2025年中职英语一轮复习Unit 3 Internship课件
2025-01-17
|
57页
|
532人阅读
|
6人下载
普通
内容正文:
知识过关 培基固本
PART 01
考点突破 广记博览
PART 02
语法链接 难点释疑
PART 03
直击高考 真题演练
PART 04
精练提升 拾级而上
点击进入Word
金山办公软件有限公司
汇报人:WPS
谢谢欣赏
Thank you for watching !
金山办公软件有限公司
汇报人:WPS
57
一、词汇通关
1.________ n.挑战
2.________ v.表达
3.________ n.同意,协议
4.________ v.组织
5.________ n.安排
6.________ n.保险
7.________ n.客人
8.________ n.实习生
9.________ n.奖,奖金
10.________ n.项目
11.________ v.收到
12.________ n.报告
13.________n.接待处
14.________n.奖学金
15.________n.文凭
16.________ n.信息
17.instruction n.________
18.trainer n.________
19.qualified adj.________
20.sign v.________
21.mentor n.________
22.staff n.________
23.description n.________
24.excel v.________
25.colleague n.________
26.trainee n.________
27.education n.________
28.provide n.________
29.company n.________
30.workplace n.________
答案:1.challenge 2.express 3.agreement 4.organize 5.arangement 6.insurance 7.guest 8.intern 9.prize 10.program 11.receive 12.report 13.reception 14.scholarship 15.diploma 16.information 17.说明,指示 18.教练,教员 19.有资格的 20.签名,签 21.导师 22.工作人员 23.描述 24.突出 25.同事 26.实习生 27.教育 28.提供 29.公司 30.工作场所
二、短语速记
1.成功做某事________
2.与……相处得好________
3.决定做某事________
4.想要做某事________
5.代替,而不是________
6.接电话________
7.仔细检查________
8.持续做某事________
9.擅长做某事________
10.为了做某事________
11.sign an agreement________
12.hang up ________
13.deal with ________
14.check out ________
15.Human Resources Department________
16.an assistant receptionist________
17.receive guests________
18.at the reception________
19.in the real workplace________
20.keep track of________
答案:1.succeed in doing sth. 2.get along well with 3.decide to do sth. 4.want to do sth. 5.instead of 6.pick up telephone calls 7.go through 8.keep doing sth. 9.be good at doing sth. 10.in order to do sth. 11.签协议 12.挂断(电话) 13.处理 14.退房.调查 15.人力资源部 16.一名助理接待员 17.接待客人 18.在前台 19.在真实的工作场合 20.记录
三、句型再现
1.How is it ________ with your internship?
你的实习进展如何?
2.Do you get ________ well with your colleagues?
你和同事相处得好么?
3.________do you feel facing real guests?
面对真实的顾客,感觉怎么样?
4.It was a ________ at the beginning.
刚开始,这是一个挑战。
5.I ________ my threeparty________ with my school and the tranier.
我与学校和培训者签订了三方协议。
6.Tell me ________ about it.
告诉我更多的东西。
7.What ________?
发生了什么?
8.Huaxia Company ________ ________ in 1986.
华夏公司创建于1986.
9.It is ________ ________ providing internship programs for vocational school students.
它擅长于为职业学校学生提供实习项目。
答案:1.going 2.along 3.How 4.challenge 5.signed;agreement 6.more 7.happened 8.was built 9.good at
一、重点词汇
1.succeed v.成功,做成
[原句呈现]
Trainee will succeed in completing real tasks.
实习生将会完成真实的任务。
[拓展归纳]
(1)success n.成功,成功地人或事
I wish him success in his new shop.
我祝愿他经营新商店成功。
(2)successful adj.成功的
The operation is successful.
手术很成功。
(3)successfully adj.成功地
[即学活用]
(1)He ________ in realizing his dream.(success)
(2)The students are proud of that ________experiment.
A.success
B.successful
C.successfully
D.succeed
答案:(1)succeeded (2)B
2.organize v.组织
[原句呈现]
I've finished the preservice training organized by the Human Resourcs Department.
我完成了人事部门组织的岗前培训。
[拓展归纳]
organization n.组织
He is the president of a large international organization.
他是一个大型国际组织的主席。
[即学活用]
(1)What should I do if I decide to leave the ________ (organize).
(2)He ________ an outdoor activity last weekend.(organize)
答案:(1)organization (2)organized
3.agreement n.同意,协议
[原句呈现]
I just signed my threeparty agreenent with our school and my trainer.
我刚刚与我的学校和培训方签署了三方协议。
[拓展归纳]
(1)agreement n.同意,协议
We have come to an agreement that we will start the project next week.
我们已经达成协议,下周开始这个项目。
(2)agree v.同意,赞成
agree to do sth.同意做某事
agree with sb.同意某人的观点
agree with sth 与……一致,同意某人的意见,主张
At last she agreed to marry him.
