内容正文:
Section Ⅱ Learning About Language (Grammar)
[基础训练]
Ⅰ 根据语境及汉语提示完成句子
1.Currently, over 500 students are ________ (注册) on the course.
答案:enrolled
2.According to the weather forecast, ________ (霜冻) is expected tomorrow morning.
答案:frost
3.Similarly, the need to learn a new language and customs may excite one person and ________ (使害怕) another.
答案:frighten
4.Some fifty tons of stone are taken from the ________ (采石场) every day.
答案:quarry
5.Green and yellow lights blinked on the surface of the ________ (海港).
答案:harbour
Ⅱ 单句语法填空
1.(2021·新高考Ⅰ卷)The staff is friendly and helpful, ________ (provide) you with a map of the city when you arrive, and offering advice if you require some.
答案:providing
2.It is a valuable book for my study and I'm very ________ (interest) in it.
答案:interested
3.________ (compare) with you, we still have a long way to go.
答案:Compared
4.________ (please) with the effect of the colour, the woman smiled with satisfaction.
答案:Pleased
5.He drank a massive amount ________ water before going to bed.
答案:of
6.When ________ (ask) a lot of questions about the matter, I felt very nervous.
答案:asked
7.The girl was ________ (frighten) of the big noise and didn't dare to sleep in her room.
答案:frightened
8.When first ________ (introduce) to the market, these new products enjoyed a great success.
答案:introduced
9.________ (locate) in the centre of the city, the hotel enjoys great convenience of shopping and transportation.
答案:Located
10.________ (see) from the mountain, the city looks much more beautiful.
答案:Seen
Ⅲ 单句表达
1.走在街上,我偶遇了我的同学。
__________________, I run into my classmates.
答案:Walking in the street
2.见到大火,那孩子感到恐惧。
The child ________________ when he saw the big fire.
答案:felt frightened
3.当听到这个吓人的声音时,她吓得一动不动。
She was too ________________ when she heard __________________.
答案:frightened to move; the frightening voice
4.沐浴在阳光中,我们高兴得欢呼雀跃。
__________________________, we jumped and cheered with joy.
答案:Bathed in the sunshine
5.他已报名参加烹饪课程。
He ________________ the cook