Unit 4 Section Ⅴ Writing Workshop-【金版教程】2024-2025学年新教材高中英语选择性必修第二册作业与测评word(北师大版2019)

| 6页
| 90人阅读
| 0人下载
河北华冠图书有限公司
进店逛逛

英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

学科网 zxxk.com

专题图Section Ⅴ Writing Workshop

课时作业(七)

[基础训练]

Ⅰ 根据语境及汉语提示完成句子

1.This year we decided to let an experienced travel ________ (代理人) do our vacation planning.

答案:agent

2.It was ________ (不幸的) that he couldn't speak English.

答案:unfortunate

3.He came charging into my room and ________ (要求) to know what was going on.

答案:demanded

4.Commuters will face long ________ (推迟) on the roads today.

答案:delays

5.I arrived just in time for my ________ (航班) to Hawaii.

答案:flight

Ⅱ 单句语法填空

1.Yesterday's letter contains a ________ (detail) account of the decisions.

答案:detailed

2.House prices are ________ (expect) to rise sharply.

答案:expected

3.You are buying direct, rather than through an ________ (agency).

答案:agent

4.He was ________ (fortunate) to lose in the final round.

答案:unfortunate

5.The parents were surprised and complained ________ (angry).

答案:angrily

Ⅲ 单句表达

1.他站了起来,走向窗户。

He ____________ and went to the window.

答案:stood up

2.他在以他能做到的最好的方式处理事情。

He ________________________ the best way he could.page number 0

1

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司

学科网 zxxk.com


英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

学科网 zxxk.com

答案:was dealing with things

3.那个获得奖学金的男孩是个相当杰出的学生。

The boy ____________________________ was quite an outstanding student.

答案:who won the scholarship

4.你给我更多的钱我才会留下。

I'll only stay ____________________________.

答案:if you offer me more money

5.他们给她带来了肉,这样她就再也不用挨饿了。

They brought her meat ____________________________________.

答案:so that she never went hungry

[思维训练]

Ⅰ 阅读

A

E:\杨楠\课件\649英语\503YY11.TIF“We can't play tennis because you don't have a net.” I was standing on a suburban street when Eric, the boy next door, said that to me. Two rackets (球拍) in hand, I felt my face burning and anger spread through my 10­year­old body.

“I don't have net? You don't have net. Your father and mother don't have net,” I yelled, firing at him with what I thought was a hurt. I just had to make him understand that I had plenty of net. Eric was speechless. He admitted that indeed, he and his family had neither a tennis court nor a net, but he seemed unable to make sense of my reaction to this shortcoming.

  As a new arrival to the United States, armed with limited English words, I had thought that “net” meant “manners”. Eric didn't want to play with me because I lacked good manners. It was only after I stormed home that my brother, who had been in America for a decade, explained where I had gone wrong.

  Language barriers are the most common communication barriers. Even when we speak the same language, understanding and being understood can be difficult, not to mention communicating in a foreign language. And confusion and amusement follows—a phenomenon that is common in sitcom (情景喜剧). For example, in a 1970s British sitcom, a foreign student says “squeeze (捏) me”, instead of “excuse me”, to his young principal.

That's the thing with languages. Though the languages are technically the same, the meanings, implications and interpretations of words are different. No two people really speak the same one. But in order to be understood, we should be willing to use more words and expressions and have page number 1

1

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司

学科网 zxxk.com


英语 选择性必修·第二册 作业与测评(北师)

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com

学科网 zxxk.com

the patience to find out more about what is happening to get a whole picture of the situation.

篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。文章主要介绍了由于语言障碍,作者和朋友发生了一件尴尬的事情,引出“即使说同一种语言,人们之间也容易出现无法理解的鸿沟”。

1.Why was the author angry?

A.Eric refused to lend him a bat.

B.He thought Eric was rude to him.

C.Eric laughed at his limited English.

D.He had to play tennis without a net.

答案:B 推理判断题。根据第一段中的“We can't play tennis because you don't have a net. (我们不能打网球,因为你没有网。)”和第三段中的“Eric didn't want to play with me because I lacked good manners.(Eric (埃里克)不想和我玩,因为我没有礼貌。)”可推知,作者生气是因为作者认为Eric对他很粗鲁。故选B。

2.What made the author fail to understand Eric properly?

A.His bad manners. B.His poor background.

C.His limited vocabulary. D.His violent character.

答案:C 细节理解题。根据第三段可知,作者不理解Eric,主要是作者自己词汇有限。故选C。

3.Which of the following can replace the underlined word “stormed” in Paragraph 3?

A.Went angrily. B.Left hurriedly.

C.Attacked suddenly. D.Disappeared completely.

答案:A 词义猜测题。根据画线词前句“Eric didn't want to play with me because I lacked good manners.”可知,作者认为Eric嫌他没礼貌,所以气冲冲地回家了。由此可知,stormed意为“气冲冲地走了”。故选A。

4.What does the author think of language barriers?

A.They are worsened by sitcoms.

B.They contribute to cultural differences.

C.They can be overcome by sending and receiving ideas.

D.They exist even between speakers of the same language.

答案:D 推理判断题。根据倒数第二段中的“Even when we speak the same language, understanding and being understood can be difficult, not to mention communicating in a foreign language.(即使我们说的是同一种语言,理解和被理解也会很困难,更不用说用外语交流了。)”可推知,作者认为语言障碍甚至存在于使用同一种语言的人之间。故选D。page number 2

1

学科网 zxxk.com学科网 zxxk.com学科网(北京)股份有限公司

学科网 zxxk.com


由于学科网是一个信息分享及获取的平台,不确保部分用户上传资料的 来源及知识产权归属。如您发现相关资料侵犯您的合法权益,请联系学科网,我们核实后将及时进行处理。