她最后还是答应嫁给他。
I don't agree with you at all.
我一点都不同意你的观点。
I agree with what you said.
我同意你说的。
[即学活用]
(1)I don't agree ________ you at all .
我一点也不同意你的看法。
(2)The most important thing is to reach an________ (agree).
最重要的事是达成一致。
答案:(1)with (2)agreement
4.challenge n.挑战
[原句呈现]
It was a challenge at the beginning.
刚开始,它是一个挑战。
[拓展归纳]
(1)challenge n.挑战
face the challenge 面对挑战
Many countries now face the challenge of high unemployment.
目前许多国家面临失业率高的挑战。
(2)challenge v.挑战
challenge oneself 挑战自我
challenge sb.挑战某人
challenge sb.to(do)sth.向某人挑战(做)某事
We will challenge Class 4 to have a basketball match next week.
下周我们将向四班挑战打篮球。
(3)challenging adj.挑战性的
I like the job because it's challenging.
我喜欢这份工作,因为它有挑战性。
Sailing is a challenge event.
航行是一件有挑战性的事情。
[即学活用]
Although the job was ________,he accepted the ________ without hesitation.
虽然这工作有挑战性,他毫不犹豫地接受了挑战。
答案:challenging challenge
5.receive v.收到,接待,欢迎
[原句呈现]
I receive guests at the reception,...
我在前台接待客人……
[拓展归纳]
辨析 receive与accept
receive指客观上收到某物;accept 指主观上接受某物。
I received several gifts on my eighteenth birthday.
在我18岁生日时,我收到好几个礼物。
Please accept my advice about your problem.
请接受我关于你这个问题的建议。
[即学活用]
I ________a wedding invitation yesterday,but I am not ready to________ it.
我昨天收到了结婚请柬,但我还没有准备好接受。
答案:received;accept
6.sign v.签字;签名
[原句呈现]
I signed my threeparty agreement with my school and the trainer.
我与学校和培训者签订三方协议。
[拓展归纳]
(1)sign n.标记;标志
traffic signs 交通标志
Turn right and follow the signs.
向右拐,然后循着路标走。
[即学活用]
(1)You need to ________ here.
你需要在这里签上字。
(2)Pay attention to the road ________.
注意路标。
答案:(1)sign (2)signs
7.experience n.体验,经历,体会
[原句呈现]
Experience with Huaxia Company was important in my development.
在华夏公司的经历,在我提升中很重要。
[拓展归纳]
(1)experience n.经历(可数名词);经验(不可数名词)
I had an unforgettable experience in America.
我在美国有过一次难忘的经历。
My father is a teacher with more than ten years' experience.
我爸爸是一位有着10多年经验的教师。
(2)experienced adj.有经验的
She is an experienced teacher.
她是一位有经验的老师。
[即学活用]
(1)She needs an ________ trainer to help her.
她需要一位有经验的教练来帮助她。
(2)What ________ experience she had!
A.a great
B.great
C.an great
D.the great
答案:(1)experienced (2)A
8.require v.需要
[原句呈现]
Diplomas typically require one to two years of fulltime study.
文凭通常需要一到两年的全日制学习。
[拓展归纳]
(1)require doing/to be done 某事需要被做
Our class room is dirty,it requires cleaning/to be cleaned.
我们教室很脏,需要打扫。
(2)requirement n.要求;必要条件
meet one's requirements满足某人的要求
My major and experience meet your requirements.
我的专业和经历符合你的需要。
[即学活用]
(1)You'd better meet the following ________ (require).
(2)The flowers requires ________ (water)every day.
答案:(1)requirements
(2)watering/to be watered
二、重点句型
1.How is it going with your internship?
你的实习进行地如何了?
[拓展归纳]
How is it going with...?常用于询问某人、某事怎么样,常用回答的句型是:
Very well/Not bad,thank you.
英语中常用来询问对方过得怎么样句型:
(1)How is it going...?
(2)How is everything?
(3)How are things?
[即学活用]
(1)—How is it________ with you?
—Not bad,thank you.
(2)—________ are things?
—So so.
(3)—________ is everything?
—Very well,thank you.
答案:(1)going (2)How (3)How
2.How do you feel?
你感觉怎么样?
[拓展归纳]
本句型用来询问对方的感觉,也可以询问对方的身体状态;
How do you feel doing sth.?做某事感觉如何?
How do you feel today?你今天感觉怎么样
I feel terrible 我感觉有些糟糕。
How do you feel working with her team?
和她的团队一起工作,你感觉如何?
当询问身体感觉怎么样时还可以用How are you feeling?
[即学活用]
(1)—How do you________ today?
—I ________a little sleepy.
(2)—How are you feeling today?
