内容正文:
用括号里所给单词的正确形式进行填空。
1. Marie Curie was a ________ and chemist and a pioneer in the study of radiation. (physics)
答案:physicist
2. Together, they were ________ the Nobel Prize for Physics in 1903. (award)
答案:awarded
3. Her work with radioactive materials ________ her, however. (doom)
答案:doomed
4. She was the ________ of five children, three older sisters and a brother. (young)
答案:youngest
5. Both of her parents were educators and insisted that their girls be ________ as well as their son. (educate)
答案:educated
6. Maria ________ from high school first in her class at the age of 15. (graduate)
答案:graduated
7. Maria and her older sister, Bronia, both wished to ________ college but the University of Warsaw did not accept women. (attend)
答案:attend
8. They were both interested in ________ research. (science)
答案:scientific
9. But to get the education they ________ they would have to leave the country. (desired)
答案:desired
10. At the age of 17, Maria became a ________ to help pay for Bronia to attend medical school in Paris. (govern)
答案:governess
11. Maria continued to study on her own, looking forward to ________ her sister and getting her own degree. (join)
答案:joining
12. When Maria ________ at the Sorbonne, in Paris, she signed her name as “Marie” to seem more French. (register)
答案:registered
13. She quickly realized her high school education and self-study had not ________ her for the Sorbonne. (prepare)
答案:prepared
14. She had planned to live with Bronia, but ________ a drafty garret apartment closer to the school so she would have more time to study. (take)
答案:took
15. To ________ the rent, she often subsisted only on bread and tea. (afford)
答案:afford
16. Her health suffered, but the hard work ________. When it was time for the final examinations, she was first in her class. (pay off)
答案:paid off
17. Women’s education ________ gave her a scholarship to stay and take a second degree in mathematics, awarded in 1894. (advocate)
答案:advocates
18. One of Marie’s professors