内容正文:
Book1 Unit5 Reading and Thinking阅读理解练习题
1.What's the writing style of the text?
A.Narration(记叙文)
B. Argumentation(议论文)
C.Exposition.(说明文)
答案:C
2.The passage is organized in the order of________.
A. Time B.Room C.Contrast D. cause-effect
答案:A
3.What's China widely known for?
A. The many ups and downs in it's history.
B. The Chinese writing system.
C. Its modern civilization.
D.Its ancient civilization.
答案:D
4.What does the under lined word "this" refer to in paragraph1?
A.China's history is ups and downs.
B. The ancient civilization is ups and downs
C. China has continued all the way through into the modern times.
D. The ancient civilization has continued all the way through into the modern
times.
答案:D
5.Why did various dialects and characters appeared in the Shang Dynasty?
A. Because people in Shang Dynasty liked to speak dialects.
B. Because people in Shang Dynasty lived in different states.
C. Because people in Shang Dynasty were forced to use various dialects by the
governments.
D. Because people in Shang Dynasty often communicated with other.
答案:B
6.When did symbols become a well-developed writing system?
A. The Qin Dynasty B. The Shang Dynasty C. Today D. The ancient time
7.How many states Qingshihuang united?
A. 221 B. 7 C.207 D. 6
答案:B
8.How does written Chinese connect Chinese people today with those of the past?
A. appreciating the Chinese calligraphy.
B. talking with the Chinese ancient people.
C. reading the classic works.
D. developing the writing system.
答案:C
9.Why are there an increasing number of international students beginning to learn Chinese?
A. because China is big.
B. because the international students are forced to learn.
C. because the international students like Chinese.
D. because China plays an important role in the world affairs.
答案:D
10.What's the author's attitude towards the development of Chinese writing system?
A. positive B. negative C. critical(批判的) D. doubtful
答案:A
11.The