内容正文:
英语 必修·第二册 作业与测评
Period 3 Using language—Grammar & Vocabulary
课时作业(三)
Ⅰ 根据语境及汉语提示和首字母提示完成句子
1.His appearance on the stage was ________ (鼓掌) by the audience.
答案:applauded
2.He stopped and watched with amusement to see the child so ________ (专心致志的).
答案:absorbed
3.Mary ________ (克服) a lot of difficulties and got some achievements.
答案:overcame
4.My father is ________ (极其) proud that I followed in his footsteps and became a doctor.
答案:extremely
5.We would be ________ (感激的) for any information you can give us.
答案:grateful
6.Please say d________ whether you will come or not.
答案:definitely
7.What would it be like to quit your job and start over in a more a________ career?
答案:appealing
8.There is a________ nothing more the doctors can do.
答案:absolutely
9.I can't have you speaking to your mother in such a r________ manner.
答案:rude
10.It is a lovely r________ comedy which is well worth seeing.
答案:romantic
Ⅱ 单句语法填空
1.________ (cross) the road, the old man was knocked over by a car.
答案:Crossing
2.________ (work) hard all day, I went to bed early.
答案:Having worked
3.He was caught in the rain, thus ________ (make) himself catch cold.
答案:making
4.All night long he lay awake, ________ (think) of the problem.
答案:thinking
5.________ (feel) nervous, he didn't speak at the party.
答案:Feeling
Ⅲ 单句表达
1.这位歌手昨晚进行了一场精彩的演出。
The singer ____________ a fine performance last night.
答案:put on
2.不知道今天早上世界上发生了什么,我不能错过这个节目。
________________ what's happening in the world this morning, I must not miss this program.
答案:Not knowing
3.自行车是他唯一的交通工具。
His bike is his only ________________.
答案:means of transport
4.粉刷天花板用了将近一整天的时间。
It took ________________ a whole day to paint the ceiling.
答案:more or less
5.我会安排人到机场接你。
I'll __________________ you to be met at the airport.
答案:make arrangements for
Ⅳ 阅读
A
Teenagers always dream about becoming actors. It appears admirable to be an actor. But the fact is well beyond their expectations. A successful actor will have endless meetings to attend. Moreover, a film