内容正文:
必修 第二册
Unit 6 Earth first
单元检测(六)
(全卷满分150分,考试用时120分钟)
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.What did the woman forget?
A.Her phone.
B.Her jacket.
C.Her bag.
答案:A
1
4
5
2
3
2.What will the man probably have with his dinner?
A.Wine. B.Beer. C.Juice.
答案:C
1
4
5
2
3
3.What did the woman feel bad about?
A.Not telling the truth.
B.Feeling scared.
C.Being late for the party.
答案:A
1
4
5
2
3
4.How does the music make the woman feel?
A.Stressed. B.Relaxed. C.Ashamed.
答案:B
1
4
5
2
3
5.How long has the cake been in the oven (烤箱) at 200 degrees?
A.For 50 minutes.
B.For 20 minutes.
C.For 10 minutes.
答案:C
1
4
5
2
3
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.How many bottles were bought by the last customer?
A.20. B.24. C.48.
答案:A
7
8
9
10
11
12
13
14
15
6
16
17
18
19
20
7.Why doesn't the woman go to the store now?
A.She needs a rest.
B.She doesn't want to wait in line.
C.She is busy at the moment.
答案:B
7
8
9
10
11
12
13
14
15
6
16
17
18
19
20
听第7段材料,回答第8、9题。
8.Who is Lucy?
A.The speakers' daughter.
B.The speakers' dog.
C.The speakers' cat.
答案:C
7
8
9
10
11
12
13
14
15
6
16
17
18
19
20
9.Who is the man going to phone?
A.Mary. B.Adrian. C.Barbara.
答案:B
7
8
9
10
11
12
13
14
15
6
16
17
18
19
20
听第8段材料,回答第10至12题。
10.Where are the speakers?
A.In the car.
B.In the yard.
C.In the bedroom.
答案:B
7
8
9
10
11
12
13
14
15
6
16
17
18
19
20
11.What is the man's advice?
A.Searching as a group.
B.Taking a short break.
C.Traveling yesterday's steps.
答案:A
7
8
9
10
11
12
13
14
15
6
16
17
18
19
20
12.What will the man do next?
A.Call Amy.
B.Do the laundry.
C.Check the washing machine.
答案:C
7
8
9
10
11
12
13
14
15
6
16
17
18
19
20
听第9段材料,回答第13至16题。
13.What do the speakers both agree to do?
A.Redesign more parks.
B.Improve the sports center.
C.Decrease taxes.
答案:B
7
8
9
10
11
12
13
14
15
6
16
17
18
19
20
14.Which place does the man live next to?
A.A shopping center.
B.A park.
C.A police station.
答案:A
7
8
9
10
11
12
13
14
15
6
16
17
18
19
20
15.What does the woman think is the most important?
A.Strengthening police force.
B.Improving the schools.
C.Increasing the number of large companies.
答案:A
7
8
9
10
11
12
13
14
15
6
16
17
18
19
20
16.What does the woman believe will happen in the town in the future?
A.Public spaces will be reduced.
B.More people will move into the town.
C.People will have better employment opportunities.
答案:C
7
8
9
10
11
12
13
14
15
6
16
17
18
19
20
听第10段材料,回答第17至20题。
17.What made the speaker interested in the animal kingdom?
A.The different tools.
B.The various environments.
C.The relationship between animals.
答案:C
7
8
9
10
11
12
13
14
15
6
16
17
18
19
20
7
8
9
10
11
12
13
14
15
6
16
17
18
19
20
18.How do the small fish help the sharks?
A.By giving them a ride.
B.By keeping them healthy.
C.By giving them food.
答案:B
7
8
9
10
11
12
13
14
15
6
16
17
18
19
20
19.What do the “honey guide” birds do?
A.Protect the humans.
B.Bring humans to the honey.
C.Produce honey for humans.
答案:B
20.What is the main topic of the text?
A.Bonds in nature.
B.Differences between animals.
C.Ways to protect animals.
答案:A
7
8
9
10
11
12
13
14
15
6
16
17
18
19
20
听力材料
Text 1
M:I put your jacket in the bag.I thought it might be cold outside later.
W:That's good,but I need to run back inside anyway.I left my phone on the table.
Text 2
W:What kind of wine will you have with your dinner?We have red and white wines available.There are some beers listed in the menu as well.
M:I'll actually pass on those drinks.I would rather have something sweet.
Text 3
M:I was so scared that I was going to ruin the surprise.I had no idea that Jenny was coming in today.I wasn't prepared to talk to her.
W:I feel really bad about not telling her the truth.However,it will be worth it at her birthday party.
Text 4
M:You always smile when you listen to classical music.
W:Yes,and I am not ashamed to say it helps me after a whole day working at the office.
