内容正文:
Review
并列句→中型公司
主语
谓语1+谓语2(用and并列)
+
例:I won the prize and was excited.
复合句→商业帝国
顶楼→主句
秘书室→状语
秘书长
谓语动词
助理秘书→非谓语动词
总裁
主语
Part 1
1.【Done...,主句,doing...】被眼前的这一幕吓坏了,他一动不动,不知道该说什么。
答案:
Terrified by the scene in front of him, he was rooted to the spot, being at a loss what to say.
Frightened by the scene in front of him, he couldn’t move at all, not knowing what to say.
动作一:he was terrified by...
动作二:he was rooted to the spot/ he couldn’t move at all
动作三:he didn’t know what to say/ he was at a loss what to say
2.【主句,(with)...doing/done】他僵立在原地,膝盖发软、双臂发沉。(root扎根)
答案:He was/stood rooted to the spot, (with) his knees weak and arms heavy.
动作一:he was/stood rooted to the spot
动作二:his knees were weak
动作三:his arms were heavy
3.【(With)...doing/done,主句,doing...】他头耷拉着,背靠在树上,反思之前发生的一切。(droop下垂,倚靠lean)
答案:(With) his head drooping, he leaned on the tree, reflecting on what had happend.
动作一:his head drooped
动作二:he leaned on...
动作三:he reflected on...
4.【(With)...doing/done,主句】心中充满了愤怒,我攥紧了拳头。
答案:(With) my heart filled with rage, I clenched my fists.
动作一:my heart was filled with rage
动作二:I clenched my fists
并列句:
My heart was filled with rage and I clenched my fists.
5.【doing...,主句】看到这只小狗,Betty的脸上绽出了笑靥。(light up)
答案:(When) Betty seeing the little dog, her face lit up.
动作一:Betty saw the little dog
动作二:her face lit up
并列句:Betty saw the little dog and her face lit up.
When引导的时间状语从句:
When Betty saw the little dog, her face lit up.
6.【(With)...doing/done,主句】眼中闪着泪花,Tim求我帮忙。
答案:(With) tears glistening/sparkling in his eyes, Tim begged for my help.
His eyes filled with tears, Tim begged for my help.
动作一:tears glistened/ sparkled in his eyes;
his eyes was filled with tears
动作二:Tim begged for my help
并列句:Tim begged for my help and tears glistened/ sparkled in his eyes.
7.她尴尬地满脸通红。
答案:
Her face flushed/ burned with embarrassment.
She flushed with embarrassment.
embarrass v. 使尴尬
embarrassed adj. 尴尬的;窘迫的
embarrassing adj. 令人难堪的
embarrassment n. 尴尬;窘迫
flush(人或脸)发红
burn (身体部位)发烫
8.【无灵主语】小女孩的脸上绽出了一个灿烂的笑容。(传遍、席卷spread across)
答案:
A bright/ huge/ giant smile spread across the little girl’s face.
spread---spread---spread
Part 2
1.Meagan 高举双手,展示了一张她小时候的照片。(改为分词形式短语作伴随状语)
Meagan lifted her hands high.
She displayed a photograph of her as a child.
答案:
Meagan lifted her hands high, displaying a photograph of her as a child.
2.在家复习了整整一个周末的功课,他自信满满地走进了考场。(改为分词形式短语作时间状语)
After he had reviewed his lessons for a whole weekend at home, he walked into the exam room with confidence.
答案:
Having reviewed his lessons for a whole weekend at home, he walked into the exam room with confidence.
3.Terry 沉浸在强烈的恐惧感中,一句话也说不出来。(沉浸在be immersed in)
答案:
Immersed in a strong sense of fear, Terry couldn’t utter a single word.
动作一:Terry was immersed in a strong sense of fear
动作二:Terry couldn’t utter a single word
4.女孩突然站了起来,眼睛里闪烁着兴奋的光芒。(迅速站起来leap to one’s feet)
答案:
The girl leaped to her feet, her eyes sparkling with excitement.
动作一:the girl leaped to her feet
动作二:her eyes sparkled with excitement
5.雨滴在窗户上起舞,奏出了美妙的旋律。(create a ... melody)
答案:
The raindrops danced on the windows, creating a wonderful melody.
动作一:the raindrops danced on the windows
动作二:the raindrops created a wonderful melody
6.听了老师的话,Roy羞愧地低下了头。(低下头lower/ bend/ hang one’s head)
答案:
Hearing the teacher’s words, Roy lowered his head in shame.
动作一:Roy heard the teacher’s words
动作二:Roy lowed his head in shame
7.他手里紧握着手电筒,鼓足勇气,在黑暗中行走。(手电筒flashlight;鼓足勇气gather one’s courage)
答案:
Holding/grasping the flashlight tightly in hand, he gathered all his courage to walk in the dark.
动作一:he held/grasped the flashlight tightly in hand
动作二:he gathered all his courage to walk in the dark
$$