内容正文:
第一部分听对话,回答问题记十分。本部分共有十道小题,每小题你将听到一段对话,每段对话听两遍。在听每段对话前,你将有5秒钟的时间阅读题目,听完后你还有5秒钟的时间选出你认为最合适的备选答案。One, dad, how did you go to work when you were Young? I used to ride a bike to work every day. Dad, how did you go to work when you were Young? I used to ride a bike to work every day. Two, look at this picture. There was only a small lake here before. yes, but now IT becomes a beautiful public park for people. Look at this picture. There was only a small lake here before. yes, but now IT becomes a beautiful public park for people. Three. my grandma says traveling by train was slow in the past. Right now, we can take high speed trains to travel everywhere. My grandma says traveling by train was slow in the past. Right now, we can take high speed trains to travel everywhere. For my grandparents live in a village, the roads are wide. Now I . remember the roads there were narrow in muddy before. My grandparents live in a village, the roads are wide. Now I . remember the roads there were narrow in muddy before. Five, I walked past the . new underground station this morning. I've already taken the underground there twice. It's really fast. I walked past the new underground station this morning. I've already taken the underground there twice. It's really fast. Six, my uncle moved to a mountain village last year. That's a good choice. Village tourism is developing fast now. My uncle moved to a mountain village last year. That's a good choice. Village tourism is developing fast now. Seven, my mom says there . was no excEllent middle school in her hometown before. Now many new schools have been built to serve local citizens. My mom says there was no excEllent middle school in her hometown before. Now many new schools have been built to serve local citizens. Eight IT is really convenient to go shopping in our neighborhood. Now. yes, there used to be only a small shop, but now there's a big supermarket. IT is really convenient to go shopping in our neighborhood. now. Yes, there used to be only a small shop, but now there is a big supermarket. Nine IT took . me three hours to get to my cousin city by car yesterday. If you . take the high speed train, IT only takes you thirty minutes. IT took me three hours to get to my cousin city by car yesterday. If you take the high speed train, IT only takes you thirty minutes. Ten, our city has developed different kinds of industry over the past ten years. That's why many local people can find good jobs near their homes. Our city has developed different kinds of industry over the past ten years. That's why many local people can find good jobs near their homes. 第二部分听对话和短文答题,记十分。本部分共有三道大题,在听每段材料前,你将有适当的时间阅读题目,听完后你还有适当的时间选出你认为最合适的备选答案。听一段对话,回答11到12小题,答题完毕,请等待低的信号进入第一篇短文。Hi, jack, long time no. See where have you been these days? I went back to my hometown, a small village in southern jung soo. Has your hometown changed a lot over these years? IT sure has great changes have taken place there since twenty ten. What changes . have you seen? There used . to be many small, dirty houses, but now there are wide streets. Is the public transport good? now? Yes, new Greenways are built for people to walk or ride bikes. That sounds really nice. Do you plan to go back again soon? I will go back again next month to visit my old neighbours. Hi, jack, long time no. See where have you been these days? I went back to my hometown, a small village in southern jung suu. Has your hometown changed a lot over these years? IT sure has great changes have taken place there since twenty ten. What changes have you seen? There used to be many small, dirty houses, but now there are wide streets. Is the public transport good? now? Yes, new Greenways are built for people to walk or ride bikes. That sounds really nice. Do you plan to go back again soon? I will go back again next month to visit my old neighbours. 听第一篇短文,回答13到15小题请,根据短文内容选择正确答案,完成信息记录表。答题完毕,请等待低的信号进入下一篇短文。Mister chene is a sixty eight year old citizen of huge. He has lived there since he was born. He has seen great changes in huge over the past forty years. In the past, the city center was very small. Most people went around by bike or on foot. Roads were narrow and usually crowded. The street was lined with small shops and factories. Now whose you has become a beautiful modern city, many wide roads have been built. More and more people drive cars or take the underground to go out. IT is much more convenient than before. There are also many new parks and Green ways for people to relax. Mister chene is a sixty eight year old citizen of huge e. He has lived there since he was born. He has seen great changes in huge you over the past forty years. In the past, the city center was very small. Most people went around by bike or on foot. Roads were narrow and usually crowded. The street was lined with small shops and factories. Now whose you has become a beautiful modern city, many wide roads have been built. More and more people drive cars or take the underground to go out. IT is much more convenient than before. There are also many new parks and Greenways for people to relax. 听第二篇短文,回答16到20小题。China's high speed railway has developed very quickly over the past fifteen years. Fifteen years ago, most trains in china ran at a low speed. Many people had to spend more than a day traveling from southern china to northern china. Now high speed trains run across the whole country at over three hundred kilometers an hour. More and more people choose to take high speed trains when they travel. IT is fast, uncomfortable, and the ticket Price is not very high. High speed railways have changed chinese people's life greatly. They bring more convenience to our trips and help develop the local economy. Many foreign friends are also surprised by china's achievement in high speed railways. China's high speed railway has developed very quickly over the past fifteen years. Fifteen years ago, most trains in china ran at a low speed. Many people had to spend more than a day traveling from southern china to northern china. Now high speed trains run across the whole country at over three hundred kilometers an hour. More and more people choose to take high speed trains when they travel. IT is fast, uncomfortable, and the ticket Price is not very high. High speed railways have changed chinese people's life greatly. They bring more convenience to our trips and help develop the local economy. Many foreign friends are also surprised by china's achievement in high speed railways. 听力测试到此结束。
译林版八年级下册Unit 1 Past and present英语听力测试卷(二)
第一部分:听对话回答问题(计10分)