M:It is very peaceful,and you have told me that being an architect is a very stressful job.
Text 5
W:Remember:according to instructions,the oven needs to be turned down by 50 degrees after 20 minutes,or else the cake will become dry.
M: All right,it's been inside at 200 degrees for 10 minutes already.I'll lower the temperature before you get back.
Text 6
M:Can you fill the water bottles on the shelf? The last customer bought 20 bottles so the refrigerator is empty.
W:Sure.But we are out of the large packs.We only have a half pack left.That is, there are only 24 bottles left.
M:That's fine.It's about 11:00 a.m.now.Maybe you should make a run to the store and pick up more.We could always use extra water bottles.
W:No.It will take me at least an hour to wait in line at the store.I'll go when it's not that busy around 1:00 p.m.That way I can help you here.
Text 7
M:The city is full of smog today.I can't see the next building.I might ask if I can work at home.
W:That would be helpful.I have a lot to do today,so you could look after Lucy for a bit.
M:She doesn't need to be looked after.She does her own thing.
W:Yeah.I'm glad we got a cat and not a dog.But she's been feeling unwell.
M:How do you know?
W:She's not eating her food,and has been sick a few times.
M:Well,let me phone Adrian and check if it's okay first.
W:If not,I can call Mary and ask her to look after Lucy.Or Barbara?
M:No,our daughter is busy with studies.I'm sure it will be okay.
Text 8
W:I don't think I'm going to find it.I've searched everywhere in the house for my watch.It's not on the table in my bedroom where I usually leave it.I honestly can't think of where else it could be.
M:Is that why you're out here? You think you left it in the yard?
W: Where else could it be?I only went between the house and the car yesterday.After Amy called and told me she wasn't coming over anymore,I decided to just relax inside all day.I've checked every room.
M:OK.Well,Amy just called up and said she is coming over.How about the three of us searching together?
W:That's a good idea.Three pairs of eyes are better than one.I will take a short break and think about the paths I traveled yesterday.Maybe I will remember something.
M:Good idea.While you do that,I will check the laundry.I hope it wasn't washed by accident.That would be a shame if it were ruined in the washing machine.
Text 9
M:For the town of Springfield,the most important new project is to build more parks and redesign the sports center.
W:We've added a lot of new public spaces and will continue to build more in the future.Also,I agree that we need to fix our sports facilities,but I'd also like to recommend that we decrease taxes.
M: We need tax money to build a better future for us so that the large groups of people can move into our town.
W:The number of residents here is decreasing!I think we should all reach an agreement to make a priority instead of giving that power to local politicians.
M:I'd also like us to have a vote instead.On the list of issues,I'd like to create better parking near the mall.
W:I know that you live next to the shopping center.This is a good idea.I think increasing our police force should be our most important issue.
M: Safety is important,but improving the schools should be the first plan.
W:I disagree,but we should all vote on this.Secondly,we should continue stopping big companies from moving to the town.
M:We should promote small businesses instead.This creates more job opportunities.
W:Yes,and I also believe that in the future our small businesses will provide local workers with better and higher-paid jobs in Springfield.
Text 10
W:I learned from a young age that the animal kingdom was an amazing place.I remember my teacher's lessons on different creatures in different environments.Mrs.Keller always spoke with enthusiasm about the different tools that each animal had developed to survive.
However,what interested me most was the animals that helped one another.Certain animals form a bond that benefits both of them.For instance,there's a type of fish that attaches itself to sharks.The fish actually ride on the sharks as they go.They even eat the remaining food from the shark's meals.In return,when the shark isn't giving them a free meal,they clean the shark.The small fish eat away anything that would cause an infection in the shark.Isn't that amazing?What's even more amazing is that some animals have adapted to creating a bond with
humans too.The “honey guide” is a bird that will lead humans to the insects that produce honey.The birds have learned to change their call when they find the insects.They do this specifically to warn humans in the area.Why,you ask?It's because the humans use smoke to make the insects calm down.The smoke sends the insects away from protecting the honey.This allows the birds to get the first taste of the honey as a reward.Facts like this are what make me love nature so much.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Our Conservation & Environment Projects are ideal for people who want to help with environmental conservation efforts, and carry out fieldwork in fascinating habitats.You'll be actively involved in conservation efforts, which include educating local people about the importance of protecting the environment.We share the same goal: to protect our planet for years to come.So get your backpack because you're going on an environmental travel adventure!
Our environmental and wildlife conservation projects cover an incredible range of species and environments.If you love working on projects to help the environment and animals, you can unleash your passion in different ways like:
Jungle Reforestation
Volunteers can travel to the Amazon rainforest in Peru to assist with reforestation.Volunteers must stay for at least two weeks to get the most out of this program—learn more and sign up!
