内容正文:
Section Ⅲ Using Language
[基础训练]
Ⅰ 根据语境及汉语提示和首字母提示完成句子
1.The ________ (周围的) villages have been absorbed into the growing city.
答案:surrounding
2.You should record all your ________ (费用) during your trip.
答案:expenses
3.The exercises are designed to ________ (增强) your stomach muscles.
答案:strengthen
4.The people I met were intelligent, ________ (成熟的), and personable.
答案:mature
5.Students can ________ (获得) valuable experience by working on the campus radio or magazine.
答案:gain
6.They failed to g________ the importance of his words.
答案:grasp
7.What we actually need is a change from the inside, a real change in o________ and attitude.
答案:outlook
8.The work was finished on time and within b________.
答案:budget
9.They must ensure that the plot would develop in a l________ manner.
答案:logical
10.This task can only be done by c________ with your group members.
答案:cooperating
Ⅱ 单句语法填空
1.All I did was let him know his ________ (behave) was unacceptable.
答案:behavior
2.Taking exercise can not only ________ (strength) your body but also release you from stress.
答案:strengthen
3.She's been very ________ (depress) and upset about this whole situation.
答案:depressed
4.We ________ (sincere) hope that WWF can play a role in protecting the endangered species.
答案:sincerely
5.________ summary, I think the advantages of garbage classification outweigh the disadvantages.
答案:In
6.That is ________ he wasn't confident about his presentation.
答案:why/because
7.As far ________ I am concerned, the traditional Chinese virtue to respect the old people needs to be emphasized.
答案:as
8.Our ________ (cooperate) in the fight against the COVID19 is particularly important.
答案:cooperation
9.Long exposure to noisy ________ (surrounding) may result in some physical and mental problems.
答案:surroundings
10.He was a loyal, distinguished and very ________ (competence) civil servant.
答案:competent
Ⅲ 单句表达
1.理解一篇文章的细节对学好英语很重要。
____________ of a passage is important to learn English well.
答案:Grasping det