内容正文:
Section Ⅳ Assessing Your Progress
[基础训练]
Ⅰ 根据语境及汉语提示和首字母提示完成句子
1.Mr Singh said he was pleased with the ________ (结果).
答案:outcome
2.I didn't have time to read the book, so I just read a ________ (概括) on the Internet.
答案:summary
3.We offer customers a free home ________ (配送) service.
答案:delivery
4.Thanks to the ________ (角度) at which he stood, he could just see the sunset.
答案:angle
5.We ________ (真诚地) wish you all the best on this very special day.
答案:sincerely
6.The fact that he suddenly d________ last week threw the office into chaos.
答案:departed
7.Make sure the firm has c________ to carry out the work.
答案:competence
8.Whether you love or hate their music, you can't d________ their talent.
答案:deny
9.If you don't know how to b________ yourself at table in a foreign country, you should copy the host.
答案:behave
10.Though being a social failure, Daniel was o________ and always kind to others.
答案:optimistic
Ⅱ 单句语法填空
1.Robots are increasingly being employed as helpers, taking on often difficult and dangerous tasks and thus reducing humans' ________ (expose) to COVID19.
答案:exposure
2.It is said ________ he is quite a handsome young man.
答案:that
3.Talking to a supportive friend would enable you to overcome the problem of lacking ________ (motivate).
答案:motivation
4.I was totally engaged ________ my study and seldom paid attention to my mother's feelings.
答案:in
5.What I want to say is ________ we should stick to our original plan.
答案:that
Ⅲ 单句表达
1.最让我印象深刻的是他们每个人对国家的热爱。
__________________________ is the love everyone has for their country.
答案:What impressed me most
2.他们拒绝进一步与我们合作。
They refused to ____________________ more closely.
答案:cooperate with us
3.据我所知,茶树生长在山坡上。
________________, tea plants are grown on the sides of mountains.
答案:As far as I know
4.你卷入这件事是极其危险的。
It is extremely dangerous for you to ________________ this thing.
答案:get involved in
5.没人能弄清楚他是怎样变得如此富有的。
No one could ____________ how he got to be so wealthy.
答案:figure out
[思维训练]
Ⅰ 应用文写作
(