Sri Lanka Elephant Experience
If you want to go on a tropical getaway where you can also do good, check out the Sri Lanka Elephant Experience, where you'll have the chance to work alongside a mahout to care for elephants.This program starts for two weeks at $ 600—learn more here!
Marine Conservation in South Africa
Check out the marine conservation volunteer program in South Africa, where you can get up close to marine wildlife.Program fees are $525 to start for one week, and you can stay up to three months—learn more and sign up here!
South Africa Big 5 Wildlife Experience
You can visit South Africa and volunteer on a world-class wildlife reserve, where you will get up close to elephants, lions, rhinos and other amazing animals.This program starts from $795 for your first two weeks—click here to learn more and to sign up!
You'll support and learn from professional environmentalists and scientists, as well as people from the local community.We offer safe, ethical, and sustainable wildlife and environmental conservation projects, and you'll always be aware of the impact of your work.In addition to making a difference in an animal care program, you'll develop important skills in working in wildlife conservation.
Adventures Await!
[语篇解读] 本文是一篇应用文。文章主要介绍了一个环境保护工程为那些想要为环保做出努力的人们提供了四个保护环境和野生动植物的志愿项目。
21.What's the shared goal of Conservation & Environment Projects?
A.To protect our planet.
B.To educate local people.
C.To experience adventures.
D.To improve the local community.
答案:A
21
22
23
细节理解题。根据第一段中的“We share the same goal: to protect our planet for years to come.(我们有着共同的目标:在未来的岁月中保护我们的地球)”可知,该项目的共同目标就是保护地球。
21
22
23
22.If you only have one week to volunteer, which project is best for you?
A.Jungle Reforestation.
B.Sri Lanka Elephant Experience.
C.Marine Conservation in South Africa.
D.South Africa Big 5 Wildlife Experience.
答案:C
21
22
23
细节理解题。根据Marine Conservation in South Africa标题下的“Program fees are $525 to start for one week(项目为期一周,费用是525美元)”可推断,如果想要做一周的志愿者,可以选择Marine Conservation in South Africa。
21
22
23
23.What is the main purpose of this advertisement?
A.To present how to care for wildlife.
B.To call on people to protect wildlife.
C.To recommend volunteer programs on wildlife.
D.To explain the importance of protecting wildlife.
答案:C
21
22
23
推理判断题。根据第二段(我们的环境和野生生物保护项目涵盖了令人难以置信的物种和环境范围。如果你喜欢从事帮助环境和动物的项目,你可以通过不同的方式释放你的热情)可知,本文主要是推荐野生生物志愿者项目。
21
22
23
B
When I was eight years old, I entered an art contest hosted by the International Fund for Animal Welfare (IFAW) and I won.I was so excited, but I didn't even know what “endangered” meant at that time.That night, I asked my mom and we found out there were over 6,000 endangered species (物种)! I felt sad and angry.I told my mom I would like to help save them.She asked me, “How?” And I told her my plan.
She said once I painted ten, she'd create a web page for me.To my mom's surprise, I had 10 paintings done in 5 days.My web page becomes a platform where I publish new works, share my opinions and raise people's environmental awareness.
Network reporters came to interview me and wrote my story and then many other websites shared it, making me shoot to fame overnight.My followers increased rapidly and some offered me money to hold an art exhibition.One of my paintings was sold at the Wolf Conservation Center at auction (拍卖) for $25,000 this summer.
So far, I have created more than three hundred paintings of endangered species.I use my website to sell them, and I also donate them and auction them to raise money to support the organizations I work with like IFAW, the Wolf Conservation Center in New York and Jane Goodall's Roots & Shoots.I did a lot of research before choosing those organizations because I wanted to make sure the money I donated would be used for protecting wildlife and their natural homes.Those organizations have helped my dreams come true.Up to now I have donated $69,000, and my goal is $100,000.
We all have an important role to play and if we work together, we will change the world.We need to be brave and original; we should stand out and speak up.It isn't always easy or popular but being true to ourselves is the bravest thing we can do.
[语篇解读] 本文是一篇记叙文。文章讲述了作者为拯救野生动物所做的努力。
24.What plan did the author most probably tell her mother?
A.To find out the number of endangered species.
B.To raise people's awareness of animal protection.
C.To create a web page for endangered species.
D.To sell her paintings to help save endangered species.
答案:D
24
25
26
27
推理判断题。根据第一段中的“I told my mom I would like to help save them.She asked me, ‘How?’ And I told her my plan.”可知,“我”告诉了母亲“我”的帮助拯救濒危物种的计划。根据第二段内容及倒数第二段前两句可知,作者创作了许多画并发表在网上,通过网络来卖掉它们,以此来筹钱支持那些保护野生动物的组织。根据倒数第二段中的“I did a lot of research...make sure the money I donated would be used for protecting wildlife and their natural homes.”可知,在选择这些组织之前,“我”做了很多研究,以确保“我”捐的钱会被用来保护野生动物和它们的家园。由此推测,D项符合题意。故选D。
24
25
26
27
25.Which of the following has the closest meaning to the underlined part “shoot to fame” in paragraph 3?
