Unit 4 Section Ⅵ Viewing Workshop & Reading Club & Assessment-【金版教程】2024-2025学年新教材高中英语选择性必修第二册作业与测评word(北师大版2019)

| 14页
| 92人阅读
| 0人下载
河北华冠图书有限公司
进店逛逛

英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

学科网 zxxk.com

专题图Section Ⅵ Viewing Workshop & Reading Club & Assessment

课时作业(八)

[基础训练]

根据语境及首字母提示完成句子

1.She fastened the belt l________ around her waist.

答案:loosely

2.One should never c________ if one is not sure of one's facts.

答案:criticise

3.Let us look at an i________: kill two birds with double­edged sword.

答案:idiom

4.Both sides expressed s________ with the progress so far.

答案:satisfaction

5.The family made an official complaint to a ship's officer, which was recorded in the l________.

答案:log

[思维训练]

Ⅰ 阅读

A

Downey's mother spent one year studying abroad through an international exchange program with a French school. She often talked about how exciting and interesting the experience was. So, even before finishing high school, Downey had decided to follow suit  one day.

Downey began studying architecture  at Lehigh University in Bethlehem, Pennsylvania in 2018. Near the end of her second year, she started to feel unhappy with her school and decided it was time to study abroad.

  US colleges and universities commonly have joint programs with foreign schools that permit student exchanges. These programs usually last half a school year or sometimes a whole school year. The classes students take abroad usually give them credits  toward their degree. In a four­year­degree program, the third year is the most common time for American college students to study abroad. Many students think they need a change before what is usually their final and most difficult year of study.

  Downey said her school did not want her to go at first. The architecture program at Lehigh page number 0

1

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司

学科网 zxxk.com


英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

学科网 zxxk.com

was very intense, and her professors were worried she might miss learning important material. However, she was eventually able to get special permission to study internationally for a whole year. During the fall term in 2019, she attended a Danish international school in Copenhagen, Denmark, explaining she did so because Danish architects are well known for their housing design.

Young adult as she was, she had to deal with travel documents and many other issues  on her own. Overcoming the language barrier is the biggest challenge of studying abroad. However, she had a lot of emotional  and financial support from her family.  She learned life lessons and made friendships and memories that have lasted to this day. She said, “The more you're out of your comfort zone, the more rewarding the experience is in there.”

篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了美国女孩Downey(唐尼)的出国留学之路。

1.What does Downey's mother mean to Downey?

A.A friend.   B.A dreamer.

C.An example.   D.An expert.

答案:C 细节理解题。根据第一段的内容可知,Downey的妈妈曾参加过一个法国学校的国际交流项目,在国外学习了一年。她经常谈论那次经历是多么令人兴奋和有趣,所以甚至在高中毕业之前,Downey就已经决定有一天也要像妈妈一样出国留学。由此可知,对于Downey来说,妈妈是个优秀的榜样,故选C。

2.What made Downey choose the Danish international school?

A.The famous learned professors.

B.The casual learning environment.

C.The impressive academic reputation.

D.The favorable geographical location.

答案:C 推理判断题。根据第四段最后一句中的“she attended a Danish international school ... Danish architects are well known for their housing design”可知,Downey就读于丹麦哥本哈根的一所丹麦国际学校,她解释说她这样做是因为丹麦建筑师以房屋设计而闻名。由此可推知,Downey选择一所丹麦国际学校是因为令人印象深刻的学术声誉。故选C。

3.What can we infer according to the last paragraph?

A.It was not easy for Downey to study abroad.

B.The comfortable life is likely to ruin the future life.

C.Downey was too young to take care of herself.

D.Downey's parents could hardly afford her education.

答案:A 推理判断题。根据最后一段中的“she had to deal with travel documents and many other issues  on her own. Overcoming the language barrier is the biggest challenge of studying abroad”page number 1

1

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司

学科网 zxxk.com


英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

学科网 zxxk.com

可知,Downey不得不独自处理包括旅行证件在内的许多问题,还要克服出国留学的最大挑战——语言障碍。由此可推知,Downey的留学生活并不容易,故选A。

B

E:\杨楠\课件\649英语\503YY10.TIFA Walk In The Woods is one of the most unique and funny comedy books released (发行) in the last 25 years. The book follows the story of the author, Bill Bryson, recollecting his time spent on the Appalachian Trail with his old friend, Stephen Katz, going through all the struggles hiking a two­thousand mile long trail.

The book starts off with Bill Bryson randomly (随意地) deciding to go on the Appalachian Trail. He had decided that he wanted to hike the trail so that he would have an experience to write a book about. He invites his old friend Stephen Katz and this is where the story begins.

  I think that the way that he writes about the problems in a comedic (喜剧的) way makes me somehow care more about the problems. Whether he was talking about acid rain, invasive plants or the hunting of songbirds, he writes about the situations in a way that actually makes you care about them. In this book, he writes about the problem, gives all the reasons why it's a problem and everything that the problem affects, then only sometimes gives you a solution to the problem, which makes you actually think about the situations in the book. It is all a mix of humour and seriousness and it is a very unique way of getting the reader to actually care about problems.

   The two friends grow a lot throughout the course of the book. They learn that they are not necessarily as weak as they think they are, when they come out of the woods into the tourist trap of a town called Gatlinburg after spending hours hiking in the Smoky Mountains and they see all the tourists who are eating ice­cream and thinking that a half­mile walk through the center of town is the hardest thing they've ever done. They also learn that they are kind of okay at hiking because people are dropping out of the trail all the time around them, while Bryson and Katz just keep on powering through.

  In the end, this book completely exceeded (超越) my expectations when I read it. I had heard people say it was a good book, but I had never expected how good of a book it would be. The book is much better than the movie, so if you didn't like the movie, you will probably still like this book. If you liked the movie, you will love this book. Bill Bryson's humour mixed with the fact that this is a true story makes this book one of the best comedy books ever written.英语插图

篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了一本很独特也很有趣的喜剧书——Bill Bryson(比尔·布莱森)的A Walk In The Woods(《林中漫步》)。

page number 2

1

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司

学科网 zxxk.com


由于学科网是一个信息分享及获取的平台,不确保部分用户上传资料的 来源及知识产权归属。如您发现相关资料侵犯您的合法权益,请联系学科网,我们核实后将及时进行处理。