本部分共有10道小题,每小题你将听到一段对话,每段对话听两遍。在听每段对话前,你将有5秒钟的时间阅读题目;听完后你还有5秒钟的时间选出你认为最合适的备选答案。
1. How did the man go to work?
A. B. C.
2. What place is there now?
A. B. C.
3. How do people travel everywhere now?
A. B. C.
4. What were the village roads like before?
A. B. C.
5. How many times has the woman taken the new underground?
A. Once.
B. Twice.
C. Three times.
6. Where did the woman's uncle move last year?
A. A big city.
B. A small town.
C. A mountain village.
7. What has been built in the hometown these years?
A. New factories.
B. New hospitals.
C. New schools.
8. Where can they go shopping now?
A. In a small shop.
B. In a supermarket.
C. In a shopping mall.
9. How long does the high-speed train take to get there?
A. Forty minutes.
B. Three hours.
C. Four hours.
10. Why can local people find good jobs near home now?
A. Because there are more schools.
B. Because different industries developed.
C Because more villages are built.
答案:B
第二部分:听对话和短文答题(计10分)
本部分共有三道大题。在听每段材料前,你将有适当的时间阅读题目;听完后你还有适当的时间选出你认为最合适的备选答案。
听一段对话,回答11-12小题。答题完毕,请等待"嘀"的信号,进入第一篇短文。
11. Where is Jack's hometown?
A. In western Jiangsu.
B. In southern Jiangsu.
C. In northern Jiangsu.
12. What have been built for people to walk or ride bikes?
A. New greenways.
B. Wide streets.
C. Bus stations.
听第一篇短文,回答13-15小题。请根据短文内容,选择正确答案,完成信息记录表。答题完毕,请等待"嘀"的信号,进入下一篇短文。
Huzhou's Changes
Who has lived there
Mr Chen has lived there since he ____13____.
Transport in the past
Most people went around by ____14____ or on foot.
Changes now
Many new ____15____ and greenways are built for people.
13. A. was born
B. graduated
C. got married
14. A. car
B. bike
C. bus
15. A. shops
B. factories
C. parks
听第二篇短文,回答16-20小题。
16. How long has China's high-speed railway developed quickly?
A. Over ten years.
B. Over fifteen years.
C. Over twenty years.
17. What was the speed of most trains fifteen years ago?
A. It was low.
B. It was high.
C. It was the same as now.
18. What is the speed of high-speed trains now?
A. Over 200 kilometres an hour.
B. Over 300 kilometres an hour.
C. Over 400 kilometres an hour.
19. Why do more people choose to take high-speed trains?
A. It is cheap and slow.
B. It is fast but expensive.
C. It is fast and comfortable.
20. What do many foreign friends think of China's high-speed railways?
A. They feel surprised.
B. They feel worried.
C. They feel bored.
学科网(北京)股份有限公司
$
译林版八年级下册Unit 1 Past and present英语听力测试卷(二)
第一部分:听对话回答问题(计10分)
本部分共有10道小题,每小题你将听到一段对话,每段对话听两遍。在听每段对话前,你将有5秒钟的时间阅读题目;听完后你还有5秒钟的时间选出你认为最合适的备选答案。
1. W: Dad, how did you go to work when you were young?
M: I used to ride a bike to work every day.
Q: How did the man father go to work?
A. B. C.
答案:A
2. W: Look at this picture. There was only a small lake here before.
M: Yes, but now it becomes a beautiful public park for people.
Q: What place is there now?
A. B. C.
答案:B
3. M: My grandma says travelling by train was slow in the past.
W: Right, now we can take high-speed trains to travel everywhere.
Q: How do people travel everywhere now?
A. B. C.
答案:C
4. W: My grandparents live in a village. The roads are wide now.
M: I remember the roads there were narrow and muddy before.
Q: What were the village roads like before?
