内容正文:
WELCOME UNIT
UNIT 4 NATURAL DISASTERS
Section Ⅱ Reading and Thinking
课时作业(二)
课时作业(三)
目录
CONTENTS
1
2
小精读
3
课时作业(二)
Ⅰ 根据语境及汉语提示完成句子
1.You should be able to guess the meaning of the word from the ________ (上下文).
答案: context
答案
2.You need a powerful saw to cut through ________ (金属).
答案: metal
3.Some ________ (裂缝) began to appear in the walls after the earthquake.
答案: cracks
Ⅰ
Ⅱ
Ⅲ
Ⅳ
Ⅴ
课时作业(二)
目录
4.We realized too late that we were caught like rats in a ________ (陷阱).
答案: trap
答案
5.In this way they brought into full play the initiative, ________ (智慧) and power of the masses.
答案: wisdom
Ⅰ
Ⅱ
Ⅲ
Ⅳ
Ⅴ
课时作业(二)
目录
Ⅱ 单句语法填空
1.The highly intensive exercise left him ________ (breathe).
答案: breathless
答案
2.An average________ (electricity) bill might go up $2 or $3 per month.
答案: electric
Ⅰ
Ⅱ
Ⅲ
Ⅳ
Ⅴ
课时作业(二)
目录
3.There are encouraging signs of an artistic ________ (revive).
答案: revival
答案
4.You should put more effort ________ your work.
答案: into
5.When the disaster happened, they ________ (trap) in the gym.
答案: were trapped
Ⅰ
Ⅱ
Ⅲ
Ⅳ
Ⅴ
课时作业(二)
目录
Ⅲ 单句表达
1.一些居民被楼上的大火和浓烟困住了。
Certain residents ______________________ fire and smoke on an upper floor.
答案: were trapped by
答案
2.最新的报道说泥石流将好几个村庄整个吞没。
Latest reports say that mud slides ________________________.
答案: buried several villages entirely
Ⅰ
Ⅱ
Ⅲ
Ⅳ
Ⅴ
课时作业(二)
目录
3.这看起来像你不珍惜自己的贡献。
It __________________ you don't value your own contribution.
答案:looks as if
答案
4.这个受伤的人告诉我们他在事故中经历的一切。
The injured told us what he ____________________ in the accident.
5.这个国家百分之十六的孩子生活在贫困中。
________________________________ in poverty in this country.
答案:had gone through
答案: Sixteen percent of children live
Ⅰ
Ⅱ
Ⅲ
Ⅳ
Ⅴ
课时作业(二)
目录
Ⅳ 阅读
A
(2023·河南省商丘市第一高级中学高一上学期月考)Somalia, Kenya, and now Ethiopia are warning of a serious drought that affects millions of people in Eastern Africa. In Ethiopia's Somali area, people have seen the failures of what should have been three straight rainy seasons. Droughts do come and go over the years. However, the lack of rainfall has