A.Highly stressed.
B.Make a fortune.
C.Widely known.
D.Go wild with delight.
答案:C
24
25
26
27
词义猜测题。根据第三段画线部分所在句的后一句“My followers increased rapidly and some offered me money to hold an art exhibition.”可知,“我”在网上发布的画使“我”变得出名。由此推测,“making me ‘shoot to fame’”意为“让我一举成名”。故选C。
24
25
26
27
26.Which of the following best describes the author?
A.Talented and caring.
B.Patient and brave.
C.Independent and creative.
D.Friendly and curious.
答案:A
24
25
26
27
推理判断题。根据倒数第二段前两句可知,作者已经画了300多幅濒危物种的画,并将其出售、捐赠、拍卖以支持各类动物保护组织救助野生动物。由此推知,作者是有才华并且有爱心的。故选A。
24
25
26
27
27.What can we learn from the author's experience?
A.We should learn to be more creative.
B.We should express our opinions bravely.
C.We should raise money to support organizations.
D.We should try our best to make the world a better place.
答案:D
24
25
26
27
推理判断题。根据最后一段中的“We all have an important role to play and if we work together, we will change the world.”可知,我们都可以发挥重要作用,如果我们共同努力,我们将改变世界。因此,从作者的经历中我们能学到我们应该尽最大努力使世界变得更美好。故选D。
24
25
26
27
C
As a young boy growing up in Sicily, Francesco Romito would hear stories about a different Italy—a wild place, where hunters still robbed the forests.It aroused a strong feeling in him, one that would take him high in the mountains of northern Italy.Once there,his love for wildlife continued to grow, bringing him face to face with one species in particular: the wolf.
In Italy—especially rural areas—the wolf is considered as a “danger”,and a big part of Francesco and his group members' role is fighting against this “dangerous description”, through positive and factual communications.Social media has become a very powerful tool, where they share news about their research operations, wolf tracking and updates about upcoming events.Currently, they have a 50, 000 strong following.The goal is to create an environment where wolves and humans can co-exist peacefully.
When Francesco isn't posting online, he's usually out in the mountains looking for wolves.As one of the most elusive animals in Europe, tracking them requires almost superhuman patience.“It's not easy to study.It's not easy to find information.It's mainly a night animal, so it's just not easy to see!” In order to promote the rewilding of wolves in Italy, Francesco also meets with local people, farmers, and sheep raisers.In these meetings, he explains the benefits of having wild wolves around.“It's not easy to manage people's feelings about this animal, ” he says.“It's easy for people to be scared.”
So far, the group's approach seems to be working.Italian wolf number dropped down to around 100 in the 1970s; today, it's estimated that there could be as many as 900 in the wild.
[语篇解读] 本文是一篇说明文。文章主要介绍了Francesco为了使人类和狼和谐共处所做的努力, 以及其团队所取得的成果。
28.What inspired Francesco to be concerned about wolves?
A.The life of hunters.
B.The place he grew up.
C.The stories about wildlife.
D.The mountains of northern Italy.
答案:C
28
29
30
31
细节理解题。根据文章第一段(Francesco Romito会听到关于另一个意大利的故事——一个荒野之地, 那里的猎人还在掠夺森林。这激起了他的强烈感情), 以及最后一句(到了那里后, 他对野生动物的热爱继续增长, 让他面对一个特别的物种:狼)可知,关于野生动植物的故事唤起了他对狼的关注, 故选C。
28
29
30
31
29.Why do Francesco's group want to remove the “dangerous description”?
A.Because wolves are endangered species.
B.Because wolves are regarded as dangerous animals.
C.Because social media will do research operations.
D.Because they want to create a harmonious environment.
答案:D
28
29
30
31
细节理解题。根据文章第二段最后一句(目标是创造一个狼和人类可以和平共处的环境)可知,他的团队想要除去狼不好的名声是为了创造和谐的环境, 故选D。
28
29
30
31
30.What does the underlined word “elusive” in paragraph 3 mean?
A.Hard to trap.
B.Hard to follow.
C.Hard to describe.
D.Hard to recognize.
答案:B
28
29
30
31
词义猜测题。根据第三段第二句可知, 追踪狼需要极大的耐心, 是很难的, 故选B。
28
29
30
31
31.What is the purpose of the text?
A.To introduce the wolves in Italy.
B.To appeal to people to protect wolves.