A. B. C.
答案:B
5. M: I walked past the new underground station this morning.
W: I've already taken the underground there twice. It's really fast.
Q: How many times has the woman taken the new underground?
A. Once.
B. Twice.
C. Three times.
答案:B
6. W: My uncle moved to a mountain village last year.
M: That's a good choice. Village tourism is developing fast now.
Q: Where did the woman's uncle move last year?
A. A big city.
B. A small town.
C. A mountain village.
答案:C
7. M: My mom says there was no excellent middle school in her hometown before.
W: Now many new schools have been built to serve local citizens.
Q: What has been built in the hometown these years?
A. New factories.
B. New hospitals.
C. New schools.
答案:C
8. W: It is really convenient to go shopping in our neighborhood now.
M: Yes. There used to be only a small shop, but now there's a big supermarket.
Q: Where can they go shopping now?
A. In a small shop.
B. In a supermarket.
C. In a shopping mall.
答案:B
9. M: It took me three hours to get to my cousin's city by car yesterday.
W: If you take the high-speed train, it only takes you forty minutes.
Q: How long does the high-speed train take to get there?
A. Forty minutes.
B. Three hours.
C. Four hours.
答案:A
10. W: Our city has developed different kinds of industry over the past ten years.
M: That's why many local people can find good jobs near their homes.
Q: Why can local people find good jobs near home now?
A. Because there are more schools.
B. Because different industries developed.
C Because more villages are built.
答案:B
第二部分:听对话和短文答题(计10分)
本部分共有三道大题。在听每段材料前,你将有适当的时间阅读题目;听完后你还有适当的时间选出你认为最合适的备选答案。
听一段对话,回答11-12小题。答题完毕,请等待"嘀"的信号,进入第一篇短文。
W: Hi, Jack. Long time no see. Where have you been these days?
M: I went back to my hometown, a small village in southern Jiangsu.
W: Has your hometown changed a lot over these years?
M: It sure has! Great changes have taken place there since 2010.
W: What changes have you seen?
M: There used to be many small dirty houses, but now there are wide streets.
W: Is the public transport good now?
M: Yes. New greenways are built for people to walk or ride bikes.
W: That sounds really nice! Do you plan to go back again soon?
M: I will go back again next month to visit my old neighbors.
11. Where is Jack's hometown?
A. In western Jiangsu.
B. In southern Jiangsu.
C. In northern Jiangsu.
12. What have been built for people to walk or ride bikes?
A. New greenways.
B. Wide streets.
C. Bus stations.
答案:BA
听第一篇短文,回答13-15小题。请根据短文内容,选择正确答案,完成信息记录表。答题完毕,请等待"嘀"的信号,进入下一篇短文。
Mr Chen is a 68-year-old citizen of Huzhou. He has lived there since he was born. He has seen great changes in Huzhou over the past forty years. In the past, the city center was very small. Most people went around by bike or on foot. Roads were narrow and usually crowded. The street was lined with small shops and factories. Now Huzhou has become a beautiful modern city. Many wide roads have been built. More and more people drive cars or take the underground to go out. It is much more convenient than before. There are also many new parks and greenways for people to relax.
Huzhou's Changes
Who has lived there
Mr Chen has lived there since he ____13____.
Transport in the past
Most people went around by ____14____ or on foot.
Changes now
Many new ____15____ and greenways are built for people.
13. A. was born
B. graduated
C. got married
14. A. car
B. bike
C. bus
15. A. shops
B. factories
C. parks
答案:ABC
听第二篇短文,回答16-20小题。
China's high-speed railway has developed very quickly over the past fifteen years. Fifteen years ago, most trains in China ran at a low speed. Many people had to spend more than a day travelling from southern China to northern China. Now, high-speed trains run across the whole country at over 300 kilometres an hour. More and more people choose to take high-speed trains when they travel. It is fast and comfortable, and the ticket price is not very high. High-speed railways have changed Chinese people's life greatly. They bring more convenience to our trips and help develop the local economy. Many foreign friends are also surprised by China's achievement in high-speed railways.
16. How long has China's high-speed railway developed quickly?
A. Over ten years.
B. Over fifteen years.
C. Over twenty years.
17. What was the speed of most trains fifteen years ago?
A. It was low.
B. It was high.
C. It was the same as now.
18. What is the speed of high-speed trains now?
A. Over 200 kilometres an hour.
B. Over 300 kilometres an hour.
C. Over 400 kilometres an hour.
19. Why do more people choose to take high-speed trains?
A. It is cheap and slow.
B. It is fast but expensive.
C. It is fast and comfortable.
20. What do many foreign friends think of China's high-speed railways?
A. They feel surprised.
B. They feel worried.
C. They feel bored.
答案:BABCA
学科网(北京)股份有限公司
$