内容正文:
英语 选择性必修·第二册[WY]
Ⅰ.重点词汇
1.commit v. 犯(错误或罪行)→committed adj. 尽心尽力的;坚定的→commitment n. 投入,奉献;承诺,保证
commit ... to ... 把……投入……
commit sb/oneself to (doing) sth 承诺/保证(做)某事
be committed to (doing) sth 献身于/致力于(做)某事
2.appreciate v. 欣赏;赏识→appreciation n. 欣赏;理解;体谅;同情;感激;感谢
appreciate+n./pron./v.ing 感激……
I’d appreciate it if ... 如果……我将不胜感激
in appreciation of 作为对……的感谢;为感谢……
3.react v. (作出)反应→reaction n. 反应;回应
react on/upon ... 对……起作用
in reaction to 对……作出反应
4.advanced adj. 高级的;先进的→advance vt.& vi. 前进;促进;提前 n. 前进;进步
advance on/towards 朝……前进
in advance (of sth) (时间上)在……前;预先;事先
make great advances (in) (在……方面)取得很大进步
5.terrifying adj. 极其可怕的,骇人听闻的→terrify vt. 使恐怖;恐吓→terrified adj. 恐惧的;受惊吓的→terror n. 惊恐,恐惧;引起恐怖的人(或事物)
terrify sb into doing ... 恐吓某人做……
be terrified of ... 害怕……;不敢……
be terrified at/by 对……感到害怕
in terror 恐惧地
6.expose v. 使暴露(于险境)→exposed adj. (地方)无遮蔽的;(人)无保护的→exposure n. 暴露,显露
expose sb to sth 使面临,使遭受(危险或不快);使接触,体验
be exposed to 处于可能受伤害的境地;暴露于……面前
7.cope with 应付;处理
8.bring ... under control 使……处于控制之下
9.get rid of 摆脱,除去
10.wipe out 彻底摧毁,消灭
11.consist of 由……构成,由……组成
12.in the meantime 在此期间,与此同时
Ⅱ.教材原句
1.Once almost unheard of, scenes like this one in Cape Town are now common all over the world.(教材P82)
以前,在开普敦发生的这种事几乎闻所未闻,但现在这种事在世界各地都时有发生。
2.Today, foxes can be seen all over London—one even being found living on the 72nd floor of the Shard building when it was under construction!(教材P82~83)
现在,伦敦随处都可以见到狐狸——有一只甚至生活在当时在建的夏德大厦72楼!
3.There is evidence that urban racoons are more intelligent than their wild cousins ...(教材P83)
有证据表明,城市里的浣熊比它们的野生近亲更聪明……
4.Only then can we look towards harmoniously sharing our urban habitats.(教材P84)
只有那时,我们才能展望与它们和谐分享城市栖息地的未来。
5. ... what can we do if the terrifying scenes in films such as The Day After Tomorrow happen in real life?(教材P90)
……如果《后天》等电影中的恐怖场景发生在现实生活中,我们该怎么办?
6.There is no doubt that humankind is drawn towards Mars, with dreams of making it our second home.(教材P91)
毫无疑问,人类被火星所吸引,梦想着把它作为我们的第二家园。
7.While the Moon can be reached within days, it would take months to reach Mars, travelling through dangerous solar radiation.(教材P91)
到达月球只需要几天的时间,而到达火星却需要数月的时间,并且其间要经历危险的太阳辐射。
8.And even if the first settlers do reach Mars safely, they may not be able to return to Earth—ever.(教材P91)
而且即使第一批开拓者安全抵达火星,他们可能永远无法再回到地球。
Ⅲ.单句语法填空
1.Only in this way ________ we carry forward our traditional culture well.
答案:can
2.I doubt ________ I will come to listen to his speech next time; it couldn’t have been any worse in fact.
答案:whether/if
3.If you want a bigger car park for two cars, you need to make a reservation ________ advance.
答案:in
4.Burns divided this poem into four short sections ________ (consist) of four lines each.
答案:consisting
5.I don’t want to do anything that will involve me in a longterm ________ (commit).
答案:commitment
6.She was left feeling ________ (expose) and vulnerable.
答案:exposed
7.We hope one day all the violence and poverty will be wiped ________ in the whole world and we can live a really harmonious life.
答案:out
8.In the dark I could see a man lying on the floor, tied up with rope, which was ________ (terrify).
答案:terrifying
9.What was his ________ (react) to the news?
答案:reaction
10.It is ________ (estimate) that China will be the largest car consuming market in the world.
答案:estimated
Ⅳ.开放型任务
自然灾害频发,海平面上升,是地球向我们发出的警告。人类虽然在探索新的宇宙空间,但我们仍然需要保护现有的环境和合理开发利用资源。对发生的灾害,你有什么感想?当遇到自然灾害时,我们应该怎么做?课下搜集资料做成PPT,然后互相分享自己的成果吧!
3
学科网(北京)股份有限公司
$$