内容正文:
谓语动词和非谓语动词的练习及详解
基础版
1. She ______________ (play) the piano when I called her last night.
2. The cake ______________ (make) by my mother is delicious.
3. The book ______________ (write) by him will be published next month.
4. The movie ______________ (start) at 7 p.m. yesterday.
5. I enjoy ______________ (listen) to music in my free time.
6. He decided ______________ (take) a gap year before going to university.
7. After ______________ (finish) his homework, he went out to play.
8. He went to the store ______________ (buy) some food.
9. The letter ______________ (write) by her was very touching.
10. They stayed up late ______________ (finish) their project(项目).
11. The problem ______________ (solve) by the students was very difficult.
12. She ______________ (visit) her grandparents last weekend.
13. They ______________ (move) to a new house three months ago.
14. We ______________ (go) to the beach last summer.
15. The teacher ______________ (give) us a lot of homework yesterday.
16. They ______________ (play) soccer in the park last Sunday.
17. She ______________ (cook) a delicious meal for her family last night.
18. She ______________ (take) a lot of photos during her vacation.
19. He ______________ (write) a letter to his friend last week.
20. She ______________ (see) a famous actor at the airport two days ago.
进阶版
21. Bird-watching, a hobby ____________(favor) by many westerners, has been included in a public benefit program “Park Classes” in Wuhan schools.
22. The research team say drinking enough water is helpful to people ____________(affect) by illnesses related to ages.
23. ______________(establish) by the Chinese government, the ICIF was set up in 2004.
24. So it is important to use humor in a professional manner _____________(ensure) that it is not harmful to others.
25. ______________(support) by these students, Kaplan eventually finished college.
26. I like staying up late ___________(watch) TV,surfing the Internet or doing something I’m fond of.
27. (2017·全国卷Ⅰ) When fat and salt_____________ (remove) from food, the food tastes as if it is missing something.
28. (2017·全国卷Ⅰ) Fast food _______(be) full of fat and salt; by ________ (eat) more fast food people will get more salt and fat than they need in their diet.
29. (2017·全国卷Ⅱ) Later, engineers____________ (manage) to construct railways in a system of deep tunnels (隧道), which became known as the Tube.
30. (2017·全国卷Ⅲ)But Sarah, who has taken part in shows along with top models, wants ________ (prove) that she has brains as well as beauty.
31. Last Friday a storm ___________ (sweep) through two villages in the New Territories, destroying fourteen homes.
32. The giant panda ______ (love) by people throughout the world.
33. (2016·全国卷Ⅲ)Truly elegant chopsticks might ___________ (make)of gold and silver with Chinese characters.
34. (2018·全国卷Ⅱ) Since 2011, the country ____________ (grow) more corn than rice.
