内容正文:
Section Ⅳ Assessing Your Progress
[基础训练]
Ⅰ 根据语境及汉语提示和首字母提示完成句子
1.The story was certainly a favourite one, but it was undoubtedly ________ (纯粹的) invention.
答案:pure
2.When things go wrong, all of us naturally feel disappointed and ________ (沮丧的).
答案:frustrated
3.It is said that dragon boat racing began from the eastern shores of Dongting Lake as a search for the corpse of Qu Yuan, the Chu ________ (爱国的) poet.
答案:patriotic
4.Even if they have no or few symptoms, the chance of them transmitting the ________ (病毒) to other unvaccinated housemates is about two in five, or 38%.
答案:virus
5.Ms Carey appeared to ________ (责怪) her breakdown on EMI's punishing work schedule.
答案:blame
6.The police don't know who committed the crime, but they s________ Johns.
答案:suspect
7.People of my generation who lived through World War Ⅱ have v________ memories of confusion and incompetence.
答案:vivid
8.In 10,000 hours you could have learned enough to become an a________ or engineer.
答案:astronomer
9.And we'll p________ about 30 percent more liquid into a short, wide glass.
答案:pour
10.It was an event that would t________ my life.
答案:transform
Ⅱ 单句语法填空
1.“This is ________ I've longed for during my entire career,” Kendall exulted.
答案:what
2.Her natural ________ (create) and artistic talent make her home a real showstopper.
答案:creativity
3.I still ________ (vivid) remember an incident in a chemistry class when I was in college.
答案:vividly
4.Only when we get ________ better understanding of each other can we gain a meaningful friendship.
答案:a
5.(2021·新高考Ⅰ卷)The amazing thing about the spring is ________ the colder the temperature goes, the hotter the spring!
答案:that
Ⅲ 单句表达
1.统计分析是一种相当可靠的预测方法。
________________ is a means of arriving at a fairly reliable forecast.
答案:Statistical analysis
2.公众可能会持有显然互相矛盾的态度。
The public are capable of holding apparently ____________________.
答案:contradictory attitudes
3.他的戏剧中总是有善恶之间的斗争。
There's always a ________________ good and evil in his plays.
答案:conflict betwe