Unit 5 Section Ⅴ Writing Workshop-【金版教程】2024-2025学年新教材高中英语选择性必修第二册作业与测评word(北师大版2019)
英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)
Section Ⅴ Writing Workshop
课时作业(七)
[基础训练]
Ⅰ 根据语境及首字母提示完成句子
1.She read a poem e________ “The Road Not Taken”.
答案:entitled
2.He was too p________ with his own thoughts to notice anything wrong.
答案:preoccupied
3.Sport is no longer so important in the school t________.
答案:timetable
4.We are trying to get the baby into a r________ for feeding and sleeping.
答案:routine
5.When she finished painting, she stepped back to admire the o________ effect.
答案:overall
Ⅱ 单句语法填空
1.You will be ________ (entitle) to your pension when you reach 65.
答案:entitled
2.The article ________ (imply) that the pilot was responsible for the accident.
答案:implied
3.They're ________ (motion), waiting for the performance to start.
答案:motionless
4.This meeting would decide his future life, and he ________ (obvious) knew it.
答案:obviously
5.Man has been fond of traveling rather ________ staying in one place.
答案:than
Ⅲ 单句表达
1.当这段视频在毕业典礼上播放时,受到了热烈的欢迎。
______________________________________, the video was well received.
答案:When played on the graduation ceremony
2.我永远不能停止对阅读的爱,因为书就像睿智的老师。
I can never stop the love for reading ____________________________________.
1
学科网(北京)股份有限公司
英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)
答案:because books are like wise teachers
3.如果一个人低头看表,这说明他感到无聊了。
If a person has his head lowered to look at his watch, ________________ he is bored.
答案:it implies that
4.农民已经通过改变种植计划来适应当地多变的天气。
Farmers already ____________________________________ by changing their planting schedules.
答案:adapt to local variable weather
5.重要的是把一些事情写在纸上。
______________________ get something down on paper.
答案:It is important to
[思维训练]
Ⅰ 阅读
A
Recently, an unhappy event has happened in a kindergarten in Chongqing. Most primary schools suggest that parents should come along with their children to school and guard the school gates from 7:40 to 8:00 in the morning. Opinions on this problem are different from person to person.
Sun Zhenyao, 13, Jiangbei
Safety comes first. I don't think it's a big problem for parents. They just have to stay at the school gate for a little longer. Also, it's very crowded around school gates in the morning. Traffic accidents can happen. Depending only on school guards is not enough. If parents can help, there will be fewer accidents.
Li Minyi, 14, Yubei
On weekdays, guarding schools and keeping students safe should be the schools' responsibility—not the parents'. Also, the time during which they have to stand guard is usually about 7:40 to 8:00 am, the morning rush hour. Some parents might get caught in a traffic jam and be late for their work. I don't think this task should fall on the parents.
Sun Run, 14, Beibei
This request is not just about children's safety, but also supporting the school. It is a good way to improve relations between parents and schools. Secondly, parents can set a good example for their kids by working selflessly for their society.
Huang Xi, 15, Jiulongpo
Most of these parents are office workers. They have their own things to do. They hurry to go to work every morning. To meet this new request, some may have to ask for time off. This will
1
学科网(北京)股份有限公司
英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)
affect their work performance.
篇章导读:本文是一篇新闻报道。文章报道了学生对家长是否应该在早上送孩子到学校时守校门的不同看法。 |
1.The students who agree with the suggestion are ________.
A.Li Minyi, Sun Run
B.Huang Xi, Sun Zhenyao
C.Huang Xi, Li Minyi
D.Sun Zhenyao, Sun Run
答案:D 推理判断题。根据第二段最后一句“If parents can help, there will be fewer accidents.(如果父母能帮忙,事故就会少一些。)”可推知,Sun Zhenyao同意父母守校门的建议;根据第四段倒数第二句“It is a good way to improve relations between parents and schools.(这是改善家长和学校关系的好方法。)”可推知,Sun Run同意这个建议。故选D。
2.According to the students, why should parents guard the school gates?
A.Guarding schools and keeping students safe should be the schools' job.
B.It is a good example for kids to have a sense of responsibility.
C.Some parents can ask for time off to guard the school gates.
D.There are not enough school guards in the primary schools.
答案:B 细节理解题。根据第四段最后一句“Secondly, parents can set a good example for their kids by working selflessly for their society.”可知,父母这样做可以给孩子树立有责任感的好榜样。故选B。
3.This article is most likely to be ________.
A.a newspaper interview
B.a police report
C.a short story
D.a textbook passage
答案:A 推理判断题。通读全文,尤其根据文中对四位学生的采访可知,文章讲述的是学生对家长是否应该在早上送孩子到学校时守校门的不同看法,由此可推知,这是一篇新闻采访。故选A。
B
In high school I was very shy, content to hang around with my small group of friends and to concentrate on my courses. I was quickly labeled a “brain”. I did so well that by the end of senior year I had perfect grades and enough college credits to give up an entire quarter of coursework.
But in early June of senior year, the principal called me into his office. He asked me to give a
1
学科网(北京)股份有限公司