内容正文:
学科网书城圆
品牌书店·知名教辅·正版资源
b.zxxk.com
您身边的互联网+教辅专家
专题三
形容词、副词
[形容词可]
I单句语法填空
l,(2o22全国甲卷)Cao believes this will make the hiking trip even more
(meaning).
答案:meaningful此处是make复合结构,应用形容词meaningful作宾语补
足语。故填meaningful
2.(202l新高考I卷)The amazing thing about the spring is that the colder the
temperature gets,the
(hot)the spring!
答案:hotter the十比较级,he十比较级“越,越.”,故填hotter。
3.(2020.I )Some of the injuries associated with running,such as runner's
knee,are
(common)among race walkers.
答案:uncommon句意:一些与跑步有关的损伤,如跑步者的膝盖(损伤),
在竞走者中并不常见。此处表示否定意义,故填uncommon。
4.(2022·天津市耀华中学高三模拟)
(care)smokers are responsible
for thousands of forest fires each year.
答案:Careless句意:粗心的吸烟者每年要为数千起森林火灾负责。故填
Careless.
5.(2022,广东省梅州市高三二模)Therefore,the key is to keep your shower time
as
(short)as possible.
答案:short as十形容词原形十as possible“尽可能..的”,故填short。
6.(2022·河南省新乡市高三二模)Many of the socially shy people are highly
(success)professionals,including doctors,lawyers,etc.
答案:successful修饰名词应用形容词作定语,故填successful。.
7.(2022·四川省泸州市高三月考)The blue whale is the
(large)animal
to ever live on our planet.
答案:largest根据ever和on our planet可知,应用形容词的最高级,故填
largest.
学科网书城
品牌书店·知名教辅·正版资源
b.2 xxk.com●
您身边的互联网+教辅专家
8.(2022·天津市河北区高三一模)At the end of the program,you will receive a
(write)evaluation from your instructor.
答案:written修饰名词evaluation应用形容词作定语,written“书面的',
故填written
9,(2022江西省南昌市高三二模)Although some songs contain rock-and-roll
beats,they still can make me feel calm and
(comfort).
答案:comfortable and连接的并列成分的词性需一致,calm为形容词,作
表语,故填comfortable
l0.(2022-甘肃省兰州市高三一模)And that was the most important lesson I
discovered,through something as seemingly
(simple)as fruit and dough.
答案:simple as十形容词原形十as“和.,一样.,”表示同级比较,故填
simple
ll.(2022山西太原高三二模)Apart from being the creamiest ice-cream in the
world,the flavor was
(forget).
答案:unforgettable此处作was的表语,意思是“难忘的”,应用形容词,故
填unforgettable
12.(2022陕西省宝鸡市高三一模)While Henry Ford hoped to make
automobiles
(access)to the average Americans,he likely never dreamed the
world to reach the point it has today.
答案:accessible此处