内容正文:
Unit 4 Customer Service
Reading and Writing
助你学习
随堂演练
一、重点单词
1.solution n.解决方法
[原文再现]
Since we have been partners for so long, we'll try our best to work out a better solution for you.(教材P61)
作为长期合作伙伴,我们会尽己所能提出更好的解决方案。
[归纳拓展]
solve v.解决;破解
She tried her best to solve the problem.她尽了最大的努力解决这个问题。
[学以致用]
(1)We need to find a ________(solve)to this problem as soon as possible.
(2)The problem has been ________(solve)successfully.
答案:(1)solution (2)solved
2.arrange v.安排
[原文再现]
We'll arrange for a second delivery as quickly as possible and make sure you receive the right leaflets tomorrow.(教材P61)
我们将尽快安排二次送件,确保您明天收到正确的宣传页。
[归纳拓展]
(1)arrange for sb.to do sth.安排某人做某事
arrange sth.安排某事
arrange to do sth.安排做某事
I have arranged for John to pick you up at the airport.我已经安排约翰去机场接你。
I've arranged to see them tonight.
我己经安排好今晚同他们见面。
(2)arrangement n.安排;筹划
make arrangements做安排
I'll make arrangements for you to be met at the airport.
我会安排人到机场接你。
[学以致用]
(1)She carefully ________(arrange)for the meeting to be held in a quiet room.
(2)You need to make ________(arrange)for your trip as soon as possible.
答案:(1)arranged (2)arrangements
3.mention v.提及;提到
[原文再现]
As you mentioned in your letter, delayed delivery will cause loss to your business.(教材P61)
如您在信中所提到的,延迟送货将给你的业务造成损失。
[归纳拓展]
(1)mention sth./sb.(to sb.)(向某人)提及某事/某人
Don't mention this matter to anyone else.别把这件事告诉其他任何人。
(2)Don't mention it.用于回答对方的感谢,表示 “不用谢,不客气”。
—Thank you so much for helping me with my homework.——非常感谢你帮我做家庭作业。
—Don't mention it.——不客气。
[学以致用]
(1)I happened to ________ his name when we were talking about the movie star.
A.mention
B.say
C.speak
D.tell
(2)—Thank you so much for lending me your umbrella.
—________
A.Don't mention it.
B.All right.
C.No problem.
D.Never mind.
答案:(1)A (2)A
4.delay v.延迟;推迟;延期
[原文再现]
As you mentioned in your letter, delayed delivery will cause loss to your business.(教材P61)
正如你在信中提到的,延迟交货将给你的业务造成损失。
[归纳拓展]
(1)delay sth./doing sth.推迟某事/做某事
She always delays doing her homework until the last minute.她总是把做作业拖延到最后一分钟。
(2)delay n.延期;耽误
without delay立即,毫不耽搁地
The injured man should be sent to the hospital without delay.受伤的人应该立即被送往医院。
[学以致用]
(1)His departure for the U.S. was ________(delay) by visa problems.
(2)I have to delay ________(answer) his question.
(3)The manager asked us to complete the task without ________.
A.delay
B.hesitation
C.doubt
D.permission
答案:(1)delayed (2)answering (3)A
5.reduce v.减少;降低
[原文再现]
Even though you didn't express such a request, we will reduce the price of the leaflets by 15%.(教材P61)
即使你没有提出这样的要求,我们也会把传单的价格降低15%。
[归纳拓展]
(1)reduce+宾语+by+具体数量或百分比,意为“使……减少了……”
The company reduced its costs by 20% this year.公司今年将成本降低了20%。
(2)reduce+宾语+to+具体数量或状态意为“使……减少到……”
They reduced the price to $50.他们把价格降到了50美元。
[学以致用]
(1)The price of the shoes has been ________ 20% because of the endofseason sale.
A.reduced by
B.reduced to
C.increased by
D.increased to
(2)The school wants to ________ the class size ________ 30 students to improve teaching quality.
