内容正文:
高中选修4人教
【寒假专版】
F版词汇真题精讲
寒假专版
(Unit 5 Launching Your Career
寒假词汇积累与运用
本讲核心词汇
disk(disc)/dsk/n.磁盘;盘
(使)紧密结合n.编织的衣服;衣领flea collar灭蚤颈圈
parking/'pa:kn/n.停车位;停针织衫
finance/'famans;far'naens/n.
车
wool/wun.毛;毛线;毛料金;财政;金融vt.提供资金
camel/keml/n.骆驼
intermediate/,nte'mi:diot/adj.receipt/r'si:t/n.收据;接收
fry/fra/n.油煎的食物vt&vi.中级的;中等的;中间的
certificate/sa'trfikat/n.合格证
油炸;油炒:油煎
priority /prar'prati/n.优先事项;书;证明
purse /p3:s/n.钱包;皮夹子(尤首要的事;优先
employer /Im'plora(r)/n.雇主;
指女用)
proficiency /pra'fnsi/n.熟练;老板
sew/sau/vi.&t.(sewed,娴熟;精通
desert/'dezat/n.沙漠;荒漠
sewn/sewed)缝制;缝;做针cage/keid3/n.笼子vt.关在笼acquire/a'kwaIa(r)/vt.获得;购
线活
子里
得
knit/nit/vt.&vi.编织;针织;collar/'kola(r)/n.(动物)颈圈;
直击真题高效讲
真题解析
1.真题1
-My mom likes tosweaters for my little sister in winter.
-They must be warm and lovely.
A.sew
B.fry
C.knit
答案:C
核心词汇:knit /nIt/vt.&vi.编织;针织;(使)紧密结合n.编织的衣服;针织衫
核心知识点:
词性:动词/名词,过去式knitted/.knit。
搭配:knit sweaters(编织毛衣);knit together(紧密结合)。
高中选修4人教
【寒假专版】
F版词汇真题精讲
2.真题2
Please keep the-after paying for the books.You may need it for return
A.receipt
B.certificate
C.purse
答案:A
核心词汇:receipt/'sitn.收据;接收
核心知识点:
词性:可数名词,复数receipts。
搭配:keep the receipt(保留收据);a receipt for..(…的收据)。
3.真题3
Learning English well requires time and.You need to practice every day.
A.proficiency
B.priority
C.finance
答案:A
核心词汇:proficiency/pra'fifnsi/n.熟练;娴熟;精通
核心知识点:
词性:不可数名词。
搭配:proficiency in English(英语熟练程度);achieve proficiency(达到熟练)。
4.真题4
The company will
the new project to help develop the small town.
A.finance
B.acquire
C.desert
答案:A
核心词汇:finance/'fainaens;:far'nens/n.资金;财政;金融vt.提供资金
核心知识点:
词性:名词/动词。
搭配:finance a project(为项目提供资金);personal finance(个人财务)。
5.真题5
Students should set clear for their study,like finishing homework first.
A.priorities
B.certificates
C.disks
答案:A
核心词汇:priority /prar'prati/,n.优先事项;首要的事;优先
2
高中选修4人教
【寒假专版】
F版词汇真题精讲
核心知识点:
词性:可数名词,复数priorities。
搭配:set priorities(设定优先事项);high priority(高优先级)。
6.真题6
It takes years to_a foreign language,so you need to be patient.
A.acquire
B.sew
C.cage
答案:A
核心词汇:acquire/'kwar(r)/vt.获得;购得
核心知识点:
词性:及物动词。
搭配:acquire a language(习得语言):acquire knowledge(获取知识)。
7.真题7
This course is forlearners,not beginners or advanced students.
A.intermediate
B.proficient
C.financial
答案:A
核心词汇:intermediate/nta'mi::diot/adj.中级的;中等的;中间的
核心知识点:
词性:形容词。
搭配:intermediate level(中级水平);intermediate course(中级课程)。
8.真题8
The zookeeper put the lion into a strong-to keep visitors safe.
A.cage
B.collar
C.disk
答案:A
核心词汇:cage/keid3n.笼子vt.关在笼子里
核心知识点:
词性:名词/动词。
搭配:in a cage(在笼子里):cage animals(把动物关在笼子里)。
9.真题9
After graduation,you need ato prove you have finished the training.
