11.A.believed   B.praised

C.accepted   D.noticed

答案:C believe 相信;praise 赞美;accept 接受;notice 注意到。根据后文“recognizing her for her outstanding achievements as an insurance saleswoman”可知,最后经理接受了她。故选C。

12.A.gathered   B.declared

C.fled   D.parted

答案:A 句意:25年后,Mary Crowe公司的同事们聚在一起为她举行了一场特别的晚宴,表彰她作为一名保险推销员所取得的杰出成就。gather 聚集;declare 宣告;flee 逃走;part 分开。故选A。

13.A.reputation   B.independence

C.responsibility   D.success

答案:D 句意:“我们每个人都在不断地处于一种变化的状态,”她说,并给出了她成功的秘诀。reputation 名誉;independence 独立;responsibility 责任;success 成功。故选D。

14.A.analysis   B.enthusiasm

C.politeness   D.conclusion

答案:B 句意:通过热情和信念,你可以成为你想成为的人。analysis 分析;enthusiasm 热情;politeness 礼貌;conclusion 结论。故选B。

15.A.corrected   B.overcome

C.forgotten   D.collected

答案:B 句意:并不是说你的生活将没有问题,而是问题将会被克服。correct 纠正;overcome 克服;forget 忘记;collect 收集。故选B。

Ⅱ 阅读

A

E:\杨楠\课件\649英语\503YY17.TIFIt is essential that students have a category of school­related activities they can participate in. These activities can range from activities during normal school hours to after­school activities. No matter the time, these activities should be available to every student, and at Victory Pioneers International Schools (V.P.I.S.) it is page number 2

1

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司

学科网 zxxk.com


由于学科网是一个信息分享及获取的平台,不确保部分用户上传资料的 来源及知识产权归属。如您发现相关资料侵犯您的合法权益,请联系学科网,我们核实后将及时进行处理。