A.reduce; by
B.reduce; to
C.enlarge; by
D.enlarge; to
答案:(1)A (2)B
6.promise v.许诺;承诺
[原文再现]
To express our sincerity, we promise to give you a 5% discount for all the leaflets we may make for you in the future.(教材P61)
为了表达我们的诚意,我们承诺今后贵公司在我公司定制的所有宣传页均享受5%的折扣。
[归纳拓展]
(1)promise to do sth.答应做某事
If you promise to do something, you must not break your promise.
如果你答应做某事,就一定不要失言。
(2)promise n.诺言
make/keep/break a promise做出/遵守/打破承诺
When you make a promise, please make sure that you can keep it.
当你做出承诺时,请确保你能遵守它。
[学以致用]
(1)You should keep your ________ when you make one.
A.promise
B.mind
C.secret
D.balance
(2)He promised ________ his room clean and tidy from then on.
A.keep
B.to keep
C.keeping
D.kept
答案:(1)A (2)B
二、重点短语
1.deal with处理,对付
[原文再现]
Deal with customer's complaint.(教材P60)
处理客户的投诉。
[辨析] deal with/do with
deal with “deal”是不及物动词,常见搭配:how... deal with,用于询问处理事情的方式;do with“do”是及物动词,常见搭配是:what... do with,用于询问如何处理某物或某人。
How do you deal with stress in your daily life?你在日常生活中如何应对压力?
What should I do with this old book?我该怎么处理这本旧书?
[学以致用]
(1)What are you going to ________ the old clothes?
A.deal with
B.do with
C.work with
D.play with
(2)I don't know how to ________ the problem of pollution in this area.
A.deal with
B.do with
C.make with
D.put with
答案:(1)B (2)A
2.due to由于……;因为……
[原文再现]
I'd like to express our sincere apology for the inconvenience due to our carelessness.(教材P61)
我对由于我们的疏忽而给您带来的不便表示诚挚的歉意。
[辨析] due to与because of
due to和because of都表示“因为,由于”,due to主要作表语,在现代英语中,也可用来引导状语,后面一般接名词、代词或名词短语等;而because of主要引导状语。
The success of the project is due to the hard work of the whole team. 这个项目的成功归功于整个团队的努力工作。
The flight was canceled due to bad weather.航班因恶劣天气而取消。
Because of the coldness of the weather, we stayed indoors. 我们因天气寒冷呆在家里.
[学以致用]
(1)The accident was ________ careless driving. That was too terrible!
A.because of
B.due to
C.thanks to
D.as a result of
(2)She was late due ________ the traffic jam.
A.for
B.with
C.to
D.as
答案:(1)B (2)C
3.in charge of负责……;主管
[原文再现]
The staff who was in charge of the delivery put the wrong address sheet on the package and thus caused the problem.(教材P61)
负责投递的员工把邮寄地址贴错,导致了这次误投事件。
[归纳拓展]
(1)charge n.管理,负责;费用
in the charge of由……负责;由……掌管
take charge of 负责;接管
He will take charge of the project tomorrow.
他明天将开始负责这个项目。
Our class was in the charge of Miss Wang.我们班级由王老师负责管理。
(2)charge vt.充电;收费
The hotel charged us $100 for a night.这家酒店一晚向我们收费100美元。
I need to charge my phone.我需要给我的手机充电。
[学以致用]
(1)My phone is out of power. I need to ________ it.
A.charge
B.change
C.check
D.clean
(2)Mr. Smith is ________ the sales department and he is very good at his job.
A.in the charge of
B.in charge of
C.under charge of
D.take charge of
(3)The children are ________ their grandparents while their parents are away.
