Unit 4 Section Ⅲ Lesson 2-【金版教程】2024-2025学年新教材高中英语选择性必修第二册作业与测评word(北师大版2019)
英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)
Section Ⅲ Lesson 2
课时作业(四)
[基础训练]
Ⅰ 根据语境及汉语提示和首字母提示完成句子
1.I'm just not in the ________ (心情) for a party tonight.
答案:mood
2.My friends, you shall never have occasion to ________ (脸红) for me again.
答案:blush
3.The ________ (细胞) is the unit of which all living organisms are composed.
答案:cell
4.The economy is in danger of collapse unless ________ (影响深远的) reforms are improved.
答案:farreaching
5.There is often a ________ (紧张) between the aims of the company and the wishes of the employees.
答案:tension
6.He lost a lot of b________ in the accident.
答案:blood
7.His i________ system completely broke down and he became very ill.
答案:immune
8.The body is made up mainly of bone, m________ and fat.
答案:muscle
9.The painful experience has affected both her mental and p________ health.
答案:physical
10.He was having to w________ in order to avoid being overheard by their nosy neighbours.
答案:whisper
Ⅱ 单句语法填空
1.The ________ (infect) did not respond to the drugs.
答案:infection
2.The sun is the source of life and sunlight ________ (energy) your entire visual system.
答案:energises
3.The damage couldn't have been caused ________ (accidental).
1
学科网(北京)股份有限公司
英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)
答案:accidentally
4.He's bought a big TV at vast ________ (expend) so that everyone can see properly.
答案:expense
5.We apologize for any ________ (embarrass) this may have caused.
答案:embarrassment
Ⅲ 单句表达
1.我看他是在拿咱们寻开心。
I think he's having fun ________________.
答案:at our expense
2.这是一种让旧东西变得有用的方法。
It's a way ____________________________.
答案:to make old things useful
3.你可能会感到焦虑并且有压力。
______________________ anxious and pressured.
答案:You're likely to feel
4.我们需要重新思考我们消耗能源的方式,以我们的运输方式为例。
We need to rethink the way we consume energy; take, ______________, our approach to transport.
答案:for instance
5.即使我得一路走着去,我也要走到那里。
________________________ I'll get there.
答案:Even if I have to walk all the way
[思维训练]
阅读
A
Five of the Best Theatre Shows
War Horse
It is possibly the National's biggest hit, having played in 11 countries to more than seven million people. Now, Marianne Elliott and Tom Morris's production returns to the venue 11 years after its first show. A Christmas treats.
National Theatre, November 8 to January 5
Christmas Spectacular
The small Norfolk town of Fakenham receives around 110,000 visitors annually for this
1
学科网(北京)股份有限公司
英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)
seasonal institution, which has been running for 42 years. Even the royal family have come to the show.
Thursford Collection, November 6 to December 23
Company
The trend for genderchange roles continue with Stephen Sondheim's 1970 musical, in which the hero Bobby—turning 35 and at an emotional crossroads—becomes the female Bobbie. It works. In the updated Company, the plot remains the same and there's funny acting from Rosalie Craig in the lead. Marianne Elliott directs with her habitual imagination.
Gielgud Theatre, November 7 to March 30
Macbeth
There have been a couple of versions of the Scottish Play this year. The Globe hopes for a better opening for its winter season. The rest of the season includes Marlowe's Doctor Faustus with Pauline Melynn as Mephistopheles, and Richard Ⅱ with a cast of women of colour.
Shakespeare's Globe Theatre, November 7 to February 2
Troilus and Cressida
To present Polonius in Hamlet, the production of this“problem”play is comicalhistorical in new RSC (英国皇家莎士比亚剧团) staging. There is even the first deaf actor in a mainstream RSC role,Charlotte Arrowsmith, signing her lines as Cassandra.
Royal Shakespeare Theatre, November 8 to November 17
篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了五大最佳戏剧表演。 |
1.The following shows can be watched on Christmas Day EXCEPT ________.
A.War Horse
B.Christmas Spectacular
C.Company
D.Macbeth
答案:B 细节理解题。根据Christmas Spectacular部分中的“November 6 to December 23(11月6号到12月23号)”可知,Christmas Spectacular(《圣诞奇观》)在圣诞节不上映。故选B。
2.What can we learn about Company?
A.The hero Bobby becomes a lady in the musical.
B.Bobby falls in love with Bobbie in the story.
C.In 1970, Stephen Sondheim wrote a novel called Company.
D.Marianne Elliott stars in Company and her acting is interesting.
答案:A 细节理解题。根据Company部分中的“the hero Bobby—turning 35 and at an emotional
1
学科网(北京)股份有限公司