C.To tell readers some stories about wolves.
D.To explain the benefits of having wild wolves around.
答案:B
28
29
30
31
写作意图题。根据文章讲述了Francesco为了使人类和狼和谐共处所做的努力, 以及他的团队所取得的成果, 可知,Francesco和他的团队的努力是有效果的, 以此呼吁其他人保护狼群, 故选B。
28
29
30
31
D
Nowadays,taking no notice of protecting the environment leads to problems including global warming.While discussing the matter of going green with my daughter, I remembered the daily practices in most households in India.What we did was actually helping our environment and also protecting our resources.We did all this naturally, without even realizing its importance.
We preferred reusing pens in the past.We used to have ballpoints used again and again by changing the refills and we also used ink pens, which were refreshed now and then by filling ink in them when required.There was no such thing as a use-and-throw pen.We loved the process of cleaning the writing instruments.However, today, plastic pens that do not last long are ruling the stationery stores (文具店).
We recycled and reused newspapers without really thinking twice about it.Newspapers were kept carefully during those days because they were important materials used for packing and storing things.Today plastic bags have become important.These materials pollute our land and water and prevent all conservation (保护) efforts.
Public transport was a common thing in the old days and it was so much fun.Nowadays, many people seem not to have the patience to take public transport and some people even consider it too silly for them.A lot of people go by car every day and pollute the environment, thinking it makes them look cool.Vehicular (车辆的) pollution in cities is the biggest contributor to environmental problems.I am not against the usage of modern technology.In fact, it has helped make our life easier.While we can use technology to go green instead of polluting the environment, we should also go back to a few old traditions that are eco-friendly.
[语篇解读] 本文是一篇说明文。无论是过去还是现在,人们都应该保护环境,且人们应该重新开始一些环保的老传统。
32.How many daily practices are mentioned in the text?
A.One. B.Two.
C.Three. D.Four.
答案:C
32
33
34
35
细节理解题。根据第二段第一句“We preferred reusing pens in the past.”,第三段第一句“We recycled and reused newspapers without really thinking twice about it.”以及第四段第一句“Public transport was a common thing in the old days and it was so much fun.”可知,文中提到了三个日常习惯。故选C。
32
33
34
35
33.Which of the following may the author advise us to do?
A.Use plastic bags.
B.Go to school by bus.
C.Use use-and-throw pens.
D.Throw old newspapers away.
答案:B
32
33
34
35
推理判断题。根据第四段中的“Public transport was a common thing in the old days and it was so much fun.”“ A lot of people go by car every day and pollute the environment, thinking it makes them look cool.Vehicular pollution in cities is the biggest contributor to environmental problems.”可知,作者可能会建议我们乘公共汽车上学。故选B。
32
33
34
35
34.What does the author want to do in the last paragraph?
A.Summarize the above paragraphs.
B.Add some background information.
C.Introduce a new topic for discussion.
D.Show some reasons to the readers.
答案:A
32
33
34
35
推理判断题。通读全文可知,本文第一段引出话题,接下来的三段列举了三个例子,最后一段作者讲,虽然我们可以使用技术来保护环境而不是污染环境,但我们也应该重新开始一些环保的老传统。由此可推知,最后一段的作用是总结全文。故选A。
32
33
34
35
35.What may be the best title for the text?
A.Follow Old Traditions
B.Go Green Then and Now
C.The Environment Is Worsening
D.Modern Technology Is Harmful
答案:B
32
33
34
35
标题归纳题。根据第一段的内容以及最后一段中的“While we can use technology to go green instead of polluting the environment, we should also go back to a few old traditions that are eco-friendly.”可知,B项“Go Green Then and Now(过去和现在都要大力保护自然环境)”为最佳标题。故选B。
32
33
34
35
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
[语篇解读] 本文是一篇说明文,主要介绍了植树要选择合适的时间与合适的地点以及如何植树和如何养护树,包括挖坑、种植、填土、管理、浇水等。文章还提到春天和秋天通常是最佳的植树时间的原因。
When you're deciding to plant a tree, the most important considerations are choosing the right tree and placing it in the right spot.Trees vary widely in their needs for space, light, moisture and soil conditions.When you've chosen a tree, you'll need to prepare your site for planting it.
Dig a hole a foot deep and twice as wide as the root ball of the new tree.Loosen the soil at the bottom and sides of the hole. 36
36
37
38
39
40
A.Straighten the tree in the hole.
B.Then guide the tree into the hole carefully.
C.Make a note of your goal of planting a tree.
D.Planting a tree is a big investment.
E.In this way roots will be able to easily enter the soil.
F.You will probably need to water it at least once a week.
G.This gives the tree time to adjust before the hot or cold season arrives.
