UNIT 5 Section Ⅱ Discovering Useful Structures & Listening and Talking-【金版教程】2025-2026学年高中英语必修第二册作业与测评全书Word(人教版)

| 9页
| 38人阅读
| 0人下载
河北华冠图书有限公司
进店逛逛

英语 必修·第二册[人教版]作业与测评

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

学科网 zxxk.com

Section Ⅱ Discovering Useful Structures & Listening and Talking

作业1 课内落实作业

Ⅰ 语境填词

1.These doctors are determined to devote themselves to finding a new c________ for the lung cancer.

答案:cure

2.The band's first a________ is due for release later this month.

答案:album

3.Every student in the class is c________ of passing the exam.

答案:capable

4.Most working environments are improved by the a________ of a few plants and pictures.

答案:addition

5.She practised the ________ (钢琴) in the primary school basement.

答案:piano

6.I can't pretend to any great musical ________ (天赋).

答案:talent

7.He was a ________ (浪漫的人) at heart and longed for adventure.

答案:romantic

8.The ________ (设备) is slow and heavy by modern standards.

答案:equipment

Ⅱ 单句语法填空

1.You sound very much ________ (interest) in the job, which makes me excited.

答案:interested

2.Shopping offered a way for people to get socially ________ (connect).

答案:connected

3.________ (design) for a large number of young people, the new product is bound to make a hit.page number 0

1

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司

学科网 zxxk.com


英语 必修·第二册[人教版]作业与测评

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

学科网 zxxk.com

答案:Designed

4.There is only one who is capable ________ setting limits to your growth and it is yourself.

答案:of

5.________ (present) with two job offers, for instance, we may wonder exactly what it is we're choosing between.

答案:Presented

6.I'm always pleased to try ________ a new variety.

答案:out

7.As you go further south, you will notice a ________ change of climate and your mood will ________ be lightened.(gradual)

答案:gradual; gradually

8.The number of people ________ by the company has risen from 25 to 200 in three years and we want to create jobs for the ________ in the future.(employ)

答案:employed; unemployed

Ⅲ 选词填空

cure, aim, conductor, previous, assume

1.She ________ to have a tilt at the world championship next year.

答案:aims

2.________ that he's still alive, how old would he be now?

答案:Assuming

3.He showed his ticket to the ________ and got on the bus.

答案:conductor

4.The building had ________ been used as a hotel.

答案:previously

5.After the recovery, he decided to send his thanks to the doctor who ________ him of the disease.

答案:cured

Ⅳ 完成表达page number 1

1

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司

学科网 zxxk.com


英语 必修·第二册[人教版]作业与测评

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

学科网 zxxk.com

1.那位作家全神贯注地写作,以至于起风时忘了关窗户。

The writer was so ________________ that he forgot to close the window when the wind was picking up.

答案:absorbed in writing

2.从顶部看,这个体育场就像一个鸟巢。(过去分词作状语)

____________________, the stadium looks like a bird's nest.

答案:Seen from the top

3.那些喜欢私密的人会把健身器材安装在自己家里。

Those who prefer privacy will ____________________ in their own homes.

答案:set fitness equipment up

4.我们被不断上涨的洪水困住了。

____________________ the rising floodwater.

答案:We became trapped by

5.除了狭窄的道路之外,恶劣的天气也增加了我们爬山的困难。

____________________, the bad weather added to our difficulties of climbing the mountain.

答案:In addition to the narrow road

作业2 主题拓展作业

Ⅴ 阅读

A

Four years ago my sweet mom went to be with her Lord (God). She did it her way.

I got the call at work, and I headed home quickly. Mom and Dad lived on a small farm that they had owned since I was seven. I hated going there every weekend. There was nothing for a young girl to do but watch the one channel on the old TV set, if the weather allowed reception.

My mom, on the other hand, loved the peace and quietness of the land and loved to work in the garden among her flowers and vegetables. The place was simple, with no indoor heat. We had a big wood stove in the kitchen that did its best to heat the little farmhouse, but it always seemed cold and too quiet to me.

In the evenings, my mom and I would sit for hours singing in the little kitchen. I sang the page number 2

1

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司

学科网 zxxk.com


由于学科网是一个信息分享及获取的平台,不确保部分用户上传资料的 来源及知识产权归属。如您发现相关资料侵犯您的合法权益,请联系学科网,我们核实后将及时进行处理。