UNIT 5 Section Ⅰ Listening and Speaking & Reading and Thinking-【金版教程】2025-2026学年高中英语必修第二册作业与测评全书Word(人教版)
英语 必修·第二册[人教版]作业与测评
Section Ⅰ Listening and Speaking & Reading and Thinking
作业1 课内落实作业
Ⅰ 语境填词
1.She suffered greatly while she was alive, so let us hope her s________ is now at peace.
答案:soul
2.O________ steps can also go through a great trip.
答案:Ordinary
3.His movie won several a________ at the film festival.
答案:awards
4.If you don't do it soon you're going to lose the o________.
答案:opportunity
5.A student writes what he thinks is an excellent ________ (作品), but the teacher writes no encouraging remarks.
答案:composition
6.Even scientists cannot explain this natural ________ (现象).
答案:phenomenon
7.We were at the front, crushed against the ________ (舞台).
答案:stage
8.People live longer ________ (现在), and they are better educated.
答案:nowadays
Ⅱ 单句语法填空
1
学科网(北京)股份有限公司
英语 必修·第二册[人教版]作业与测评
1.The social media tools ________ (able) us to find people who have the same interests.
答案:enable
2.Jimmy is adopted and ________ unrelated to Beth by blood.
答案:thus
3.She proved herself ________ (be) an able secretary.
答案:to be
4.Her mother, now an ________ (energy) 73yearold lady, was also present.
答案:energetic
5.Her first novel was published in 1998 and ________ then she hasn't looked back.
答案:since
6.After breakfast they played ________ I cleared up.
答案:while
7.His ________ idea was about the ________ of human beings and he thought that man ________ from wolves.(origin)
答案:original; origin; originated
8.The ________ ________ very well, and her ________ was highly popular with the audience.(perform)
答案:performer; performed; performance
Ⅲ 选词填空
composer, classical, virtual, altogether, prove |
1.Fokine did not change the steps of ________ ballet; instead he found new ways of using them.
答案:classical
2.The hospital had ________ given her up for dead, but she eventually recovered.
答案:virtually
3.Tonight he ________ what a great player he was.
答案:proved
4.The train went slower and slower until it stopped ________.
答案:altogether
1
学科网(北京)股份有限公司
英语 必修·第二册[人教版]作业与测评
5.No ________ was considered worthy of the name until he had written an opera.
答案:composer
Ⅳ 完成表达
1.她很少笑;事实上,自从我来了以后,我只见她笑过一两次。
She seldom smiles; indeed, I ____________________ only once or twice since I came.
答案:have seen her smile
2.众所周知,马拉松是一项艰苦的运动。而迷你马拉松让普通人更容易加入。
It is well known that the marathon is a tough sport. However, the mini marathon makes it easier for ________________________________.
答案:the common people to join in/take part in
3.我们的老师通过鼓励和表扬我们让我们感到更自信了。
Our teacher ________________________ by encouraging and praising us.
答案:made us feel more confident
4.这是我迄今为止看过的最美的风景。(定语从句)
This is the most beautiful scenery ________________________.
答案:that I have seen so far
5.来到中国几个月后,史密斯先生就爱上了这里的人和文化。
A few months after he had arrived in China, Mr Smith ________________________________ here.
答案:fell in love with the people and culture
作业2 主题拓展作业
经验贴21 标准卷中阅读C、D篇,以说明文为主,D篇间或为议论文等。 |
Ⅴ 阅读
A
Why do you like the music you do? You would think that it is because of the music itself. But that's only half the story. Surprisingly, the other half of the story doesn't have much to do with music at all. By analyzing the public personalities (个性) of famous musicians, and the personality traits of their fans, a group of researchers found that people prefer the music of artists whose public
1
学科网(北京)股份有限公司