答案:E
36
37
38
39
40
设空处前一句提到要疏松树坑底部和四周的土壤,设空处说明这么做的结果:这样树根就能容易地扎进土壤,故E项符合语境。E项中的“roots” “enter the soil”与上文中的“the root” “the soil”相对应。
36
37
38
39
40
Gently remove the tree from the container. 37 Build soil up and around the roots if necessary, so the tree can be at the same soil level as it was originally grown.
36
37
38
39
40
36
37
38
39
40
A.Straighten the tree in the hole.
B.Then guide the tree into the hole carefully.
C.Make a note of your goal of planting a tree.
D.Planting a tree is a big investment.
E.In this way roots will be able to easily enter the soil.
F.You will probably need to water it at least once a week.
G.This gives the tree time to adjust before the hot or cold season arrives.
答案:B
根据文章整体内容可知,此处是讲植树的步骤。本空承接上句,轻轻地把树移出来之后要小心地放入树坑,故选B项。B项中关键词语“the hole”与上文中的“Dig a hole” “the hole”相对应。
36
37
38
39
40
38 Before you begin backfilling (回填) the hole, have someone view the tree from several directions to confirm that the tree is straight.Once you begin backfilling the hole, it is difficult to reposition (改变位置) the tree.
36
37
38
39
40
36
37
38
39
40
A.Straighten the tree in the hole.
B.Then guide the tree into the hole carefully.
C.Make a note of your goal of planting a tree.
D.Planting a tree is a big investment.
E.In this way roots will be able to easily enter the soil.
F.You will probably need to water it at least once a week.
G.This gives the tree time to adjust before the hot or cold season arrives.
答案:A
设空处后面提到在开始回填之前,让另一个人从各个方向看,确保树是直的,由此可知,本段讲的是要把树在树坑里放直,A项符合本段主旨。A项中的“Straighten”与下文中的“straight”相对应。
36
37
38
39
40
Backfill the hole with existing soil.At this time you can also add fertilizer (肥料) such as bone meal or any other fertilizer.Then water the tree.
Caring for the tree once it is planted is an important step.It needs watering regularly.When the soil below the surface of the covering becomes dry, it's time to water it. 39 Continue until mid-autumn, when the tree needs less water.
36
37
38
39
40
36
37
38
39
40
A.Straighten the tree in the hole.
B.Then guide the tree into the hole carefully.
C.Make a note of your goal of planting a tree.
D.Planting a tree is a big investment.
E.In this way roots will be able to easily enter the soil.
F.You will probably need to water it at least once a week.
G.This gives the tree time to adjust before the hot or cold season arrives.
答案:F
本空承接上文,设空处前提到要定期浇水并说明了什么时候浇水,F项“你可能需要每周至少浇水一次”符合语境。F项中的“water it”与上文中的“watering”和“water it”相对应。
36
37
38
39
40
36
37
38
39
40
Spring and autumn are generally the best time to plant a tree. 40 In areas without cold winters, trees may be planted during the winter.In northern climates, spring planting gives the tree more time to get established before the harsh winter.
36
37
38
39
40
A.Straighten the tree in the hole.
B.Then guide the tree into the hole carefully.
C.Make a note of your goal of planting a tree.
D.Planting a tree is a big investment.
E.In this way roots will be able to easily enter the soil.
F.You will probably need to water it at least once a week.
G.This gives the tree time to adjust before the hot or cold season arrives.
答案:G
设空处前一句提到春季和秋季通常是最好的植树时间,本空解释原因:这给了树在炎热或寒冷的季节到来之前适应的时间,G项符合语境。G项中的“before the hot or cold season arrives”与上文中的季节关键词“Spring and autumn”相对应。
36
37
38
39
40
第三部分 语言运用(共两节, 满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分, 满分15分)
阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
One summer afternoon decades ago, Dad and I explored a recreational park on a boat.The gentle lake around and the clear sky overhead provided slight relief from the August 41 .Sitting back with my eyes closed, I 42 Dad rowing (划) quietly.
Suddenly a(n) 43 , desperate buzzing (嗡嗡) came from the right side of my head.I sat up straight and looked around instantly.On my 44 landed a bee marked by bright black and yellow bands on the body.I, frozen in extreme 45 , sat there with my eyes 46 as big as saucers.
“Don't move and it'll not bother you.” Dad kept rowing skillfully, both hands 47 .“It's tired and needs 48 for a hot day.Once it's back to himself, it'll keep on going.”
“What? Was Dad telling me to just let a terror sit on my shoulder?” Gradually I gained my 49 and turned my head slowly, giving it a look.There it sat, wings folded neatly against its body.I was 50 by how perfectly formed it seemed.Finally, my curiosity 51 my fear and I relaxed.No sooner had I done that than it began spreading its wings and 52 off.
