内容正文:
英语 必修·第一册[人教版]作业与测评
Section Ⅰ Listening and Speaking
课时作业(一)
Ⅰ 根据语境及汉语提示完成句子
1.A flood had hit the area earlier that year and the ________ (损害) it caused had driven away a number of birds.
答案:damage
2.The natural ________ (灾难) has killed several thousand monkeys.
答案:disaster
3.They built a ________ (避难处) out of fallen branches to keep warm and safe.
答案:shelter
4.The river ran dry during the ________ (旱灾).
答案:drought
5.I would like to be a good doctor to save the wounded and ________ (营救) the dying.
答案:rescue
Ⅱ 单句语法填空
1.The office was ________ (flood) with applications for the job.
答案:flooded
2.I have a great ________ (affect) for New York.
答案:affection
3.Over 200 people have been injured by volcanic ________ (erupt).
答案:eruptions
4.We ________ (slide) down the roof and dropped to the ground.
答案:slid
5.Two children were burnt to ________ (die) in the fire.
答案:death
Ⅲ 单句表达
1.寻求避难的家庭数目上升了17%。
The number of families ______________ rose by 17 percent.
答案:seeking shelter
2.我正感到尴尬,你为我解了围。
You ________________ an embarrassing situation.
答案:rescued me from
3.洪水泛滥地区到处都出现了饥荒。
There is hunger in ______________________.
答案:all the flood-hit areas
4.在第一种情况下,您不会被这一问题所影响。
In the first case you will not ______________________ this issue.
答案:be affected by
5.我们决定搭帐篷过夜。
We ____________________ camp for the night.
答案:decide(d) to set up
Ⅳ 阅读
(2023·湖北省孝感市重点高中教科研协作体高一上学期期中考试)A 9.0 magnitude earthquake off the Indonesian coast sent a wall of water racing toward Thailand, Malaysia and Sri Lanka. Lang was on the island of Ko Phi Phi, just south of Phuket, Thailand, shopping on Main Street with her friend Rubina Wong, when suddenly everything changed. “People started running inland. From where we were, we could not see the beach so we had no idea what was going on,” she said.
Lang and Rubina started running inland in the same direction as everyone else, when she noticed water flooding into the island, but so strong and fast that she could no longer lift her feet to run. Rubina