内容正文:
Section Ⅲ Using Language
[基础训练]
Ⅰ 根据语境及汉语提示和首字母提示完成句子
1.Strong ________ (领导才能) is needed to captain this team.
答案:leadership
2.The player's ________ (杰出的) performance left a deep impression on everyone present.
答案:outstanding
3.He nowhere offers ________ (具体的) historical background to support his argument.
答案:concrete
4.Many people live in poverty through no ________ (过错) of their own.
答案:fault
5.The newspaper continues to ________ (辩解) its publication of the photographs.
答案:defend
6.All the teachers are satisfied with your b________ performance in the speech contest.
答案:brilliant
7.The professor's a________ theory is hard for us to understand.
答案:abstract
8.The ship's sail c________ a shadow on the water.
答案:cast
9.The plane was shot down in error by a m________.
答案:missile
10.A small baby has no c________ of right and wrong.
答案:concept
Ⅱ 单句语法填空
1.I'm currently working in a large international company in charge ________ a team of 8 brokers; we buy and sell stocks for major clients worldwide.
答案:of
2.He is a ________ (gift) pianist who has been working hard to improve himself.
答案:gifted
3.The number of the company's exports has been increasing ________ (steady) in the past several years.
答案:steadily
4.Now my ________ (assist) will show you how to use this machine efficiently.
答案:assistant
5.Nowadays the priority for travelling ________ (shift) from shopping to food and scenery.
答案:is shifted
6.The research shows that preschool children are capable of thinking in ________ (abstraction) terms.
答案:abstract
7.No other organization was able or willing to take ________ the job.
答案:on
8.That was ________ I really thought then.
答案:what
9.It seems ________ if I were speaking to you for the first time.
答案:as
10.She has one of the most ________ (brilliantly) minds in the country.
答案:brilliant
Ⅲ 单句表达
1.组织研究小组开展新冠肺炎疫情溯源工作。
Research teams have also been assembled to ________________________ COVID19.
答案:trace the origin of
2.一位经验丰富的工人负责这项工程。
An experienced wor