“I've told you, ” he simply said.
My father is no longer alive, but the 53 of that moment has taken root in my heart.For the first time I've 54 the fact that we are all one, all part of the same 55 , small or big, human or insect.
[语篇解读] 本文是一篇记叙文。作者和爸爸在一次探险时,一只蜜蜂停在作者肩膀上, 爸爸叫作者不要赶走它, 它会自己飞走, 作者第一次意识到人和昆虫是同一个自然的一部分。
1.A.heat B.freedom
C.warmth D.trip
答案:A
根据下文“a hot day”可知, 那天很热, 故选A。
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
42.A.imagined B.watched
C.heard D.noticed
答案:C
由前面的“with my eyes closed”及后面的“Dad rowing quietly”可知, 作者是闭上眼睛听爸爸静静地划船, 故选C。
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
43.A.opposing B.repeated
C.fallen D.appealing
答案:B
由“desperate buzzing”及常识可知, 蜜蜂飞的时候发出的嗡嗡声是反复的, 故选B。
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
44.A.back B.shoulder
C.leg D.jaw
答案:B
根据下文“sit on my shoulder”可知, 作者的肩膀上落了一只蜜蜂, 故选B。
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
45.A.comfort B.question
C.worry D.panic
答案:D
由下文“let a terror sit on my shoulder”可知, 作者很惧怕蜜蜂, 所以感到恐慌, 故选D。
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
46.A.reacted B.changed
C.focused D.widened
答案:D
由“as big as saucers”可知, 作者因为恐慌所以眼睛睁得像碟子一样大, 故选D。
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
47.A.back and forth B.up and down
C.in and out D.here and there
答案:A
由上文的“Dad kept rowing skillfully”及常识可知, 爸爸熟练地划着船, 划船时手应该是来回划, 故选A。
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
48.A.drink B.rest
C.effort D.excitement
答案:B
由“It's tired”可知, 蜜蜂累了, 需要休息, 故选B。
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
49.A.confidence B.courage
C.inspiration D.patience
答案:B
由下文的“turned my head slowly, giving it a look”可知, 作者是鼓起勇气扭头看蜜蜂, 故选B。
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
50.A.attacked B.replaced
C.attracted D.honored
答案:C
由下文中的“my curiosity”可知, 作者对那只蜜蜂感兴趣, 被蜜蜂完美的形状所吸引, 故选C。
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
51.A.overcame B.equaled
C.measured D.lowered
答案:A
由下文的“I relaxed”可知, 作者放松下来是因为好奇心战胜了恐惧, 故选A。
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
52.A.ran B.jumped
C.walked D.flew
答案:D
由上文的“spreading its wings”可知, 蜜蜂展开翅膀, 然后飞走了,故选D。
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
53.A.memory B.thought
C.process D.comment
答案:A
由下文的“taken root in my heart”可知, 扎根在作者心中的是记忆, 故选A。
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
54.A.got down to B.looked forward to
C.woken up to D.given in to
答案:C
由“the fact that we are all one, all part of the same 55 , small or big, human or insect”可知, 这是作者所意识到的一个道理, 故选C。
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
55.A.field B.race
C.society D.nature
答案:D
由“we are all one”可知, 我们是一个整体, 是同一个自然的一部分, 故选D。
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
第二节 (共10小题;每小题1.5分, 满分15分)
阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
[语篇解读] 本文是一篇记叙文。文章讲述了英国一个小镇的村民自己种植食物,开放采摘,保护环境,并且吸引了很多小镇效仿的故事。
A small town in England is teaching the world that it is important 56. (grow) your own food.Any open space 57. (use) to grow fruit and vegetables.There are apples, pears, peaches, strawberries, cabbages and carrots, here and there.Everyone can pick them 58. free.Eight years ago, a woman named Pam in Todmorden dug up her rose garden.She planted vegetables, knocked down the garden walls and put up a sign 59. (say), “Help yourself.” Today, Pam has 60. (complete) changed the town.A new town has been born, 61. is called “Incredible Edible Todmorden”.Pam explained why she thought
the idea was popular.“It's possible and positive.Many people know we have to change, 62. how we do that is a question.” So one day, she gathered all the 63. (villager) together.They decided to do something different at once.They didn't write reports.They didn't ask for 64. (permit).They just did it.Only a short time later, Todmorden 65. (become) a big garden of fruit and vegetables.In Todmorden, there is a motto: If you eat, you are in.But that's not all.There are more than 700 “edible towns” popping up around the world, from Canada to Mali.People there think about food and protect the environment at the same time.
