内容正文:
英语 必修·第一册[人教版]作业与测评
Section Ⅳ Reading for Writing & Assessing Your Progress
课时作业(五)
Ⅰ 根据语境及汉语提示完成句子
1.Her words had a magical ________ (影响) on us.
答案:effect
2.The owner of the shop was ________ (清扫) his floor when I walked in.
答案:sweeping
3.The car hit the tree with a ________ (撞击).
答案:crash
4.All she could hear was the sound of the ________ (海浪) from the sea.
答案:waves
5.Did you ________ (传达) my message to my father?
答案:deliver
Ⅱ 单句语法填空
1.The clock was ________ (strike) ten as we went into the supermarket.
答案:striking
2.The length ________ the bridge is 200 metres.
答案:of
3.John ________ (study) in his room when he heard screaming.
答案:was studying
4.He makes ________ a rule never to borrow money.
答案:it
5.________ summary, this was a disappointing performance.
答案:In
Ⅲ 单句表达
1.她突然想起她应当拟一个新计划。
It ________________ she ought to make a new plan.
答案:struck her that
2.预计价格会急剧上涨。
Prices are expected __________________.
答案:to rise sharply
3.听讲座的有200人之多。
There were ________________ 200 people at the lecture.
答案:as many as
4.这个实验是为了测试热对金属产生的影响。
The experiment is to test ____________________ metal.
答案:the effect of heat on
5.她明天将就如何在自然灾害中逃生发表演讲。
She will ________________ tomorrow on how to survive a natural disaster.
答案:deliver a speech
Ⅳ 完形填空
Every time we mention a natural disaster, we always think of the __1__ volcanic eruption. The volcano is one of the most surprising frightening __2__ of nature.
Have you ever seen a volcano __3__ violently with your own eyes? To be true, few people have such a __4__. Maybe you have seen quite a few pictures of these “fireworks” of __5__. Sometimes when a volcano __6__, a very large wall of melted rock moves down the side of a __7__. It looks like a “river of fire”. Sometimes volcanoes explode, __8__ the melted rock and ashes high into the air. But where does this melted rock come from?
The earth is made up of many layers. The top layer that we see is called the crust (地壳). Under the crust are many layers of hard rock. But far, far benea