35. He _______________(watch) TV when someone knocked at the door.
36. The old adding machine ________ (replace) with a computer many years ago.
37. The workers in the factory demanded that their pay ________ (raise) by 20 percent.
38. All the business letters _______________(answer) by tomorrow.
39. English now ______________ (speak) as a foreign or second language in South Asia.
答案详解
基础版
1. She ______________ (play) the piano when I called her last night.
答案: was playing
解析: 描述过去某一时刻正在进行的动作,用过去进行时。
2. The cake ______________ (make) by my mother is delicious.
答案: made
解析: 过去分词表示被动,说明蛋糕是被制作的。
3. The book ______________ (write) by him will be published next month.
答案: written
解析: 过去分词表示被动,说明书是被写的。
4. The movie ______________ (start) at 7 p.m. yesterday.
答案: started
解析: 描述过去的具体时间发生的事件,用一般过去时。
5. I enjoy ______________ (listen) to music in my free time.
答案: listening
解析: 动名词作宾语,说明我喜欢在空闲时间听音乐。
6. He decided ______________ (take) a gap year before going to university.
答案: to take
解析: 不定式作宾语,说明他决定在上大学前休学一年。
7. After ______________ (finish) his homework, he went out to play.
答案: : finishing
解析: 现在分词作状语,说明完成作业之后他出去玩。
8. He went to the store ______________ (buy) some food.
答案: : to buy
解析: 不定式表示目的,说明他去商店买一些食物。
9. The letter ______________ (write) by her was very touching.
答案: : written
解析: 过去分词表示被动,说明信是被写的。
10. They stayed up late ______________ (finish) their project.
答案: : to finish
解析: 不定式表示目的,说明他们熬夜是为了完成项目。
11. The problem ______________ (solve) by the students was very difficult.
答案: : solved
解析: 过去分词表示被动,说明问题是被解决的。
12. She ______________ (visit) her grandparents last weekend.
答案: : visited
解析: 描述过去的具体动作,用一般过去时。
13. They ______________ (move) to a new house three months ago.
答案: : moved
解析: 描述过去的具体事件,用一般过去时。
14. We ______________ (go) to the beach last summer.
答案: : went
解析: 描述过去的具体活动,用一般过去时。
15. The teacher ______________ (give) us a lot of homework yesterday.
答案: : gave
解析: 描述过去的具体动作,用一般过去时。
16. They ______________ (play) soccer in the park last Sunday.
答案: : played
解析: 描述过去的具体活动,用一般过去时。
17. She ______________ (cook) a delicious meal for her family last night.
答案: : cooked
解析: 描述过去的具体动作,用一般过去时。
18. She ______________ (take) a lot of photos during her vacation.
答案: : took
解析: 描述过去的具体活动,用一般过去时。
19. He ______________ (write) a letter to his friend last week.
答案: : wrote
解析: 描述过去的具体动作,用一般过去时。
20. She ______________ (see) a famous actor at the airport two days ago.
答案: : saw
解析: 描述过去的具体活动,用一般过去时。
进阶版
21. Bird-watching, a hobby ____________(favor) by many westerners, has been included in a public benefit program “Park Classes” in Wuhan schools.
答案: favored
解析: 过去分词表示被动,说明鸟类观察是被许多西方人所喜爱的。
22. The research team say drinking enough water is helpful to people ____________(affect) by illnesses related to ages.
答案: affected
解析: 过去分词表示被动,说明受疾病影响的人。
23. ______________(establish) by the Chinese government, the ICIF was set up in 2004.
答案: Established
解析: 过去分词作状语,表示被动,说明中国政府成立了ICIF。
24. So it is important to use humor in a professional manner _____________(ensure) that it is not harmful to others.
答案: to ensure
解析: 不定式表示目的,说明确保幽默不会对他人造成伤害。
25. ______________(support) by these students, Kaplan eventually finished college.
答案: Supported
解析: 过去分词作状语,表示被动,说明Kaplan受到这些学生的支持。
26. I like staying up late ___________(watch) TV,surfing the Internet or doing something I’m fond of.
答案: to watch
解析: 不定式表示目的,说明熬夜是为了看电视、上网或做我喜欢的事情。
27. (2017·全国卷Ⅰ) When fat and salt_____________ (remove) from food, the food tastes as if it is missing something.
答案: are removed
解析: 一般现在时的被动语态,说明脂肪和盐被移除。
28. (2017·全国卷Ⅰ) Fast food _______(be) full of fat and salt; by ________ (eat) more fast food people will get more salt and fat than they need in their diet.
答案: is, eating
解析: "is" 是一般现在时,描述事实;"eating" 是动名词作主语,说明通过吃更多的快餐。
29. (2017·全国卷Ⅱ) Later, engineers____________ (manage) to construct railways in a system of deep tunnels (隧道), which became known as the Tube.
答案: managed
解析: 描述过去发生的具体事件,用一般过去时。
30. (2017·全国卷Ⅲ) But Sarah, who has taken part in shows along with top models, wants ________ (prove) that she has brains as well as beauty.
答案: to prove
解析: 不定式表示目的,说明她想证明自己既有智慧又有美貌。
31. Last Friday a storm ___________ (sweep) through two villages in the New Territories, destroying fourteen homes.
答案: swept
解析: 描述过去的具体事件,用一般过去时。
32. The giant panda ______ (love) by people throughout the world.
答案: is loved
解析: 一般现在时的被动语态,说明大熊猫被世界各地的人所喜爱。
33. (2016·全国卷Ⅲ) Truly elegant chopsticks might ___________ (make) of gold and silver with Chinese characters.
答案: be made
解析: 被动语态,说明筷子可能是用金银制成的。
34. (2018·全国卷Ⅱ) Since 2011, the country ____________ (grow) more corn than rice.
答案: has grown
解析: 现在完成时,说明自2011年以来,这个国家种植的玉米比水稻多。
35. He ______________(watch) TV when someone knocked at the door.
答案: was watching
解析: 过去进行时,说明某人在敲门时他正在看电视。
36. The old adding machine ________ (replace) with a computer many years ago.
答案: was replaced
解析: 一般过去时的被动语态,说明老式计算机在多年前被替换了。
37. The workers in the factory demanded that their pay ________ (raise) by 20 percent.
答案: be raised
解析: 虚拟语气,说明工厂的工人要求他们的工资提高20%。
38. All the business letters _______________(answer) by tomorrow.
答案: will be answered
解析: 将来时的被动语态,说明所有商业信件将在明天前被回复。
39. English now ______________ (speak) as a foreign or second language in South Asia.
答案: is spoken
解析:一般现在时的被动语态,说明英语现在在南亚被作为外语或第二语言来讲。
学科网(北京)股份有限公司
学科网(北京)股份有限公司
$$