Unit 2 动词填空训练 2025-2026学年译林版英语八年级下册
|
2份
|
19页
|
676人阅读
|
14人下载
内容正文:
译林版8BU2动词填空训练
一、谓语动词类(25道)
(一)时态专项(10道)
1. Nanjing (be) one of the ancient capitals of China and has a history of over 2,000 years.
答案:is
解析:描述客观事实,用一般现在时,主语Nanjing是单数,故填is。
2. My dad (go) to Xiamen for a business trip this week and will send me some photos.
答案:is going
解析:this week表示近期计划,用现在进行时表将来,主语My dad是单数,故填is going。
3. Milly's grandparents (be) away from Beijing since last Saturday.
答案:have been
解析:since last Saturday表示从过去持续到现在的状态,用现在完成时,主语是复数,故填have been。
4. Luoyang (be) well known for its peonies since the Tang dynasty.
答案:has been
解析:since the Tang dynasty表示从过去持续到现在的状态,用现在完成时,主语Luoyang是单数,故填has been。
5. I (borrow) a book about Xi'an from the town library last Sunday.
答案:borrowed
解析:last Sunday表示过去时间,用一般过去时,故填borrowed。
6. The classical gardens of Suzhou (be) popular attractions for visitors at home and abroad for centuries.
答案:have been
解析:for centuries表示从过去持续到现在的状态,用现在完成时,主语是复数,故填have been。
7. We (make) plans for the May Day holiday and decide to visit Guilin with our parents.
答案:are making
解析:根据语境“正在制定计划”,用现在进行时,主语We是复数,故填are making。
8. The teacher (tell) us a lot about the differences between the Palace Museum and the Shenyang Palace Museum yesterday.
答案:told
解析:yesterday表示过去时间,用一般过去时,故填told。
9. If we go to Nanjing this winter holiday, we (have) great fun trying local snacks.
答案:will have
解析:if引导的条件状语从句,遵循“主将从现”,主句用一般将来时,故填will have。
10. She (live) in Nanjing for years and knows a lot about its history and culture.
答案:has lived
解析:for years表示从过去持续到现在的动作,用现在完成时,主语She是单数,故填has lived。
(二)语态专项(8道)
11. The Longmen Grottoes (visit) by thousands of tourists from home and abroad every year.
答案:are visited
解析:every year表示经常性动作,主语是动作承受者,用一般现在时被动语态,故填are visited。
12. A lot of historical records and photographs
(collect) in the Yan'an Revolutionary Memorial Hall.
答案:are collected
解析:描述客观事实,主语是动作承受者,用一般现在时被动语态,故填are collected。
13. The city wall of Nanjing (protect) well and is the longest of its kind in the world.
答案:is protected
解析:描述客观事实,主语是动作承受者,用一般现在时被动语态,主语是单数,故填is protected。
14. The clay soldiers of the Qin Dynasty (build) by ancient people more than 2,000 years ago.
答案:were built
解析:2,000 years ago表示过去时间,主语是动作承受者,用一般过去时被动语态,故填were built。
15. The beauty of Guilin's landscape (praise) by poets and painters since ancient times.
答案:has been praised
解析:since ancient times表示从过去持续到现在的动作,主语是动作承受者,用现在完成时被动语态,故填has been praised。
16. Seaside farm experiences (offer) to visitors in some coastal cities of China.
答案:are offered
解析:描述客观事实,主语是动作承受者,用一般现在时被动语态,故填are offered。
17. The message about the travel experience (send) to Sandy tomorrow morning.
答案:will be sent
解析:tomorrow morning表示将来时间,主语是动作承受者,用一般将来时被动语态,故填will be sent。
18. The classical gardens of Suzhou (regard) as a cultural treasure of China.
答案:are regarded
解析:描述客观事实,主语是动作承受者,用一般现在时被动语态,故填are regarded。
(三)情态动词/主谓一致专项(7道)
