内容正文:
Section Ⅳ Assessing Your Progress
[基础训练]
Ⅰ 根据语境及汉语提示和首字母提示完成句子
1.We only buy organic produce, beans, grains and ________ (乳制品).
答案:dairy
2.This decision represents the ________ (根本的) interests of the people.
答案:fundamental
3.Trying the local ________ (美食) is one of the delights of holidaying abroad.
答案:cuisine
4.However, like many things, it's best to eat beef in ________ (适度).
答案:moderation
5.Fresh fruit and vegetables provide fibre and ________ (维生素).
答案:vitamins
6.Too much p________ in the diet may advance the aging process.
答案:protein
7.You can make progress only if you are m________.
答案:modest
8.We have the best b________ of sports clothes and shoes, such as LINING.
答案:brands
9.She flavored the fish with sugar and v________.
答案:vinegar
10.There is too much o________ in the salad.
答案:onion
Ⅱ 单句语法填空
1.She ________ (visit) China twice before she came this year.
答案:had visited
2.The hotel is ________ (ideal) designed for country walks.
答案:ideally
3.For breakfast I had a thick slice ________ bread and butter.
答案:of
4.Steve was pretty upset and angry when he found out how he ________ (trick).
答案:had been tricked
5.The results can be divided into three main ________ (category).
答案:categories
Ⅲ 单句表达
1.作为一个文化的载体,饺子是中国传统饮食文化的象征。
As a carrier of culture, jiaozi is typical of ________________________________.
答案:traditional Chinese cuisine culture
2.他的生活极其简朴,将自己的需求降到最低限度。
He reduced his needs ________________ by simplifying his life.
答案:to the minimum
3.在1990年以前我父母就在这个城市居住很长时间了。
My parents ____________ in this city for a long time before 1990.
答案:had lived
4.我在一本食谱书上学做宫保鸡丁。
I am learning how to make Kung Pao Chicken from __________________.
答案:a recipe book
5.我不能去参加晚会,因为我没被邀请。
I couldn't go to the party because ____________________.
答案:I hadn't been invited
[思维训练]
Ⅰ 应用文写作
假定你是李华,在英国一所中学作交换生,现在要参加一个关于“Food & Culture”的演讲活动。你准备介绍一种中国传统食物——元宵。请从元宵的历史、寓意及做法等方面写一篇演讲稿。
注意:1.写作词数应为80左右;
2.开头和结尾已为你写好,不计入总词数;
3.可以适当增加细节,以使行文连贯。
参考词汇:蒸 steam;炸 fry;煮 boil
Dear friends,
I'm Li