Unit 5 Section Ⅵ Viewing Workshop & Reading Club & Assessment-【金版教程】2024-2025学年新教材高中英语选择性必修第二册作业与测评word(北师大版2019)
英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)
Section Ⅵ Viewing Workshop & Reading Club & Assessment
课时作业(八)
[基础训练]
根据语境及首字母提示完成句子
1.The hotel has special f________ for welcoming disabled people.
答案:facilities
2.Her books have been t________ into 24 languages.
答案:translated
3.In the late 1970s, air travel became a________ for the average family in the UK.
答案:affordable
4.The college runs summer c________ for foreign students.
答案:courses
5.He was sent to his room as a p________.
答案:punishment
[思维训练]
Ⅰ 阅读
A
Granada is Spain's most visited city, drawing tourists from all over the world, most of whom are eager to see the famous world heritage sites. Also, some people can enjoy the wonderful music and dance festivals there. Located in Spain's most southern region, you are guaranteed lovely hot weather during the summer. However, as it is set at the foot of the Sierra Nevada Mountains, there is skiing during the winter, making it a popular destination all year round.
Centuries ago, Granada was once a city filled with hundreds of public baths. One of the few that remains undamaged dates back to the 11th century. However, Granada's most popular attraction is the Alhambra. The name Alhambra means “red castle” because of the color of the stone, which is particularly beautiful at sunset. As you walk through its narrow streets and beautiful gardens, you will be able to experience the charm of this particular region.
Within the Alhambra is the Parador (旅馆) Granada, which is one of Spain's most popular hotels. It was originally part of a palace and later turned into a convent (女修道院), it's a place where you can calm your mind. Its tranquil courtyard and lovely views are some of the reasons why so many guests enjoy their stay.
1
学科网(北京)股份有限公司
英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)
Located on the hill not far from the Alhambra is Albaicin. This used to be an Arab silk market, but today the small streets are filled with shops selling local handicrafts. From Albaicin, there is a steep walk up to a church, but it's well worth the effort. With the mountains in the background, you will be able to get a beautiful view.
Granada has its own airport with flights from London and Stansted, so flying out for a long weekend couldn't be easier. Why not discover for yourself why so many people around the world love coming to this charming city?
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了西班牙Granada(格拉纳达)这个旅游胜地。 |
1.Why do so many tourists travel to Granada?
A.To enjoy the famous festivals.
B.To visit the world heritage sites.
C.To learn about its old culture.
D.To experience the exciting skiing.
答案:B 细节理解题。根据第一段第一句“Granada is Spain's most visited city, drawing tourists from all over the world, most of whom are eager to see the famous world heritage sites.(Granada是西班牙旅游人数最多的城市,吸引着来自世界各地的游客,其中大多数人都渴望参观著名的世界遗址。)”可知,很多游客来Granada参观世界遗址。故选B。
2.What's the main reason why Alhambra got its name?
A.Because of the stones' color.
B.Because of its heavy pollution.
C.Because of its government.
D.Because of its special position.
答案:A 细节理解题。根据第二段第四句“The name Alhambra means ‘red castle’ because of the color of the stone, which is particularly beautiful at sunset.”可知,Alhambra(阿尔罕布拉)是因石头的颜色而得名。故选A。
3.What does the underlined word “tranquil” in Paragraph 3 mean?
A.Broad. B.Splendid.
C.Amazing. D.Quiet.
答案:D 词义猜测题。根据画线词上文“it's a place where you can calm your mind (这是一个可以让你平静心灵的地方)”可推知,画线词所在句意为“其宁静的庭院和美丽的景色是许多客人喜欢住在这里的部分原因。”由此可知,tranquil意为“宁静的”。故选D。
4.What's the author's purpose of writing the text?
A.To entertain readers.
1
学科网(北京)股份有限公司
英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)
B.To share experiences.
C.To advertise Granada.
D.To offer tour service.
答案:C 推理判断题。根据最后一段最后一句“Why not discover for yourself why so many people around the world love coming to this charming city?(为什么不自己去发现全世界这么多人喜欢来到这个迷人的城市的原因?)”可推知,作者写这篇文章的目的是给Granada这个旅游胜地做广告。故选C。
B
Several weeks ago, I pulled an old road map out of the glove box and passed it to my children. They had never seen the province of Ontario laid out like that before. They stared at the map, asking about all the towns, parks, and other landmarks we'd visited, and I pointed them out on the map.
Google Maps and GPS are modern wonders that have gotten me out of many confusing places, but paper maps still have a role to play in our lives. Most of us adults learned to read them out of necessity, but it's up to us to pass on that skill to children whose need may not be so obvious, but who still stand to benefit from it.
As Trevor Muir wrote in an article on this topic, “When kids learn how to create and use paper maps, they are doing more than just learning how to get around. They are actually developing fundamental skills that they will use for the rest of their lives. Map skills still belong in today's classroom.”
As a child I had National Geographic maps taped to my bedroom walls. This aroused my curiosity and imagination about those places and thus made me eager to remember my geography and history lessons because they were tied to places I'd “seen”. Even now as a mother of four, I've also spared time to travel to many of the countries whose maps I studied as a child.
Additionally, in this fastchanging world, unexpected events can rapidly influence one's usual way of life. When GPS satellites or Internet connections are affected, this oldfashioned skill can get you out of a mess without requiring a smartphone. Last but not least, paper maps arouse “big picture” thinking, showing kids that there's a much bigger world out there and helping to direct them within it.
So, now is a good time to pull out those dusty old maps and lay them on the kitchen table.
篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。作者通过自己的亲身经历,告诉我们应该教孩子们看纸质地图,这个技能将使他们终生受益。 |
5.How did the children react when they were given the paper map?
1
学科网(北京)股份有限公司