19. We (should learn) more about the history and culture of China through visiting its places of interest.
答案:should learn
解析:情态动词should后接动词原形,表建议,故填should learn。
20. It (be) important for us to remember the great efforts of our heroes during hard times.
答案:is
解析:It作形式主语,真正主语是不定式短语,be动词用单数is,故填is。
21. You (can take) a boat trip along the Qinhuai River at night to enjoy Nanjing's old-time vibes.
答案:can take
解析:情态动词can后接动词原形,表能力,故填can take。
22. The number of popular attractions in China (be) very large, so we have many choices for travel.
答案:is
解析:The number of后接复数名词,谓语动词用单数,故填is。
23. We (must finish) the online tour of the classical gardens of Suzhou and share our thoughts with classmates.
答案:must finish
解析:情态动词must后接动词原形,表必须,故填must finish。
24. Everyone (need) to know that the Great Wall is a symbol of Chinese civilization.
答案:needs
解析:Everyone作主语,谓语动词用单数,need to do sth.表需要做某事,故填needs。
25. There (be) a wonderful mix of ancient villages, mountains and water in many parts of China.
答案:is
解析:There be句型遵循就近原则,a wonderful mix是单数,故填is。
二、非谓语动词类(25道)
(一)to do 专项(10道)
26. It's a great way (discover) the beauty of China by visiting its ancient capital cities.
答案:to discover
解析:It's a great way to do sth.是固定句型,表“做某事是好方法”,故填to discover。
27. We need (describe) some places of interest in China for our school project.
答案:to describe
解析:need to do sth.是固定搭配,表“需要做某事”,故填to describe。
28. She can't wait (share) her travel experience in Guilin with her classmates.
答案:to share
解析:can't wait to do sth.是固定搭配,表“迫不及待做某事”,故填to share。
29. The teacher asked us (find) out the similarities between Nanjing and Luoyang.
答案:to find
解析:ask sb. to do sth.是固定搭配,表“要求某人做某事”,故填to find。
30. It's fun (try) all kinds of local snacks when we travel to a new city.
答案:to try
解析:It's fun to do sth.是固定句型,表“做某事很有趣”,故填to try。
31. We hope (visit) the Yan'an Revolutionary Memorial Hall to learn about our heroes' stories.
答案:to visit
解析:hope to do sth.是固定搭配,表“希望做某事”,故填to visit。
32. He wants (borrow) more books about Xi'an from the library to know its history better.
答案:to borrow
解析:want to do sth.是固定搭配,表“想要做某事”,故填to borrow。
33. It's necessary (make) a travel plan before we go on a trip to a new place.
答案:to make
解析:It's necessary to do sth.是固定句型,表“做某事是必要的”,故填to make。
34. The guide told us (take) a walk on Baiyun Mountain to enjoy the sea of clouds.
答案:to take
解析:tell sb. to do sth.是固定搭配,表“告诉某人做某事”,故填to take。
35. We decided (stay) at home and do some online tours during the holiday.
答案:to stay
解析:decide to do sth.是固定搭配,表“决定做某事”,故填to stay。
(二)doing 专项(8道)
36. We can learn about Chinese culture by (visit) the classical gardens of Suzhou.
答案:visiting
解析:by是介词,后接动名词形式,故填visiting。
37. (talk) about your favorite place of interest in China, and you can inspire your classmates to travel there.
答案:Talking
解析:动名词作主语,表泛指动作,句首首字母大写,故填Talking。
38. Thank you for (show) me the photos of your trip to Xiamen; they are really beautiful.
答案:showing
解析:thank you for后接动名词形式,表“因做某事感谢你”,故填showing。
39. (admire) the natural landscapes of Guilin is a relaxing experience for everyone.
答案:Admiring
解析:动名词作主语,表泛指动作,句首首字母大写,故填Admiring。
40. Instead of (travel) abroad, more people prefer (explore) the beauty of their own country.
答案:traveling; exploring
解析:instead of后接动名词,prefer后接动名词,故填traveling和exploring。
41. The website keeps (update) new information about China's top attractions for travelers.
答案:updating
解析:keep doing sth.是固定搭配,表“持续做某事”,故填updating。
42. In addition to (enjoy) the mountain views, we can also visit some historical buildings there.
答案:enjoying
解析:in addition to后接动名词形式,表“除了做某事之外”,故填enjoying。
43. (collect) photos of different places of interest helps us keep the good memories of our trips.
答案:Collecting
解析:动名词作主语,表泛指动作,句首首字母大写,故填Collecting。
(三)done 专项(7道)