56.考查非谓语动词。句意:英国的一个小镇正在使世界懂得,种植你自己的食物是很重要的。it is important to do sth.意为“做某事很重要”,为固定搭配。故填to grow。
答案:to grow
57.考查时态、语态及主谓一致。句意:任何空地都被用来种植水果和蔬菜。根据上下文可知,此处表示客观事实,所以时态用一般现在时。主语是Any open space,谓语应用第三人称单数形式,且主语与use之间构成被动关系,应用被动语态。故填is used。
答案:is used
58.考查介词。for free意为“免费地”,为固定搭配。故填for。
答案:for
59.考查非谓语动词。句意:她种植蔬菜,推倒花园的围墙并竖起一块牌子,上面写着:“请自便。”句中有三个并列谓语planted,knocked down和put up,设空处应用非谓语动词;动词say与sign之间构成逻辑上的主谓关系,所以用现在分词作后置定语。故填saying。
答案:saying
60.考查词性转换。修饰动词changed,应用副词作状语。故填completely。
答案:completely
61.考查定语从句。设空处引导非限制性定语从句,在从句中作主语,且先行词为A new town,因此用which引导定语从句。
答案:which
62.考查连词。上文讲“许多人知道我们必须改变”,下文讲“我们如何去做是一个问题”,上下文构成转折关系,故填but或yet。
答案:but/yet
63.考查名词单复数。villager为可数名词,所以all后面应用其复数形式。故填villagers。
答案:villagers
64.考查名词。根据空前的介词for可知,设空处应用名词作for的宾语;ask for sth.为固定搭配,意为“请求某事”;由语境可知,此处表示请求“允许”,故填permission。
答案:permission
65.考查动词的时态。根据设空处所在句的前一句“They just did it.”可知,此处是讲过去的事情,所以用一般过去时。故填became。
答案:became
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是学生会主席李华。你校将要举办一次以环保为主题的摄影展览,请根据下面提示写一则通知,介绍相关情况并鼓励同学们积极参加。
主题:环境保护;
时间:12月15日下午2:00-5:00;
地点:学校餐厅。
注意:
1.词数80左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯。
参考词汇:环境保护environmental protection;餐厅the dining hall
Notice
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
The Students' Union
[参考范文]
Notice
To raise students' awareness of environmental protection, our school is going to hold a photo exhibition, which is aimed at showing us the importance of protecting the environment.The activity is scheduled from 2 p.m.to 5 p.m.on December 15, and it will be held in the dining hall located to the east of the playground.
Everyone is welcome to take an active part, for it will be surely a good chance to have a better understanding of the real meaning of environmental protection.
The Students' Union
第二节(满分25分)
阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。
When I was ten years old, my mom decided she wanted a dog. My sister and I were excited about the idea. We went to the local shelter (收容所) where we discovered a dog who had been hit by a car.One of his back legs was badly injured, and he was clearly in terrible pain.
My mom adopted the dog and took him to the vet's. The vet fixed his leg and said he would be fine. It took him a long time to get well, and he had to be helped up and down the stairs to our second-floor apartment for weeks. The bad leg was always a little shorter than the others, but he got along fine.So, we had a dog.
Now our dog needed a name. My mom couldn't think of any name except that of a dog on a television show—a smart dog named Oliver. So she named our dog Oliver.
Oliver loved all of us, letting my sister and me put him in dolls' clothes, cut his hair, and play with him, but my mom was his savior (救星). When she left the house to go shopping, he howled (嗥叫) at the top of his voice until she returned. And when she came home, he was beside himself with happiness.
Oliver went with us on vacation each summer, from our home in Washington State to our grandparents' homes in Massachusetts and New York. We never had to worry about Oliver; we just opened the door and he got out, did what was needed and got back in the car.
One day,we stopped at midday for gas and a bathroom break at a station in the middle of nowhere.It had started to rain. Everyone rushed out of the car and took off in several directions. A few minutes later, we were on the road again.
注意:续写词数应为150个左右。
Hours passed when my mom asked suddenly, “Where's the dog?”
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
We went all the way back to the gas station but couldn't find Oliver.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
[参考范文]
Hours passed when my mom asked suddenly, “Where's the dog?” That was when we found Oliver wasn't in the car.Realizing that Oliver might have been left at the gas station, Mom decided to turn back to the gas station.On our way back, my sister and I looked out of the window every now and then, hoping to see Oliver, but we didn't.Fearing that he might be hit by a car or hurt, we sped up the car.
We went all the way back to the gas station but couldn't find Oliver.Where did the dog go? Near the gas station, we looked around, calling his name.Suddenly, Mom heard Oliver barking from the woods behind the gas station.We rushed to the woods, only to find Oliver wet and dirty in an animal trap.We pulled him out as hard as we could.He was unhurt, just a little dirty.The dog rushed to Mom excitedly.Once again, Mom was his savior.
$$