A.in the charge of
B.in charge of
C.under the charge
D.take the charge of
答案:(1)A (2)B (3)A
4.make sure确保;确定
[原文再现]
We'll arrange for a second delivery as quickly as possible and make sure you receive the right leaflets tomorrow.(教材P61)
我们将尽快安排二次送件,确保您明天收到正确的宣传页。
[归纳拓展]
(1)make sure+(that)+从句 意为“确保;确定”
Make sure(that)you lock the door before you go to bed.确保你上床睡觉前锁好门。
(2)make sure of sth./doing sth对……确信
Make sure of closing the door when you leave.记得离开的时候关门。
(3)make sure to do sth.一定要做某事
I always make sure to set my alarm clock before going to bed.我总是在睡觉前确保设置好闹钟。
[学以致用]
(1)I will ________ to send you the report as soon as possible.
A.make sure
B.make sure of
C.make sure that
D.be sure of
(2)You should ________ the time and place of the party before you go.
A.make sure
B.make sure of
C.make sure that
D.make sure to
(3)________ that all the lights are off when you leave the office.
A.Make sure
B.Make sure of
C.Make sure to
D.Be sure
答案:(1)A (2)B (3)A
三、重点句型
1.It happened that there was another company who ordered
similar leaflets in the same district as your company.(教材P61)
碰巧和贵公司在同一区域的另外一家公司定做了类似的宣传页。
[句型解析]
It happened that...碰巧……
这个句式是主语从句,it 是形式主语,真正的主语是 that 引导的从句。
It happened that I met him in the street.我碰巧在街上遇到了他。
[归纳拓展]
(1)happen v.发生,碰巧,为不及物动词,不能用于被动语态。
The accident happened last night.事故发生在昨晚。
(2)sth happen to sb.某人发生了某事
Mr. Smith looks sad because something worse happened to him.
史密斯先生看起来很难过,因为他身上发生了更糟的事情。
(3)sb. happen to do sth.某人碰巧做某事
I happened to meet an old friend on the street today.我今天在街上碰巧遇到了一位老朋友。
[辨析]take place与happen
happen强调事情发生的偶然性侧重事故的发生;take place通常指经过安排、计划而发生的事情,侧重于事件的发生。
The meeting will take place next week.会议将于下周举行。
What's happened to your car?你的车出什么毛病了?
[学以致用]
(1)________ I was there that evening.
A.It happened to
B.It happened that
C.That happened
D.It is happened that
(2)An earthquake ________ in that area last week.
A.happened
B.took place
C.was happened
D.was taken place
(3)The 2024 Olympic Games ________ in Paris.
A.happened
B.took place
C.was happened
D.was taken place
答案:(1)B (2)A (3)B
2.Since we have been partners for so long, we'll try our best to
work out a better solution for you. (教材P61)
作为长期合作伙伴,我们将尽力为您制定更好的解决方案。
[句型解析]
since在这里意为“因为;既然”, 引导原因状语从句。
Since we've no money, we can't buy it.
由于我们没钱,我们不能购买它。
[归纳拓展]
(1)since意为“自从……以来”,用来引导的时间状语从句,主句的谓语动词通常用现在完成时。
Since I came to this school, I have made many new friends.自从我来到这所学校,我交了很多新朋友。
(2)It is/has been+时间段+since从句 表示“自从……以来已经有多长时间了”。
It is/has been three years since we last met.自从我们上次见面已经有三年了。
[学以致用]
(1)________ he has apologized to me, I will forgive him.
A.Since
B.Whether
C.Unless
D.Until
(2)________ I became a vocational school student, I have learned a lot from my teachers.
A.Since
B.When
C.While
D.As soon as
(3)It has been ten years ________ he left his hometown.
A.when
B.while
C.since
D.as
答案:(1)A (2)A (3)C
3.To express our sincerity, we promise to give you a 5% discount
for all the leaflets we may make for you in the future.(教材P61)
为了表达我们的诚意,我们承诺今后贵公司在我公司定制的所有宣传页均享受5%的折扣。
[句型解析]
to express our sincerity动词不定式做目的状语,意为“为了表达我们的诚意”。可放在句首或句末。
To improve my English, I listen to English podcasts every day.为了提高我的英语,我每天都听英语播客。
[归纳拓展]
(1)in order to+do意为“为了……;以便”,可位于句首或句中,表示目的。比“to+do”更正式。
In order to pass the exam, he studied hard every night.为了通过考试,他每晚都努力学习。
(2)so as to+do意为“为了……;以便”,一般位于句中,不能位于句首,同样表示目的。
He ran quickly so as to catch the train.他跑得很快以便赶上火车。
[学以致用]
(1)She went to the store ________ some food.