—________
A.Of course,you can.
B.Not too bad,thanks.
C.Thank you.
D.I'm sorry to hear that.
答案:(1)feel;feel (2)B
3.The staff here were more than happy to offer help.
这里的员工很愿意帮助我。
[拓展归纳]
(1)more than极其,非常(通常后接形容词、副词或分词等)。如:
She was more than kind to us.
她对我们很友好
(2) 多于(其通常后接数词,也可接其他词)。如:
I've known him for more than twenty years.
我已认识他 20多年了。
(3)offer help 提供帮助
[即学活用]
If you tell your father what you have done,he will be ________ angry.
A.more than
B.much than
C.less than
D.most than
答案:A
4.I've finished the preservice training organized by the Human Resources Department.
我完成了人事部门组织的岗前培训。
[拓展归纳]
(1)have+done 现在完成时
(2)organized by the Human Resources Department过去分词短语做后置定语,与被修饰词之间是被动关系。
[即学活用]
(1)Our school life ________ a lot since 2017.
A.changes
B.changed
C.will change
D.has changed
(2)Smart phones ________ by Huawei are getting more and more popular around the world.
A.made
B.making
C.to make
D.make
答案:(1)D (2)A
5.Huaxia Company builds a great internship program for vocational school students who dream of a career in an international trading company.
华夏公司给那些梦想在国际贸易公司工作的的职业学校学生建立了许多实习实训项目。
[拓展归纳]
(1)who dream of a career in an international trading company在这里是定语从句,修饰vocational school students。
(2)dream of 梦想,渴望
dream of doing sth./n.
[即学活用]
(1)Those________ are invited to the party come from America.
A.who
B.whom
C.what
D.which
(2) I have never dreamed ________ meeting you here.
A.of
B.to
C.on
D.from
答案:(1)A (2)A
三、交际用语
询问与提供信息
询问
回答
Do you get along well with...?
What happened?
Could you please help me?
How is it going with you?
How do you feel facing real guests?
Of course.
The machine stopped working suddenly.
Sure....
So far,so good.
It was a challenge at the beginning.
[即学活用]
1.—It's a long time since we met last time,Alice.How's it going?
—________.Many thanks.
A.Pretty good
B.The same to you
C.It doesn't matter
D.Help yourself
答案:A
2.—I ________ late for school this morning.
—What________?
A.am;happens
B.am;happened
C.was;is happening
D.was;happened
答案:D
3.You are supposed to________ your classmates.Don't argue with them.
A.get to
B.get off
C.get on
D.get along well with
答案:D
过去进行时
一、定义
表示过去某一时刻或某阶段正在进行的动作。
We were having classes at 8 yesterday morning.
我们昨天早上8点在上课。
二、结构
主语+was/were+doing
肯定:She was drawing a picture at 3 yesterday.
否定问:She was not drawing a picture at 3 yesterday
一般疑问:Was she drawing a picture at 3 yesterday?
Yes,she was.No,she wasn't.
三、用法
1.过去进行时表示过去某一时刻或是某段时间内持续进行的动作或者状态。
常用的时间状语有 at that moment、at five yesterday、then、this time last night、the whole morning、from six to nine last night等。
We were watching TV from six to nine last night.
昨天晚上六点到九点我们在看电视。
2.用来描述一件事情发生的背景,或表示一个动作发生时,另一个动作正在进行。
When I saw her,she was drawing a picture.
当我看到她时,她正在画一幅画。
[即学活用]
1.We________ a meeting at 8:00 yesterday morning.
A.have
B.was having
C.were having
D.would have
2.What________ you________ when I called you last Sunday ?
A.were,doing
B.was,doing
C.are,doing
D.would,do
3.Tony was drawing a picture ________ I was doing my homework.
A.if
B.because
C.while
D.until
4.—I called you at 8:30 last night but you didn't answer.
—Oh,I ________ in the bathroom at that time.
A.had a bath
B.am having a bath
C.was having a bath
D.have a bath
5.—It's a pity that you didn't watch the football match yesterday evening.What happened?
—Steve is going to London,so he ________ me about the manners in England the whole evening.
A.is asking
B.was asking
C.asked
D.has asked
答案:1.C 2.A 3.C 4.C 5.B
1.(2021春考真题)My phone rang while I________ the film My people,My country.
A.see
B.was seeing
C.am seeing
D.would see
B 解析:考查过去进行时。句意:当我在看电影时,电话响了。本句需用过去进行时,表示一个动作发生时,另一个动作正在进行。过去进行时的基本形式是was/were+doing,故选B。
$$
由于学科网是一个信息分享及获取的平台,不确保部分用户上传资料的 来源及知识产权归属。如您发现相关资料侵犯您的合法权益,请联系学科网,我们核实后将及时进行处理。