内容正文:
Unit 2 Improving yourself
Period 1 Starting out & Understanding ideas
课时作业(一)
[基础训练]
Ⅰ 根据语境及汉语提示完成句子
1.The newspaper publishes a ________ (概况) of a leading sportsman every week.
答案:profile
2.The law would encourage companies to ________ (转换) from coal to cleaner fuels.
答案:switch
3.They are now under a great deal of pressure to tighten their airport ________ (安全).
答案:security
4.These machines are ________ (连续不断地) updated by improving the design of the computers.
答案:constantly
5.Donation and sponsorship is a common form of ________ (募捐) at many universities across the world.
答案:fundraising
Ⅱ 单句语法填空
1.I think you're as ________ (excite) as I am to see our beloved professor here.
答案:excited
2.She knew it would be difficult to undo the damage that ________ (do).
答案:had been done
3.He is looking for a way to get to ________ he is supposed to do.
答案:what
4.I am trying to persuade him ________ (give) up the attempt.
答案:to give
5.Many students can't resist ________ (look) up the dictionary when they come across new words.
答案:looking
6.At present a public bicycle is rented and returned four times a day ________ average.
答案:on
7.The actual cost was much higher than we ________ (expect).
答案:had expected
8.After joining the organization, I found myself ________ (busy) than before.
答案:busier
9.Most people said that pay was their main ________ (motivate) for working.
答案:motivation
10.You can't rely ________ any figures you get from them.
答案:on
[思维训练]
Ⅰ 完形填空
Ten years ago I was visiting Costa Rica when I found I was in a bad situation. I only knew basic Spanish, and the only __1__ I had was some coins and a return ticket to Guatemala in two weeks.
With the coins, I managed to arrive at Santa Rosa by bus. It was __2__ in the middle of the night, but I could see some __3__ in the distance, so I walked toward them.
I went __4__ door to door, explaining my situation. “I can __5__ and clean and look after your kids, I can do anything, can you give me a job?” Everybody replied sayi