A.certificate
高中选修4人教
【寒假专版】
F版词汇真题精讲
B.receipt
C.purse
答案:A
核心词汇:certificate/sa'tifikat/n.合格证书;证明
核心知识点:
词性:可数名词。
搭配:a graduation certificate(毕业证书);medical certificate(医疗证明)。
10.真题10
Myis looking for a new secretary to help with daily work.
A.employer
B.finance
C.wool
答案:A
核心词汇:employer/im'ploia(r)/n.雇主;老板
核心知识点:
词性:可数名词,动词形式employ(雇佣)。
搭配:the employer and employee(雇主与雇员)。
11.真题11
In the,there is little rain and few plants can survive.
A.desert
B.camel
C.parking
答案:A
核心词汇:desert/'dezat/n.沙漠;荒漠
核心知识点:
词性:可数名词。
搭配:the Sahara Desert(撒哈拉沙漠):desert climate(沙漠气候)。
12.真题12
You can save the file to a and take it to another computer.
A.disk
B.collar
C.fry
答案:A
核心词汇:disk(disc)dskn.磁盘;盘
核心知识点:
词性:可数名词。
搭配:a hard disk(硬盘);save to disk(保存到磁盘)。
高中选修4人教
【寒假专版】
F版词汇真题精讲
真题精准训练
实战演练
一、
单项选择
1.My grandmother often scarves for her grandchildren as birthday gifts.
A.sews
B.fries
C.knits
2.Don't forget to ask for a-when you pay for the meal.
A.receipt
B.certificate
C.purse
3.To master a skill,you need both time andthrough consistent practice.
A.proficiency
B.priority
C.finance
4.The government plans tothe construction of new schools in rural areas.
A.finance
B.acquire
C.desert
5.Before starting the project,we should-our tasks to ensure efficiency.
A.set priorities
B.issue certificates
C.save disks
6.It takes years of practice to_fluency in a second language.
A.acquire
B.sew
C.cage
7.This training program is designed for-students who have basic knowledge of the subject.
A.intermediate
B.proficient
C.financial
8.The zookeeper fed the tiger inside its-to avoid danger.
A.cage
5
高中选修4人教
【寒假专版】
F版词汇真题精讲
B.collar
C.disk
二、用所给单词的适当形式填空
1.She spent the whole afternoon
(knit)a sweater for her daughter.
2.The store will give you a full refund if you show the original
(receive)
3.His
(proficient)in English helped him get the job in the international company.
4.The bank agreed to(finance)the new environmental project.
5.You should list your study
(priority)and finish the most important ones first.
6.Children generally
(acquire)language skills faster than adults.
三、首字母填空
1.In winter,my mom likes to k
warm sweaters for the whole family.
2.Keep the r
in case you need to return the product later.
3.Learning a musical instrument requires pand daily practice.
4.The company decided to f the research on renewable energy.
5.Students should set clear pto balance study and rest.
四、语篇填空
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内单词的正确形式填空,使短文通顺、连
贯。
Last month,I visited my aunt who lives in a small town.She is good at
(knit)and often makes
clothes for children.When I arrived,she was (sew)a button on a sweater.She told me that
she once(acquire)this skill from her mother.
After lunch,we went to a local store to buy wool.The shopkeeper gave us a
(receive)after
we paid.On the way home,my aunt pointed to a sign that said,"(intermediate)knitting class
starts next week."She said learning new skills can improve one's_
(proficient)and bring joy.
I learned that even simple things like knitting require patience and
(persist).My aunt's story
taught me that setting
(priority)and staying focused are key to success.
6
高中选修4人教
【寒假专版】
F版词汇真题精讲
参考答案
L.单项选择
1.C2.A3.A4.A5.A6.A7.A8.A
Ⅱ.用所给单词的适当形式填空
1.knitting 2.receipt 3.proficiency 4.finance
5.priorities
6.acquire
Ⅲ.首字母填空
1.knit 2.receipt 3.proficiency 4.finance 5.priorities
V.语篇填空
1.knitting 2.sewing 3.acquired 4.receipt 5.Intermediate
6.proficiency 7.persis-
tence 8.priorities
7