内容正文:
Section Ⅱ Learning About Language (Grammar)
[基础训练]
Ⅰ 根据语境及汉语提示完成句子
1.Anne left Britain in ________ (期待) of seeing her family again before very long.
答案:expectation
2.However, I managed to overcome language difficulties, cultural differences and ________ (乡愁).
答案:homesickness
3.China looks forward to more exchanges and mutual learning with highstandard free trade ________ (地区) in other parts of the world.
答案:zones
4.If you have to climb up, use a ________ (结实的) rope or ladder.
答案:firm
5.These texts give the reader an ________ (洞察力) into the Chinese mind.
答案:insight
Ⅱ 单句语法填空
1.________ she has became an artist may have been due to her father's influence.
答案:That
2.(2021·新高考Ⅰ卷)________ is so breathtaking about the experience is the outofthisworld scenes.
答案:What
3.________ he can get a nursing qualification remains to be seen.
答案:Whether
4.Jane moved aimlessly down the treelined street, not knowing ________ she was heading.
答案:where
5.The danger is ________ things get too cosy.
答案:that
6.The old woman asked me ________ I knew the way to the hospital.
答案:if/whether
7.The town is ________ I grew up, and I know this area like the back of my hand.
答案:where
8.It is known to us ________ he became a writer.
答案:that/when/how
9.I think athletes sink or swim (成败) depending on how they ________ (motivation) themselves.
答案:motivate
10.________ (apply) who has three years' experience is preferred.
答案:Applicant
Ⅲ 单句表达
1.我们正在讨论下周在哪里野餐。
________________________ next week is being discussed.
答案:Where we will have the picnic
2.我完全不知道这件事是怎样发生的。
I have no idea ________________.
答案:how this happened
3.最让我烦恼的是我在图书馆找不到这本书。
What troubles me is ____________________________.
答案:that I can't find the book in the library
4.第一次出国,尤其是中国人去西方国家,你可能会感受到一种文化冲击。
The first time you go abroad, you may ________________, especially when a Chinese goes to a Western country.
答案:experience a culture shock
5.柔和的音乐引发了她的思乡之愁。
The soft music set off an attack of ____________.
答案:her homesickness
[思维训练]
Ⅰ