Unit 4 Section Ⅳ Lesson 3-【金版教程】2024-2025学年新教材高中英语选择性必修第二册作业与测评word(北师大版2019)
英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)
Section Ⅳ Lesson 3
课时作业(五)
Ⅰ 完形填空
When I tell people my sister is 11 months older than me, some are quite surprised at how close we must be. But we couldn't be more __1__ or distant. I am louder and taller while she is quieter and shorter. When young, I rode __2__ Michigan forests on my bike while she buried her head in books.
__3__ my sister and I have grown up, our relationship bears the tension of that childhood state. Especially after my mother developed a cancer, my relationship with my sister __4__. She always threw suggestions that felt __5__ about my daily caretaking. It was hard to imagine that our relationship could ever improve after my mother __6__.
__7__ all kinds of increasing pressure, I turned to Chinese dramas to ease my __8__, which were my mother's favorite. I started with the hit “Go Ahead”(以家人之名), a __9__ story about three children from broken families who come together and form a new harmonious one. I found myself missing my __10__ more than ever. Therefore, I texted my sister what I might have told my mother—that she had to watch the show. __11__, she decided to watch with me. As we watched more dramas, our conversations became __12__.
Over the past year, my sister and I have watched so many Chinese dramas together that I've lost __13__. I could never have imagined how Chinese dramas could help me build a new harmonious relationship with my sister—a(n) __14__ to make up for lost time. As I search for something new to watch with my sister, it __15__ me: Our mum would have loved watching these shows with us too.
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者和姐姐原本关系很疏远,后来作者因看电视剧而触景生情,主动跟姐姐联系。从此,作者和姐姐关系变和谐的故事。 |
1.A.alike B.different
C.suitable D.concerned
答案:B alike 相似的;different 不同的;suitable 合适的;concerned 担心的。根据下文可知,作者长得高,声音大,喜欢运动,而姐姐个子矮,安静,喜欢读书,她们两个是完全不同的。故选B。
2.A.over B.across
C.down D.through
答案:D 句意:年轻的时候,我骑着自行车穿过密歇根的森林,而她却埋头读书。over 越
1
学科网(北京)股份有限公司
英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)
过;across (从平面)穿过;down 向下;through (从内部)穿过。根据句意可知,“骑自行车穿过森林”是从空间内部穿过。故选D。
3.A.Although B.Because
C.If D.Since
答案:A 句意:虽然我和姐姐都长大了,但我们的关系仍然承受着童年时期的紧张。although 虽然;because 因为;if 如果;since 自从。故选A。
4.A.improved B.remained
C.worsened D.interrupted
答案:C 句意:特别是在我母亲患了癌症之后,我和姐姐的关系恶化了。improve 提升;remain 仍然是;剩余;worsen 变糟,恶化;interrupt 打断。故选C。
5.A.blame B.pride
C.praise D.trick
答案:A blame 责备;pride 自豪;praise 赞扬;trick 把戏。根据上文“Especially after my mother developed a cancer, my relationship with my sister __4__.”可知,此处表示姐姐对作者的责备是导致两人关系变更糟的原因。故选A。
6.A.gave away B.gave out
C.passed away D.passed by
答案:C 句意:很难想象在我母亲去世后,我们的关系会有任何改善。give away 赠送,泄露;give out 发出,分发;pass away 去世;pass by 通过。故选C。
7.A.For B.With
C.Among D.By
答案:B 句意:随着各种压力的增大,我转向中国电视剧来缓解我的焦虑,这是我母亲最喜欢的。故选B。
8.A.happiness B.disappointment
C.enjoyment D.anxiety
答案:D happiness 快乐;disappointment 失望;enjoyment 愉快;anxiety 焦虑。此处表示随着各种压力的增大,作者用中国电视剧来缓解焦虑。故选D。
9.A.heartwarming B.heartbreaking
C.lifesaving D.lifethreatening
答案:A 句意:我从热门电视剧《以家人之名》开始,这是一个感人的故事,讲的是三个来自破碎家庭的孩子走到一起,组成一个新的和谐家庭。heartwarming 感人的;heartbreaking 令人心碎的;lifesaving 救命的;lifethreatening 威胁生命的。故选A。
1
学科网(北京)股份有限公司
英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)
10.A.classmate B.mother
C.father D.relatives
答案:B 根据下文“Therefore, I texted my sister what I might have told my mother”可知,此处表示作者是想母亲了。故选B。
11.A.Unexpectedly B.Disappointedly
C.Deliberately D.Unluckily
答案:A 根据上文可知,作者和姐姐关系不好,此处指作者姐姐和作者一起看电视剧出乎作者意料。unexpectedly 出乎意料地;disappointedly 失望地;deliberately 故意地;unluckily 不幸地。故选A。
12.A.acuter B.deeper
C.wiser D.shorter
答案:B 句意:随着我们看更多的电视剧,我们的对话变得更深入。acute 严重的;deep 深入的;wise 明智的;short 短的。故选B。
13.A.control B.way
C.direction D.count
答案:D 根据上文“I have watched so many Chinese dramas”可知,此处表示作者和姐姐一起看的中国电视剧不计其数。lose count“不计其数”。故选D。
14.A.access B.route
C.key D.chance
答案:D access 通道,方法;route 路线;key 关键;chance 机会。此处表示看中国电视剧是修复和弥补作者和姐姐关系的一次机会。故选D。
15.A.counts on B.hits on
C.dawns on D.lives on
答案:C 句意:当我在寻找和姐姐一起看的新节目时,我突然意识到:我们的妈妈也会喜欢和我们一起看这些节目的。count on 指望,依靠;hit on 想出;dawn on 渐渐明白;live on 靠……生活。故选C。
Ⅱ 阅读
A
Christo Javacheff, the artist who worked to turn landscapes and buildings into massive, temporary works of art, died on March 2021 at age 84. Christo surprised the world again and again with the imagination and size of the artworks he created.
Christo, born in Bulgaria in 1935, met his wife JeanneClaude in Paris in 1959. Together, the two formed a strong partnership that lasted the rest of their lives. They worked as a team to create
1
学科网(北京)股份有限公司