内容正文:
Lesson 3 定语从句
Part One 知识点梳理
Part Two 练习
1. People were eager to hear about the new things and places __________ geographers had studied.
答案:that/which
2. Around 2023, I received a Facebook friend request from a woman with __________ I shared no contacts.
答案:whom
3. Passengers __________ were trapped in the airport overnight said there was no electricity, food or wireless service.
答案:who
4. The modern aeroplane is not the machine __________ it was when first invented.
答案:that
5. Last month, part of Southeast Asia was struck by floods, __________ effects people are still suffering from.
答案:whose
6. So, instead of going to drama school, Hiddleston went to Cambridge, __________ he studied classics.
答案:where
7. Like anything, it is possible to have too much of both, __________ is not good for the health.
答案:which
8. Many of us make New Year’s resolutions —— a list of ways __________ we intend to improve ourselves in the year ahead.
答案:that
9. We want to buy the same computers __________ are being used in your office.
答案:as
10. The only reason _____________ he referred to for his success is that he always worked hard.
答案:that
12. He is not half such a fool _____________ most of his colleagues thought he was.
答案:as
13. They've won their last three matches, _____________ I find a bit surprising actually.
答案:which
14. Victims often meet resistance in the very legal system, __________ evidence may be overwhelmed by public opinion.
答案:where
15. They pay particularly close attention to the asteroids __________ paths are close to Earth, and have even landed a spacecraft on an NEA named Eros.
Key: whose
16.__________ might be expected, I did what I could to make them feel at home.
Key: As
17.All the scenes and people __________ were recorded on mobile phones or digital cameras are well connected.
Key: that
18. Have you ever been to the museum __________ __________ we paid a visit last year?
答案:to which
19. He offered to drive me to the airport, __________ __________ I f