Unit 5 Section Ⅰ Topic Talk-【金版教程】2024-2025学年新教材高中英语选择性必修第二册作业与测评word(北师大版2019)

| 6页
| 108人阅读
| 0人下载
河北华冠图书有限公司
进店逛逛

英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

学科网 zxxk.com

UNIT 5 EDUCATION

专题图Section Ⅰ Topic Talk

课时作业(一)

[基础训练]

Ⅰ 根据语境及汉语提示和首字母提示完成句子

1.Have no ________ (同情心) for Jan; it's all her own fault.

答案:sympathy

2.There are some buildings which have historical ________ (意义) to the locals.

答案:significance

3.What more could an ________ (教育工作者) hope for than a student's desire to learn.

答案:educator

4.The new trade agreement should ________ (促进) more rapid economic growth.

答案:facilitate

5.Don't ________ (评价) people by their clothes.

答案:evaluate

6.Try to c________ a more relaxed and positive approach to life.

答案:cultivate

7.Workers i________ the new system was too inflexible.

答案:insisted

8.“While we teach, we learn,” said Roman p________ Seneca.

答案:philosopher

9.She's not very c________ in the way she treats her children.

答案:consistent

10.We need to a________ what went wrong.

答案:analyse

Ⅱ 单句语法填空

1.His ________ (analyse) is amazing; I had never seen myself in that light before.

答案:analysis

2.A packed lunch ________ (consistent) of a sandwich, a drink and a dessert.

答案:consists

3.Her ________ (promote) to Sales Manager took everyone by surprise.page number 0

1

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司

学科网 zxxk.com


英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

学科网 zxxk.com

答案:promotion

4.The new drug has great ________ (significant) for the treatment of the disease.

答案:significance

5.The way the guests were treated in the hotel influenced their ________ (evaluate) of the service.

答案:evaluation

Ⅲ 单句表达

1.我坚持我们应该把每辆车都看一看。

I insisted that we ____________________________________.

答案:should have a look at every car

2.我是一个有趣的老师,我知道,幽默教学是很重要的。

I am a funny teacher and I know that humor is important ________________.

答案:when teaching

3.了解自己的优缺点很重要。

____________________ know your own strengths and weaknesses.

答案:It's important to

4.不是你说的话,而是你做的事让我生气。

It's __________________________________ that made me angry.

答案:not your words but what you did

5.我一点儿也不明白你在说什么。

I don't have the least idea of ______________________________.

答案:what you're talking about

[思维训练]

阅读

A

E:\杨楠\课件\649英语\503YY15.TIFOne elementary school in Brooklyn has gotten rid of traditional homework in favor of play­based learning. The Maurice Sendak Community School presented “Exercise Your Brain”, a program that gives students a menu of activities to complete.

“Exercise Your Brain” is the idea of three teachers. It was created after parents and the school's leadership expressed concerns. The school then decided to revisit the homework policy to determine if the traditional homework really benefited the students. “After spending a summer researching, even drawing inspiration from two New York City schools, we decided to create this menu of activities for students where kids can do more play dates and hands­on activities that page number 1

1

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司

学科网 zxxk.com


英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

学科网 zxxk.com

connect to their own lives and their own interests,” manager Hernandez said.

  Activities range from drawing a photo of a nonfiction subject and writing a story for it to writing a journal entry (日记账分录). The students are involved partly in creating the menus as well. Suggestion boxes in each class help give the next month's menu, which includes 12 types. One of the examples is writing a letter to a character from a book they're reading. Right away, the menu is relating back to something they've learned in school.

  Students submit and present their work in front of the class within a month. Students pick a time they'd like to present their activities. What if the child is terrified of public speaking? The menu gives opportunities for kids to learn in different forms. There are a lot of items on the menu. The menu gives choices that span the whole range of learners. The real important part is that it's self­directed.英语插图

篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了布鲁克林的一所小学用基于游戏的学习取代了传统的家庭作业。

 

1.Why was the program “Exercise Your Brain” set up?

A.To make schoolwork easier.

B.To help students learn better.

C.To make school life interesting.

D.To train students social abilities.

答案:B 推理判断题。根据第二段中的“‘Exercise Your Brain’ is the ... if the traditional homework really benefited the students.(‘锻炼你的大脑’是三位老师的想法。它是在家长和学校领导表达了担忧之后创建的。学校随后决定重新审视家庭作业政策,以确定传统家庭作业是否真的对学生有利。)”可推知,设立“锻炼你的大脑”项目是为了帮助学生更好地学习。故选B。

2.What can we learn about the activities in “Exercise Your Brain”?

A.They don't have strict deadlines.

B.They stay the same for all students.

C.They are mainly designed by students.

D.They pay much attention to writing skills.

答案:A 细节理解题。根据最后一段第二句“Students pick a time they'd like to present their activities.(学生选择一个他们想展示他们活动的时间。)”可知,“锻炼你的大脑”中的活动没有严格的截止日期。故选A。

3.How does the author represent the whole passage?page number 2

1

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司

学科网 zxxk.com


由于学科网是一个信息分享及获取的平台,不确保部分用户上传资料的 来源及知识产权归属。如您发现相关资料侵犯您的合法权益,请联系学科网,我们核实后将及时进行处理。