A.buy
B.to buy
C.buying
D.bought
(2)________ pass the exam, she studied hard every day.
A.So as to
B.In order to
C.Because of
D.Thanks to
答案:(1)B (2)B
一、重点单词
1.________________ v.延迟;推迟;延期
2.________________ v.提及;提到
3.________________ v.减少;降低
4.________________ v.许诺;承诺
5.deliver v.________________→________________ n.递送;运载
6.sincere adj.________________→sincerity n.________________→ ________________adv.真诚地
7.________________ v.解决→________________ n.解决方法
8.________________ v.安排→________________ n.安排;布置→rearrange vt. ________________
答案:1.delay 2.mention 3.reduce 4. promise 5.递送,运载; delivery 6.真诚的; 真诚; sincerely 7.solve; solution
8.arrange; arrangement; 重新安排
二、重点短语
1.as for ________________
2.try one's best ________________
3.work out ________________
4.make sure ________________
答案:1.至于,就……方面来说 2.尽最大努力
3.计算出;解决 4.确保;设法保证
5.________________处理,对付
6.________________由于,因为
7.________________负责,管理
8.________________给……造成损失
答案:5.deal with 6.due to
7.in charge of 8.cause loss to
三、阅读理解
Dear Sir,
I am writing to you about my stay at your hotel. My wife and I arrived on Saturday, May 15th and stayed for a week. We found the service excellent, but we think there are still one or two matters you should pay attention to.
We hoped for a nice holiday from our busy work lives, and your advertisement said “comfortable and quiet”. We want to have some days to enjoy ourselves. However, we were always woken up by the noise every morning. Why did the workers like to start their work so early?
We also hoped to swim in your “wonderful pool”. But we found that it kept closed for the whole time of our stay.
I hope you do not mind my writing to you about these things, but I would be happy if you could tell me the reasons. As I said at the start, it is a pity and your service is so good in other fields.
I hope to hear from you soon.
Yours,
Mike Smith
1.Who may Mike Smith write this letter to?
A.His friend.
B.The boss of the hotel.
C.A reporter.
D.The boss of a swimming pool.
B 解析:推理判断题。根据“I am writing to you about my stay at your hotel.”可知,本文是作者写给酒店老板的。故选B。
2.When did Mike Smith leave the hotel?
A.On May 15th.
B.On May 17th.
C.On May 22nd.
D.On May 25th.
C 解析:推理判断题。根据“My wife and I arrived on Saturday, May 15th and stayed for a week.”可知,作者5月15日到达酒店,在这里待一周,应该是5月22日离开酒店。故选C。
3.What does the second paragraph talk about?
A.The hotel was very comfortable and quiet.
B.The workers in the hotel were hard-working.
C.Mike Smith thought the workers should start to work early.
D.Mike Smith thought the hotel didn't give them a quiet place.
D 解析:细节理解题。根据“However, we were always woken up by the noise every morning.”可知,作者每天早上被吵醒,说明他认为酒店没有提供安静的环境。故选D。
4.How many problems did the writer meet in the hotel?
A.one
B.two
C.three
D.four
B 解析:细节理解题。根据文章2.3段可知,作者遭遇早晨很早被吵醒,游泳池与宣传不符2个问题。故选B。
5.What kind of letter is it?
A.A thank-you letter.
B.An invitation letter.
C.An instruction letter.
D.A complaint letter.
D 解析:推理判断题。根据文章2.3段可知,作者是在抱怨酒店一些需要改进的地方,是一篇投诉信。故选D。
$$