44. The book (borrow) from the library tells us a lot about the history of Xi'an.
答案:borrowed
解析:过去分词作定语,表被动,修饰the book,故填borrowed。
45. The photos (take) during the trip to Guilin are kept in my travel journal.
答案:taken
解析:过去分词作定语,表被动,修饰the photos,故填taken。
46. The local snacks (try) in Nanjing are so delicious that we can't get enough of them.
答案:tried
解析:过去分词作定语,表被动,修饰the local snacks,故填tried。
47. The historical records (show) in the memorial hall make us deeply moved.
答案:shown
解析:过去分词作定语,表被动,修饰the historical records,故填shown。
48. The article (write) about the classical gardens of Suzhou is very popular among tourists.
答案:written
解析:过去分词作定语,表被动,修饰the article,故填written。
49. The clay soldiers (find) in Xi'an are one of the greatest wonders of the world.
答案:found
解析:过去分词作定语,表被动,修饰the clay soldiers,故填found。
50. The suggestions (give) by the guide help us plan a perfect trip to Nanjing.
答案:given
解析:过去分词作定语,表被动,修饰the suggestions,故填given。
学科网(北京)股份有限公司
$
译林版8BU2动词填空训练
一、谓语动词类(25道)
(一)时态专项(10道)
1. Nanjing (be) one of the ancient capitals of China and has a history of over 2,000 years.
2. My dad (go) to Xiamen for a business trip this week and will send me some photos.
3. Milly's grandparents (be) away from Beijing since last Saturday.
4. Luoyang (be) well known for its peonies since the Tang dynasty.
5. I (borrow) a book about Xi'an from the town library last Sunday.
6. The classical gardens of Suzhou (be) popular attractions for visitors at home and abroad for centuries.
7. We (make) plans for the May Day holiday and decide to visit Guilin with our parents.
8. The teacher (tell) us a lot about the differences between the Palace Museum and the Shenyang Palace Museum yesterday.
9. If we go to Nanjing this winter holiday, we (have) great fun trying local snacks.
10. She (live) in Nanjing for years and knows a lot about its history and culture.
(二)语态专项(8道)
11. The Longmen Grottoes (visit) by thousands of tourists from home and abroad every year.
12. A lot of historical records and photographs
(collect) in the Yan'an Revolutionary Memorial Hall.
13. The city wall of Nanjing (protect) well and is the longest of its kind in the world.
14. The clay soldiers of the Qin Dynasty (build) by ancient people more than 2,000 years ago.
15. The beauty of Guilin's landscape (praise) by poets and painters since ancient times.
16. Seaside farm experiences (offer) to visitors in some coastal cities of China.
17. The message about the travel experience (send) to Sandy tomorrow morning.
18. The classical gardens of Suzhou (regard) as a cultural treasure of China.
(三)情态动词/主谓一致专项(7道)
19. We (should learn) more about the history and culture of China through visiting its places of interest.
20. It (be) important for us to remember the great efforts of our heroes during hard times.
21. You (can take) a boat trip along the Qinhuai River at night to enjoy Nanjing's old-time vibes.
22. The number of popular attractions in China (be) very large, so we have many choices for travel.
23. We (must finish) the online tour of the classical gardens of Suzhou and share our thoughts with classmates.
24. Everyone (need) to know that the Great Wall is a symbol of Chinese civilization.
25. There (be) a wonderful mix of ancient villages, mountains and water in many parts of China.
二、非谓语动词类(25道)
(一)to do 专项(10道)
26. It's a great way (discover) the beauty of China by visiting its ancient capital cities.
27. We need (describe) some places of interest in China for our school project.
28. She can't wait (share) her travel experience in Guilin with her classmates.
29. The teacher asked us (find) out the similarities between Nanjing and Luoyang.
30. It's fun (try) all kinds of local snacks when we travel to a new city.
31. We hope (visit) the Yan'an Revolutionary Memorial Hall to learn about our heroes' stories.
32. He wants (borrow) more books about Xi'an from the library to know its history better.
33. It's necessary (make) a travel plan before we go on a trip to a new place.
34. The guide told us (take) a walk on Baiyun Mountain to enjoy the sea of clouds.
35. We decided (stay) at home and do some online tours during the holiday.
(二)doing 专项(8道)
36. We can learn about Chinese culture by (visit) the classical gardens of Suzhou.
37. (talk) about your favorite place of interest in China, and you can inspire your classmates to travel there.
38. Thank you for (show) me the photos of your trip to Xiamen; they are really beautiful.
39. (admire) the natural landscapes of Guilin is a relaxing experience for everyone.
40. Instead of (travel) abroad, more people prefer
(explore) the beauty of their own country.
41. The website keeps (update) new information about China's top attractions for travelers.
42. In addition to (enjoy) the mountain views, we can also visit some historical buildings there.
43. (collect) photos of different places of interest helps us keep the good memories of our trips.
(三)done 专项(7道)
44. The book (borrow) from the library tells us a lot about the history of Xi'an.
45. The photos (take) during the trip to Guilin are kept in my travel journal.
46. The local snacks (try) in Nanjing are so delicious that we can't get enough of them.
47. The historical records (show) in the memorial hall make us deeply moved.
48. The article (write) about the classical gardens of Suzhou is very popular among tourists.
49. The clay soldiers (find) in Xi'an are one of the greatest wonders of the world.
50. The suggestions (give) by the guide help us plan a perfect trip to Nanjing.
学科网(北京)股份有限公司
$